tirsdag, november 11, 2014

HOTEL ELLER TELT?

Ofte når jeg fortæller om vores motorcykelferier (og folk lige er kommet sig over tanken, at JEG sidder på en motorcykel på min ferie!) så lyder det; sover I så i telt? Nej, jeg har intet imod telte, jeg har sovet mange nætter i telt som spejder og som barn med min familie. Men jeg nyder efter en lang og ofte også en varm dag på motorcyklen at kunne gå direkte op på et værelse, smide oppakningen, hoppe i bad og så gå ud for at finde en lækker restaurant/cafe for at få noget at spise. Jeg skal ikke først sætte telt op, jeg skal ikke finde et fællesrum med små badekabiner, hvor kunsten er at kunne få sig tørret uden at gøre alt sit tøj vådt, jeg skal ikke sno mig ned i en sovepose eller bekymre mig for heftige sydlandske regnbyger. Vi har af og til snakket om, at vi jo godt kunne prøve en campingplads, mange pladser har mobilehomes, hvor man kan leje sengelinned, håndklæder og hvor der er eget bad og en restaurant på pladsen.

P1000514

Mens vi kørte op ad de italienske motorveje mod Lago Maggiore, snakkede vi sammen i vores samtaleanlæg, om det var nu, vi skulle prøve dette. Der havde regnet heftigt i området, så den første campingplads så rimelig trist ud, den kørte vi forbi. Den næste havde ingen pladser og kunne fortælle om frygteligt uvejr, vi sagde, vi kom med solen og det holdt stik. Tredje campingplads havde plads til os, den lå lige ned til søen og passede perfekt til vores tanker. Efter at have installeret os og fået et bad, gik vi en tur på campingpladsen. Jeg elsker at se, hvordan fastliggere indretter sig og her var det en helt ny variant af indretning. Det var jo nærmest små sommerhuse, men kiggede man efter, kunne man stadig se hjulene under husene, det var skam mobile hjem.

P1000517P1000518P1000519

Restaurant med terrasse og swimmingpool lå lige uden for vores dør, så vi satte os på terrassen og nød det gode vejr. Senere nød vi aftensmaden med udsigt ud over søen.

P1000520P1000521

Vi var trætte og ville egentlig tidligt i seng, men da vi sad i vores lille mobile hjem, begyndte musikken  fra restauranten at spille højt, heftige sydamerikanske rytmer sørgede for at vi ikke kunne ignorere dem. Vi gik ud og så et herligt syn, masser af dansende mennesker på terrassen, swimmingpoolens vand havde sit eget lysshow, så hvem kan så sove?

P1000534

P1000536

Vi nød aftenen på terrassen sammen med alle de danseglade mennesker. Det viste sig at være en salsaklub, som var på endagstur til campingpladsen. Der var unge og gamle, der var kvinder i korte kjoler og højhælede sko, og der var kvinder i flade sko og jeans, men alle elskede at danse, og vi nød at se dem danse.

P1000541

Næste morgen pakkede vi motorcyklen, spiste morgenmad på restauranten og satte kursen mod nord, dagens plan var at køre langs de norditalienske søer, før anden og sidste overnatning i Italien skulle findes. Det er ikke sidste gang, at vi vælger en campingplads på vores motorcykelferie.

P1000544

November måned er usædvanlig mild, så jeg må ud og luge ukrudt, det er nu sjovere at mindes sommerferien på motorcykel. God tirsdag til dig.

22 kommentarer:

 1. Eddie og jeg overnatter også gerne på campingpladser, men i hytte med eget bad og køkken..det er nok især mig, der ikke kan det med telt og fælles bad.
  Vi overvejer at gå Hærvejen og her er der overnatningsmuligheder, men jeg ved allerede nu, at dem vil jeg ikke benytte, da det er fælles sovesal og ditto bad...jeg duer bare ikke til det, men kan god ærgre mig lidt over at jeg er bygget sådan ;)
  Derudover så nyder jeg altså at læse om jeres motorcykelferier :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, næh man kan jo ikke lave om på sig selv. Mon ikke I kan finde kroer/hoteller i nærheden? Det lyder spændende med Hærvejsvandring :-)

   Slet
 2. Det var en skøn udsigt fra jeres campingplads. Jeg har det lidt ligesom dig nu - jeg har haft de teltture, jeg skal have ... og så alligevel ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det der og så alligevel havde jeg kontakt til i mig selv, da jeg i sommer besøgte en MC campingplads. Jeg fik lyst til en weekend på en varm sommerdag og så telttur :-):-)

   Slet
 3. Liker også best å overnatte på hotell når vi kjører motorsykkel.
  Men en slik campingplass var det jo greit å overnatte på. Ser kjemåeflott ut.
  I Norge er det nesten like dyrt å leie hytte med bad og vasking etterpå,
  som hotell med frokost. Så vi endte opp med bare hotell. En annen ting er at
  vi ikke orker å lete etter ledige hotell el hytter når vi nærmer oss kvelden.
  Da vil vi vite at vi har et sted å sove, så det er veldig godt å ha bestilt
  det på forhånd.
  En herlig tirsdag til deg også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Astrid, der er heller ikke så stor prisforskel sydpå, men det var hyggeligt at prøve :-)

   Slet
 4. Naaaaaaaaarj, hvor dette indlæg skubbede til min ferietrang. Det er da topmålet af nydelse, når man kan få tag over hovedet og eget bad, men campingplads-stemning.
  Jeg har kun prøvet mobilhome og italiensk campingplads én gang, med 15 fodbolddrenge (str. 15-16 år) og 4 trænere, men jeg kan alligevel godt se mig selv sidde der et par dage og kigge ud over søen - måske skal det være mit næste skriveophold :)
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det skal du da gøre,super ide :-)

   Slet
 5. Det har nok noget med alderen og magelighedskravene at gøre - jeg holder meget af campingpladser, men campingvogn, autocamper eller hytte, tak! Fællesbadet kan jeg nu sagtens klare, men jeg gider simpelthen ikke at sove i sovepose på et liggeunderlag.
  Hele vejen til Lofoten første gang vi drog højt mod nord, var i campinghytter af varierende kvalitet, men det var superhyggeligt, og det var nemt at pakke ud og ind: Bare rulle dyne og hovedpude ind i lagenet, og så om på bagsædet i bilen. Det vrimler ikke ligefrem med hoteller, når man når et stykke deropad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg kan også klare fællesbad, hvis jeg så får en skøn campingplads :-) Mine forældre boede også i hytter på turen til Nordkap.

   Slet
 6. En sovepose og et liggeunderlag er ikke i spil for os, så vil vi faktisk hellere blive hjemme. :-) men en campingplads med gode hytter, rigtige senge og adgang til både toilet og bad kan vi sagtens overnatte i. Må dog indrømme at vi ofte går efter hoteller og en af prioriteterne er eget bad og toilet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, vi kan kun være enige :-) Der er nu også noget charmerende over en campingplads.

   Slet
 7. Jeg vil nok også foretrække en seng fremfor en sovepose på et liggeunderlag.
  Må dog lige krybbe til k....., Ferie for mig er at ligge på en drømmeseng ved poolen med en god bog. Jeg vil blive alt for stresset med al den oplevelse, ville ikke kunne rumme det i så store mængder. Jeg er til små mængder tid til fordøjelse, og så igen en lille dosis.
  Små skridt er mit motto.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde og det er vel det vigtigste: at finde det, man selv slapper af med :-)

   Slet
 8. Rigtig seng vil vi have. Og også helst eget toilet og bad. Men derudover kan vi klare os med lidt, og så behøver der hverken være flerstjernede hoteller eller gourmetrestauranter med i rejseligningen. Faktisk er det tit hyggeligst, hvis det hele er småt og lokalt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det er nemlig hyggeligt og med gode oplevelser :-)

   Slet
 9. Sikke skønne ferie billeder Lene :-) dejlige minder i denne grå efterårstid...
  Jeg er bare ikke til telt mere, je har virkelig elsket telturerne, men er bare blevet lidt mere komfortabel med alderen... Så jeg vil uden tvivl vælge hytte eller hotel :-)

  Kram fra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina, sådan må det bare være :-)

   Slet
 10. Dejlig fortælling fra en campingplads ;-)

  SvarSlet
 11. Hold da fast, nu faar jeg sgi da ogsaa helt lyst til en campingferie! Tak for turen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Tina, det må du prøve :-)

   Slet