mandag, november 03, 2014

EFTERDØNNINGER

Det har været en meget travl arbejdsweekend, men også en meget god weekend. Vi var alle i aftenvagterne erfarne og det gav en anden ro, som gjorde, at selv om vi nærmest aldrig sad ned, så fik vi opgaverne gjort hen ad vejen. Hjernen lever dog sit eget liv og da jeg nu har to fridage, så synes hjernen, at jeg skulle vågne tidligt til morgen og beskæftige mig med det, jeg ikke nåede. Så nu sidder jeg i nattøj og har undersøgt spørgsmål, jeg ikke nåede i aftes. Der er sendt mails til ansvarshavende i dag, så hun kan følge op på det. Landmanden skal på jagt i dag, så sent i aftes smurte jeg madpakke, og så måtte han selv lave te i dag, jeg ville sove længe. Nu er han stået op til nybrygget te, og det blev han bestemt ikke ked af at opdage. Om lidt vil jeg brygge hvid te med tranebær til mig selv, hoppe i hjemmetøjet, tænde lys på kontoret og blive færdig med regnskabet, så kan jeg tage mig en lur senere hen.

Denne her weekends aftenvagt har været anderledes end vanlig. Normalt er jeg enten ansvarshavende eller trombolyseansvarlig, men jeg har været ganske almindelig sygeplejerske på gangen, så jeg har lejret patienter, jeg har modtaget patienter, jeg har hjulpet patienter med at spise og med at gå på toilettet. Kort sagt god gedigen sygepleje. Jeg har ikke skullet beskæftige mig med stuegang og overordnet plan for afdelingen. Det kom jeg så til i går aftes, fordi min anden kollega skulle have hele ugen som ansvarshavende og var så træt efter lørdag aftens arbejde, at hun gerne ville bytte, Det gjorde vi så, og det gav med det samme den dårlige samvittighed. For man skal stadig hjælpe med patienterne, problemet er bare, at der hver dag kommer så mange nye patienter, så lægerne bliver ikke færdige med stuegang i dagtid. Det betyder, at den ansvarshavende sygeplejerske om aftenen bruger meget tid på stuegang, information af patienter og pårørende og dokumentation efterfølgende. Derudover skal hun passe telefonen, som kimede hele tiden med meldinger om nye patienter. Så hver gang jeg stod hos en patient, måtte jeg gå ud af stuen. Hver gang jeg stod hos lægen, måtte jeg gå ud. Og da trombolysesygeplejerskerne blev kaldt til trombolyse to gange, så stod min makker uden en makker flere gange i løbet af aftenenen. Jeg kan sagtens med min fornuft sige, at det er der ikke noget at gøre ved, jeg gemmer mig jo ikke i skyllerummet, fordi jeg ikke gider lave noget, Men det kan følelserne ikke forstå, de reagerer på det. Og derfor sidder jeg her en tidlig mandag morgen i stedet for at ligge i min seng. Skidt pyt, jeg har fri, det er da en herlig måde at starte den første uge i november med.

God mandag til dig.

P1010301

20 kommentarer:

 1. Hvor er du god til at beskrive sådan en arbejdsproces - og fantastisk til at forlige dig med den meget vanskelige situation, du kommer til at stå i. Og som du også kan klare uden at bryde grædende sammen. Respekt for dig!!!
  Det koster så også den pris, at du alligevel ikke er helt færdig med at arbejde, når din fridag begynder. Selvom du er hjemme, har du ikke ro, før du har samlet op på noget fra dagen før.
  Jeg synes, det lyder for hårdt og tænker, at ingen sygeplejersker kan holde til at arbejde, til de er 70. Eller der omkring.
  Dit indlæg er også en besked til politikere om, at de absolut ikke må foretage flere besparelser på sygehusene.
  Rigtig god fridag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty, jeg er heldig at jeg dels har specialedage, dels har deltid, for ellers kunne jeg heller ikke holde til det. Og nej de må ikke spare mere, men vi er heldigvis blevet opnormeret fra januar. Det er godt.

   Slet
 2. Pyh, nu har du igen har (alt for) travlt, og dit stakkels hoved kan ikke følge med ned i gear. Det må være SÅ irriterende og frustrerende hele tiden at skulle rende ud og besvare telefon, når man er i gang med noget andet - især hvis det involverer andre mennesker. Også fordi du jo ved, at det er lige så irriterende og frustrerende for modparten. Vi oplevede lidt af det, du beskriver, fra den anden side, da vi i tirsdags fik en eftermiddag til at gå på intensiv (Donnaen fik et allergisk anfald), og både læger og sygeplejersker susede ud og ind, og det var svært at få information og helt umuligt at finde ud af, om det mon egentlig var en, der var mere tovholder end de andre. Argh. Nej, der må simpelthen ikke spares mere på sygehusene. Det står allerede grelt til mange steder.
  Håber, du får hoved med ned i tempo og får nydt dine fridage :-)

  PS: Nej jeg er/var ikke mørkhåret, snarere mørk leverpostej ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, afbrydelser er absolut ikke godt for patienter og pårørende, og jeg ved ikke hvor mange gange jeg må beklage det. jeg håber dog at de føler sig samlet op senere hen af mig. Vi er heldigvis blevet opnormeret fra januar af, det håber jeg hælper.
   Mørk leverpostej giver garanteret flottere gråt hår end lys leverpostej ;-)

   Slet
 3. Du kan ikke slappe helt af, før du har det hele på plads, men bare du så slapper af, så går det nok - god fridag(e).
  Hvor køber du hvid te? Jeg vil egentlig gerne drikke lidt te, men kan ikke rigtig lide smagen, men hvid te har jeg engang smagt og det smagte dejligt, så hvis jeg får det i huset, så kan jeg jo nyde det af og til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, lige nøjagtig, derfor er jeg også glad for min deltidsstilling, for selv om jeg arbejder herhjemme, så slapper jeg af på en anden måde og bestemmer til dels selv tempoet.
   Min hvide te kan man få hos Fru Ronne og i Kronen i Aalborg, jeg kan også få det i min lokale tebutik. Du skal blot huske at lade det kogende vand stå 5 minutter før du hælder det over teen :-)

   Slet
 4. Man skal godt nok have overblik for at kunne tage sådan et arbejdspres. Jeg håber, du nyder dine fridage. God fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, jeg nyder og i dag kan jeg rigtig mærke hvor meget jeg gik i weekenden, mine benmuskler er helt spændte :-)

   Slet
 5. Lene - det lyder som om jeres arbejdspres fortsat er i den usunde ende – jeg håber at jeres ledelse rapportere det videre i systemet for det lyder som om det er for meget og blevet til en permanent situation og ikke kun en midlertidig. Pas på dig selv og nyd fridagene KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, ledelsen har hele tiden påpeget at vi ikke har fået de stillinger, som man oprindeligt havde beregnet. Men til januar bliver vi opnormeret.

   Slet
  2. Det glæder mig at I har en opnomering i sigte :-) KH Anette

   Slet
  3. Anette, det gør vi også :-)

   Slet
 6. Jeg bliver så glad og stolt på fagets vegne når jeg har læst dine indlæg, sygepleje af høj kvalitet trods alt det der er af afbrydelser. Håber din mandag har været god, at du fik meget te og hjernen fik slappet af. ´Hilsen Vera

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vera, jeg er faktisk også stolt af min afdeling, jeg synes vi gør det godt trods forholdene, det er ikke blot sygeplejepersonalet, der knokler. Forleden nat kom vores specialelæge hjem klokken fem om morgene, hun skulle have sluttet sin vagt kl 22 og så have været på tilkald derefter. Vores terapeuter knokler også, de er så bare så heldige, at de ikke er ansat i afdelingen, så de har krav på over en halv time til læsning af journal og dokumentation til hver patient. Så de går fra afdelingen, og siger så, at nu kan de ikke nå flere patienter :-)

   Slet
 7. Ja, som det allerede er sagt: Stor respekt for dig og for din positive tilgang til ikke særlig venlige arbejdsvilkår. Jeg havde ikke et så belastende job som du har, men jeg kan sagtens huske, hvor lang tid det kunne tage at komme ned i gear efter sådan en arbejdsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak, og der er dage, hvor det er sværere at koble fra, men i dag hjalp det med at sende mail og undersøge det, der nagede mig :-)

   Slet
 8. Fru Ronne og Kronen - er det i gågaden? Nå jeg må vel lige google - tak for tippet. og så må jeg til Aalborg i nærmeste fremtid. God dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, fr Ronne ligger på hjørnet af Urbansgade og Reberbansgade på vej til Sygehus Nord. Kronen ligger lige over for Salling i gågaden. God fornøjelse :-)

   Slet
 9. Kronen er det den butik med kaffekværnen i vinduet? Så er jeg med - tak :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det er det :-)

   Slet