tirsdag, januar 02, 2018

Det er mig, der står herude

Nu har jeg brugt mit biblioteks selvbetjeningsmulighed i flere år, så hvad det er, der lige er gået galt i aften, ved jeg ikke. Jeg kunne i hvert fald ikke komme ind, så ingen nye bøger til mig. Til gengæld har jeg nu tilmeldt mig en litteraturkreds, jeg trænger til at blive udfordret på mine læsevaner og have nogen at diskutere det læste med. Før jul fik jeg læst fire bøger, dvs. den ene skimmede jeg den sidste del igennem i dag, den fangede mig ikke. Så jeg er ikke enig med anmelderen her om Den grønne vej. Måske fordi jeg ikke er til dysfunktionelle familiedramaer uden en handling.

Tid til at sige farvel, var derimod en bog jeg slugte. I første omgang havde jeg lånt den, fordi jeg troede, den var af Jojo Moyes. Det er den ikke, men omslaget minder om hendes sidste bøgers grafiske stil og der står da også øverst oppe på forsiden: til dig, der elsker Jojo Moyes. Det er en bog, der handler om en far, som dør fra sin seksårige datter, på trods af han havde lovet hende, da hendes mor døde, at han aldrig vil forlade hende. Bogen er skrevet fra hans perspektiv, han får nemlig lov til at forblive mellem livet og livet efter døden for at følge sin datter. Det kan lyde lidt sært, men jeg blev alligevel fanget af historien, som både rummer familiedrama og tanker om sorgen og døden.

Den næste bog i læserækken var Den søde tilgivelse, den er vel nærmest at sammenligne med slikskålen, sød og let at spise, ville måske efterlade sig lidt kvalme, hvis man læste flere af samme slags på samme tid og så er den hurtigt glemt, men jeg var underholdt undervejs.

Den sidste bog er af forfatteren Tracy Buchanan, Min søsters hemmelighed. Den var jeg virkelig vild med, den vekslede mellem nutid og datid og jeg måtte hele tiden lige læse en side mere, men først til sidst bliver hele historien afsløret. Desværre ser det ud til, at det er den eneste bog af forfatteren, som er oversat til dansk, og jeg har endnu ikke turdet bevæge mig ud i engelske bøger.

Fridagen i dag er brugt på småtterier og på trods af syv timers søvn faldt jeg i søvn i eftermiddag. Så selv om vejret har været strålende i dag, har jeg ikke været udenfor en dør. Til gengæld er småkagedåserne nu tømte, vasket af og sat på plads. Nu har jeg abstinenser, godt at resten af småkagedejen røg i fryseren, ellers var jeg nok gået i gang med småkagebagning.

God aften til dig

fra 1.juledags gåtur i klitterne

14 kommentarer:

 1. En dejlig dag du har haft. Tænkte på dronningens nytårstale, hvor hun omtalte det at lave noget unyttigt, og det var vigtigt at gøre dette, og det tog du til dig :-)
  Velkommen til hverdagen i 2018.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, jeg er fan af dronningens ord :-) Og tak

   Slet
 2. Jeg fik for en gangs skyld udnyttet det skønne vejr både til cykeltur og til havearbejde, - men jeg kunne jo også "læse", mens jeg var i haven. Det er altid sjovt at høre, hvad andre får ud af bøgerne. Jeg har ikke læst nogen af de bøger, du omtaler, men det giver altid nye ideer, når man skal finde sin næste bog. Jeg er i gang med Guillous "1968".

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, hvor dejligt, vejret var også lige til det. Jeg er aldrig kommet i gang med Guillous bøger, du har vist læst en del af hans forfatterskab.

   Slet
 3. Dejligt med inspiration til nyt læsestof, heldigvis bliver vi ikke fanget af de samme bøger. Lyder godt med en læsegruppe, måske kommer der flere gode titler fra dig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, og vi har tendens til at vælge samme genre hver gang, så jeg glæder mig til at blive udfordret :-)

   Slet
 4. Er det på biblioteket, du skal i læsekreds? Det bliver spændende at høre om. I min læsekreds, som er helt privat, får vi talt for lidt om bøgerne i forhold til "verdenssituationen". Men det at være i en læseklub har fået mig til at læse nogle bøger, som jeg tidligere OVERHOVEDET ikke ville have nærmet mig - og det er en god ting.
  Dine fire bøger lyder hver især interessante; har du ikke omtalt andre af Anne Enrights bøger tidligere? Informations anmeldelse kunne godt få mig til at læse den - men du synes alligevel ikke den holder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er et samarbejde mellem LOF og biblioteket, hvor der er en gymnasielærer, som leder diskussionen. Jeg har for mange år siden været med, og hun var rigtig god til at styre snakken.
   Og ja jeg bliver nemlig udfordret til at læse bøger, som jeg aldrig ville have givet mig i lag med.
   Jeg synes du skal læse den, det var bare ikke en bog for mig, første halvdel var fin, så tabte den mig. Jeg har ikke læst andre bøger af hende (har lige googlet hende ;-)

   Slet
 5. Dejligt med lidt inspiration til nyt læsestof! Jeg tog mig sammen for et halvt års tid siden og læste for første gang en hel roman på engelsk - jeg blev faktisk overrasket over, hvor fint det gik. Selv om det måske er lidt rustent, så kan man åbenbart mere engelsk, end man går rundt og tror - det kunne jeg i hvert fald. Det var faktisk en meget rar oplevelse at finde ud af, at det kunne jeg da godt. Lidt nyt lærte jeg jo også, for jeg slog selvfølgelig de ord op, jeg ikke kendte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, måske skulle jeg prøve at kaste mig ud i en engelsk bog. Man skal jo udfordre sig selv så længe man lever :-)

   Slet
 6. Du kan sagtens læse engelske bøger, Lene. Det tager lige nogle sider, men så er man inde i jargonen, så at sige, og så går det fint. Hvis der er ord, man ikke lige kan oversætte, har man jo oftest meningen med det via konteksten, og sker det ikke, og man er nødt til at slå det op, ja, så har man bare lært et nyt ord ;-)
  Jeg foreslår, at du prøver med en forfatter, du ved, du kan lide at læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, via kommentarfeltet her er jeg blevet opsat på at prøve. Så kender du nogle romaner af Rosamunde Pilcher, som ikke er oversat? :-)

   Slet
 7. Jeg er kommet ud af min gode gode læserytme efter flere års skiftende arbejde og det faktum at jeg aldrig er hjemme - men jeg savner det, og glæder mig til jeg får den tilbage (:

  - K

  SvarSlet
  Svar
  1. K, læserytmen kommer og går, så bare rolig, den skal nok komme tilbage :-)

   Slet