torsdag, november 20, 2014

DET ER JO IKKE FORDI DER IKKE SKER NOGET

men jeg kan jo ikke blive ved med at koge suppe på travlhed og sådan noget. Så hvad kan jeg ellers fylde et indlæg med?

 • I går tog det mig næsten en time at komme fra sygehuset i den sydlige ende af byen til den vestlige ende af byen på den anden side af fjorden. Normalt kan jeg om eftermiddagen være hjemme på 45 minutter, og i de sene timer eller de meget tidlige timer tager det ca 30 minutter. I går var jeg hjemme 75 minutter, efter jeg satte mig i min bil på parkeringspladsen!  I dag havde jeg en kollega med og hun lærte mig at komme hurtigere over broen.
 • Jeg strikker, slapper af og lytter til lydbog. Jeg har langt om længe knækket koden til det der lytteri. I starten kunne jeg mærke trangen til at skimlæse, men det er lidt svært at skimlytte, så jeg måtte holde ud. Jeg er i gang med "En plus en" af Jojo Moyes, den har langt om længe fået tag i mig, så jeg lytter og lytter og lytter.
 • Og så har jeg formået at hoppe en dag over. I går tænkte jeg, at jeg skulle huske at sende fødselsdagsmail til brormand, indtil det pludselig gik op for mig, at det var altså i forgårs, han fyldte år. I dag må jeg hellere få sendt et elektronisk fødselsdagskort.
 • Godt min bror kommer og besøger mig på lørdag, så kan han få et knus. Hele min familie kommer, de eneste, der ikke kommer, er mine egne børn. Det bliver så godt at mødes alle sammen.
 • Jeg kunne jo også skrive om en vis regelrytter på et københavnsk jobcenter, men hende gider jeg slet ikke spilde ord på! Jeg håber, at nogen højere op kan ændre afgørelsen, ellers er de godt dumme efter min mening.
 • Motion bliver der meget lidt af i disse dage, kun det hurtige trav på afdelingen sørger for at få pulsen op. I dag var det lidt roligere, så nogen af os hørte om M’et i KRAM. Vi vidste nu meget af det i forvejen, men jeg fik lige rettet op på en vildfarelse. Jeg troede, at det var gennemsnitlig 30 minutter om dagen, man skulle have pulsen op, og derfor kunne man godt snuppe den motion på færre dage, men i længere tid. Sådan er det ikke, 30 minutter om dagen reducerer sygdomme med 30%. Fysisk aktiv gør ikke, at du lever længere, men at du lever længere uden sygdom. Og jeg vidste godt, at fed og fit er bedre end slank og sløv, når det handler om sundhed i forhold til bevægelse. Nu vil jeg tage mig sammen og køre til træning, men først lige en kop te mere.
 • Håber du har haft en god dag i dag, det har jeg. Jeg elsker at være i vores dagafsnit, og de patienter er så taknemlige for det hurtige udredningsforløb. Men som en ung patient, jeg skulle følge op med en telefonsamtale, sagde; det tager noget tid at forholde sig til, at man nu har en diagnose, der gør, at man resten af sit liv skal tage medicin, og at ens opfattelse af sig selv som et sundt menneske fik sig et skud for boven. Godt vi har det tilbud om at ringe til dagafsnitspatienterne en uge efter.
 • God aften til dig

P1010367

19 kommentarer:

 1. Du har gang i mange ting - selv om der intet sker ;) Tak jeg har haft en god dag - nyd din aften - og din lørdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, jeg vil nyde og fortsætte med alt det der sker ;-)

   Slet
 2. Næh, der sker da godt nok en hel masse for dig.
  Jeg kunne godt tænke mig at få uddybet, hvordan du lærte at køre hurtigere over broen - koster det ikke penge? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, den hurtige vej over broen handler om at tage højre vejbane, der er der ikke rødt lys for enden af broen. Og så drejer jeg mod højre selv om jeg skal til venstre, men lige bagefter drejer jeg igen til højre og kører under broen og kommer op til den vej, som jeg ville køre ad, hvis jeg tog venstre vejbane. Der er altid kø i venstre vejbane, fordi der er der rødt lys ofte for at få modkørende trafik over broen. Gav det mening? :-)

   Slet
  2. Det gjorde det, tak :-)

   Slet
 3. I betragtning af, at der ikke sker noget, så har du da gang i en del :) jeg vil nu gerne høre, hvad du har travlt med, og jeg synes, det er fint at høre om sundhedsvæsenet set gennem sygeplejerskebriller. Tak, jeg håber, du også nyder din aften.
  PS Hvad var det for noget med broen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Overså vist et ord i overskriften - sorry :)

   Slet
  2. Anonym, dejligt at du ikke kører træt i mine sygeplejerskebriller :-) Og broen må du lige kigge op på mit svar til Ellen :-)

   Slet
  3. Anonym, og her behøver man ikke at undskylde, jeg synes jo selv at der ikke sker noget udover mit arbejde :-)

   Slet
 4. Tak for din forklaring om den hurtige vej over broen, nu forstår jeg hvorfor vores taxachauffør kørte den vej tilbage mod lufthavnen sidst jeg var i Aalborg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Inge, tænk nu har jeg kørt den vej utallige år og jeg har aldrig tænkt på den mulighed :-)

   Slet
 5. Det var godt at få genopfrisket det der "M". Tak for det, - jeg kan slet ikke leve op til det, men intentionerne er gode nok.....

  Og regelryttere på jobcentre skal man vare sig for! Nu ved jeg jo ikke lige, hvad der er på færde, men jeg håber bestemt, det bliver løst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg skal også oppe mig, men det er godt at have noget at stræbe efter :-)
   Regelrytteriet handler om et kursus som er blevet afslået med den dårligste begrundelse.

   Slet
 6. Og jeg som troede, at du bare sad i sofaen med fødderne oppe ;-) Som om! Det er bare om at lære at kringle sig igennem trafikken. Det kender jeg ret meget til, da trafikken selv her i vores ikke særligt store by kan te sig helt tosset. Uh, unge patienter burde I jo slet ikke have. Håber, I ikke har ret mange af dem? God weekend til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det gør jeg også, tro mig, og så må jeg løbe stærkere på andre tidspunkter :-)
   Vi har uge mennesker ind imellem, og vi har faktisk mange i alderen 40 - 60, lige nu er flertallet dog forbi 70 år.

   Slet
 7. Hmm - sagde de slet ikke noget om "fed og sløv" - ho ho ho.
  Ellers tak for ordene om det, der sker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ha Conny, nej det gjorde de ikke ;-) og tak :-)

   Slet
 8. De daglige gøremål er ofte ingenting, føles som hvad er der egentlig sket, og hvor blev dagen af, gør man som du, skriver det ned, uha, så bliver det jo spændende, og der er da kommet små indspark ind, blandt andet de 30 min. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det er altid godt at prøve at samle sin dag i ord, det synliggør aktiviteten :-)

   Slet