tirsdag, januar 16, 2018

25 år

Min kollega havde fået frie hænder til borddækning, jeg havde sagt. at jeg elskede farver. Og jeg fik opfyldt mine ønsker, lige nu nyder jeg nogle af dekorationerne herhjemme.

DSC_5024

Jeg skulle blot dukke op til jubilæet, og det gjorde jeg sammen med landmanden og to af mine søstre. Jeg havde også inviteret den ene af mine svigerinder og hendes mand, hun har nemlig haft sin andel i, at jeg for 18 år siden startede som sygeplejerske igen efter 11 års pause.

Mange af mine kolleger havde heldigvis tid til at være sammen med mig de halvanden time, som receptionen varede. Flere af mine lægekolleger dukkede op, lige som tidligere kolleger kom.

DSC_5025

Jeg fik den smukkeste tale af min leder, jeg blev begavet med så mange skønne, smukke ting og jeg nåede at få snakket med en del af gæsterne.

Prøv lige at se den smukke dekoration nedenfor. Vasen er fyldt med vores egne kartofler, tulipanerne hænger i ernæringssprøjter, medicinsprøjter og urinprøveglas. Mit billede yder på ingen måde retfærdighed til den kreativitet, min kollega havde vist.

DSC_5028DSC_5028DSC_5029

Og jeg synes stadig, det er utroligt at tænke tilbage, på dengang jeg længtes helt vildt efter at blive sygeplejerske igen efter 11 år som fuldtidsmedarbejdende ægtefælle. Jeg savnede det så meget, at jeg faktisk græd over en artikel, som handlede om hvor megen sygepleje der er i det at hjælpe en patient på bækken i sengen. For jeg troede, at det var slut, og at jeg aldrig mere skulle få lov til at hjælpe andre mennesker, når de er allermest sårbare.

Min tidligere kollega mindede mig om det, jeg havde fortalt hende, nemlig at jeg til sidst tænkte, at jeg nok endte med at være en husmor, der pimpede portvin, mens mand og børn var på arbejde/skole, i lutter frustration og kedsomhed. Så gik jeg i gang med ansøgninger og med hjælp fra mit netværk (min svigerinde), som fortalte om den landmandskone, hun kendte, til sit netværk (hun nævnte ikke at hun var i familie med mig). Det førte til, at to modige kvinder, min daværende oversygeplejerske og afdelingssygeplejerske, indbød mig til samtale og ansatte mig. I dag er de også begge blevet takket for deres mod, jeg nød at have dem med. En af dem fortalte mig i dag, at jeg havde spurgt, om de godt nok turde det. Det husker jeg ikke selv, men jeg husker den vilde fornemmelse jeg havde, da jeg var startet. jeg var nærmest høj og euforisk i flere måneder.

For atten år siden havde jeg ikke forestillet mig, at jeg ville tage en sundhedsfaglig diplomuddannelse og blive udviklings- undervisnings og uddannelsesansvarlig sygeplejerske (føj for en lang titel, og den korrekte er endnu længere). Jeg er dog vild med hele turen, om end jeg ikke tager 25 år mere, som min leder lagde op til, men højst sandsynligt nok mere end de to, jeg kan nøjes med. Og her får jeg lyst til at tilføje: om Gud vil.

I morgen er arbejdsdag med masser af to-do-punkter. Jeg glæder mig.

DSC_5023

18 kommentarer:

 1. Wauw! Kæmpestort tillykke; det er da fantastisk! ❤️

  SvarSlet
 2. Tillykke! Jeg er en anelse imponeret over, at du bliver fejret med dine sammenlagt 25 år - at det ikke regnes fra da du genstartede at være i arbejde. Men dejligt for dig, selv om jeg tror, du også når de sammenhængende 25 år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, sådan er reglerne åbenbart i regionerne :-)
   Syv år mere? Det tror jeg dog ikke, men man kan jo aldrig vide :-)

   Slet
 3. Til lykke med jubilæet! - Og med at du kom tilbage som sygeplejerske som du ønskede dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana, og jeg priser mig stadig lykkelig for at kunne lade sig gøre :-)

   Slet
 4. Stort tillykke med de 25 år. Og din flotte efteruddannelse og karriere. Det er godt gået.
  Apropos det Ellen skriver, så havde jeg 8 mdrs uddannelsesorlov midt i 1990erne. De 8 mdr. blev trukket fra, da mit 25 års jubilæum på samme arbejdsplads skulle fejres. Jeg syntes da egentlig, det var lidt småligt, men sådan var reglerne dengang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Mon ikke reglerne stadig er de samme. For mig går regnestykket op, når jeg fratrækker fem måneders orlov, hvor jeg var i hjemmesygeplejen og de 11 år og 2 måneder jeg arbejdede sammen med min mand.

   Slet
 5. Tillykke. Og efter 25 år må du gerne tro på dig selv. Det skinner igennem, at det ind imellem kniber med det, når man følger med her, men man er altså ikke i tvivl om, at her er en både kompetent og dygtig sygeplejerske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva, jeg tror på mig selv , men jeg tvivler også på mig selv. Og jeg ser det som en styrke, fordi det får mig til konstant at tænker over om jeg kan gøre tingene bedre :-)

   Slet
 6. Tillykke med de 25 år - det er da en milepæl, der er værd at fejre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Randi, det syntes jeg også. Det er med at fejre når vi har noget at fejre :-)

   Slet
 7. Tillykke med dine mange, gode år som sygeplejerske. Vi, der læser med her, er ikke i tvivl om, at du i den grad er på den rette hylde. Jeg tror ikke, jeg kender mange, der i den grad brænder for sit job og sit fag, selv efter så mange år.
  Og så kan jeg ikke lade være med at synes, det er sjovt, at vi også her "følges ad", for det er også i år, jeg skal fejre det jubilæum, som jeg for endnu flere år tilbage ville have forsværget, at jeg skulle komme til at fejre. SÅ længe skulle jeg aldrig være på den samme arbejdsplads ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, og hvor er det sjovt, at vi "runder" samme år. På min arbejdsplads, som er regionen, har jeg så haft tre forskellige arbejdspladser i de 25 år :-)

   Slet
 8. Hej Lene. Et forsinket tillykke med jubilæet! Det er da så godt gået. Og det må virkelig have været en overgang fra at være medhjælpende hustru til at komme ud i en anden travl verden. Din blog vidner om, hvor glad du er for det - jeg er så imponeret over den energi du lægger for dagen, når det handler om dit arbejde. Kan kun ønske dig alt godt i årene frem. kh Jette

  SvarSlet
 9. Du får også et tillykke her. Jeg ville sende blomster, men løb rundt om mig selv og fik det aldrig gjort, så nu har jeg bestemt, at du har nok ;) lige nu og må vente lidt.
  Tillykke <3

  SvarSlet
 10. Et forsinket tillykke til dig med de 25 år. Hvilket jubilæum.
  Hvor er det både smukke borddekorationer og blomster du blev begavet med.

  SvarSlet