fredag, januar 05, 2018

PYT

Tidligt i seng og tidligt oppe igen, i hvert fald er jeg vågnet efter tre timers søvn og kan ikke sove mere. Så kan jeg lige så godt gøre det hyggeligt, så jeg ligger i stuen med udkig til det smukke juletræ. Bagved kaster lysranken på troldhaslens grene skær på engle og stjerner, som hænger der sammen med lysene. Jeg elsker min julepyntede stue, og jeg nyder den særligt i disse første januardage. Om få dage skal det pilles ned og så er julen over.

Fridagen i går blev en markering af, at jeg nu mener, at træthedens og den manglende energis halvår er over. Jeg startede til LOOP og gospelkor efter et halvt års pause. Begge dele gjorde godt, så nu må jeg se at få fundet en måde at håndtere problemerne med at sove efter koraften, for jeg elsker de to timers sang og deres evne til at få smilet frem og glæde i kroppen.

Mellem de to aktiviteter fik vi gæst til eftermiddagste, det var så hyggeligt på sådan en ganske almindelig onsdag eftermiddag.

Arbejdsdagen i dag blev en rigtig skærmdag, jeg fik sendt mails, lavet opslag, planlagt forskellige ting, så det var med god samvittighed, at jeg tog ind til byen for at mødes med min studiekammerat til cafebesøg. Vi vil prøve en ny cafe hver gang vi mødes, og denne gang blev det Landmad, en kombineret butik og cafe med (rå)varer fra lokale landmænd. Vi går aldrig ned på snak, først skal vi omkring sygeplejen på vores to afdelinger, så kommer familien og os selv. I dag havde jeg den fine bryllupsbog med, vi havde fået i julegave af datter og svigersøn, så vi rigtig snakket bryllup og børn.

Først i aften så jeg den lysfyldte altan over alle butikkernes lysende vinduer

Gåturen tilbage til bilen gennem de stille gader var en nydelse. Jeg tror godt, jeg kunne shoppe, hvis bare der var så få mennesker. Og der midt på gågaden i aftenstilheden lagde jeg rigtig mærke til, at shoppegaderne jo også er gader med lejligheder, hvor der bor mennesker og hvor der leves et liv uden handel.

Hjemme kunne jeg mærke, at den manglende søvn natten før kombineret med arbejdsdag og cafebesøg gjorde mig træt, så jeg gik tidligt i seng og stod altså op igen inden midnat. Pyt, nu har jeg hygget mig med lun hyldebærsaft og godt knækbrød købt i Landmad. Og om lidt vil jeg finde en serie, som kan lulle mig i søvn. Håber din nat har været god ved dig.
10 kommentarer:

 1. Et par vidunderlige dage du har haft. Så pyt med du må ligge på sofaen og lulle dig i søvn med serier.
  I nat har jeg sovet 7 sammenhængende timer, det er guld. Det bedste ville være 8, den sidste time fik jeg med mit strikketøj i hånden meget tidligt på aftenen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, dejlige dage opvejer manglende søvn :-) God søvn er guld værd.

   Slet
 2. Det lyder som en skøn, skøn tur! Men tre timers søvn? Gys!... Jeg har dog også sovet kummerligt hele ugen - jeg bebrejder fuldmånen... Nå, rigtig god weekend! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maude og i lige måde. Jeg fik to timer mere sidst på natten, så jeg klarede den :-)

   Slet
 3. Jeg kan heller ikke falde i søvn, hvis jeg har været ude i godt selskab. Irriterende bivirkning ved noget, der ellers er hyggeligt. Jeg vågnede klokken 4 i morges og kunne ikke falde i søvn igen. Jeg ved godt hvorfor, men det bliver det jo ikke bedre af ... Håber vi alle snart kan finde roen til at sove godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det er faktisk værre endnu hvis der er noget, der fylder og er årsag til den manglende søvn. Og især hvis man ikke rigtig kan gøre noget ved det. Håber at din søvn bliver bedre.

   Slet
 4. Åhhh det med den manglende søvn kender jeg desværre alt for godt til tider. Yoga hjælper mig rigtig meget til at finde ro i krop og sind. Håber du snart genfinder nattesøvnen - kh S.

  SvarSlet
  Svar
  1. S. det er faktisk længe siden, at jeg har døjet. Netop fordi jeg nærmest ikke har lavet noget om aftenen for at kunne falde i søvn. Men denne gang var det nok en kombination af overgang fra aftenvagt/nattevagt og dejlig korsang :-)

   Slet
 5. Det er noget værre noget med dig og din nattesøvn, som åbenbart ikke er særlig gode venner.
  Hvis jeg vågner (inden kl. 02) og ikke er faldet i søvn igen inden for en times tid eller halvanden, står jeg op og tager en stiv whisky eller cognac. Det hjælper, for jeg falder altid hurtigt i søvn efter den :-) Det sker heldigvis (eller desværre?) ikke ret tit ...
  Jeg kunne også godt tænke mig at have en, jeg mødes med på en ny café hver gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi har ellers været gode venner længe, måske fordi jeg normalt ikke har aftenvagter mere og fordi jeg har holdt pause fra kor. Jeg plejer at drikke varm hyldebærsaft, whisky eller cognac er jeg ikke til, har prøvet med rødvin, måske skulle jeg købe et lager af gløgg :-)
   Jeg er også glad for de cafebesøg :-)

   Slet