onsdag, januar 31, 2018

En hel uge

Da jeg byttede weekend for at kunne komme med landmanden til fest, så jeg først kun de mange fridage, det udløste. 7 stk. De er brugte nu og blev de så brugt godt? Det kommer an på, hvem du spørger, men spørger du mig, vil jeg svare, at de blev ikke brugt, som jeg gerne ville, men de blev brugt klogt. Jeg forsøgte at komme ovenpå, fordi jeg alle syv dage har haft svingende symptomer i form af forkølelse, ondt i halsen, træthed og svimmelhed. Havde jeg skullet arbejde, havde jeg taget på arbejde, så hårdere var symptomerne ikke, men nu kunne jeg slappe af, drikke masser af te, læse bøger, se film, gå en enkelt dejlig tur, tage til fest, få skrevet mere på vores projekt, få planlagt introduktionen af nye kolleger, som starter i morgen, deltage i et enkelt møde og deltage i surprise morgenmad for min souschef i morges. Alt det arbejdsrelaterede får jeg løn for, så bare rolig, det er skrevet på.

DSC_5089

Den hurtige beslutning om at give vores souschef en overraskelse på hendes runde dag, opstod i forgårs hos en kollega, som også er svigerinde til fødselaren. De fleste skulle i dagvagt, nattevagterne kunne ikke nå at være der, en del havde ferie eller gemalen havde bilen, nu hvor de havde fri, men vi var syv, der troppede op sammen med hendes familie og fik hende til at måbe. Jamen jeg skal jo på kursus, var hendes kommentar, da hun så os. Det vidste vi jo godt, det var derfor, vi mødte op klokken syv, hun nåede en time sammen med familie og kolleger, og siden hen har jeg hørt fra en anden kursusdeltager, at hun var så glad for overraskelsen.

DSC_5090

De syv fridage er gået, og hvad jeg overså i første omgang, men som jeg nu ved og er spændt på, er at jeg har otte arbejdsdage i træk. Sådan er det, når man gerne vil have fritid og arbejdsliv til at gå op og må bytte. Min skemaplanlægger havde ellers sørget for en god plan. Pyt, der står lutter skønne sager på programmet. 3 dages introduktion af nye kolleger, og vi mangler dem meget. Vi har ikke måttet ansætte nogen pga. midlertidig ansættelsesstop for de sidste barselskvinder og de tre, der er stoppet. Det i kombination med meget dårlige patienter gør, at folk har ligget vandret. I weekenden bliver det min tur til at tage en tørn med plejen af vores patienter. Det kommer jeg også til i næste uge, men der er mit fokus et andet, jeg skal nemlig følges med nogle af mine kolleger, som har bedt om dette til deres MUSsamtaler. Det er jeg spændt på, for de har været der i flere år. Jeg er vant til at følges med vores nye kolleger hos patienterne, det skal jeg også på den sidste introduktionsdag.

DSC_5083

Jeg tror dog, at jeg er godt brugt om otte dage, nu får vi at se. Det må da give mig en chance for at komme ind i en ordentlig søvnrytme med fast mødetid klokken syv hver dag.

Hov, jeg glemte da et punkt, jeg bestod Hjertestopprøven. Den har irriteret mig, fordi jeg ikke havde tid til at finde en computer med ordentlig lyd inde på afdelingen. Nu tog jeg den i dag, jeg bestod og undervejs kom jeg til at tænke på NurseRuths tegning.

27066917_877597762411080_2572074157971829418_n

Forklaringen er at man giver hjertemassage, men ikke støder, hvis patienten har hjertestop pga. asystoli. dvs, hvor der slet ikke dannes impulser i hjertet. Her gives der medicin i håb om, at hjertet kommer i gang igen, og mens man venter på dette, giver man hjerte-lungeredning (hjertemassage og ilt) for at få ilt til hjertet og hjernen. Og hvis du som jeg ser Greys hvide Verden, så vil du vide, at de kaster sig over apparatet og giver stød, når hjertekardiogrammet viser en flad linje (asystoli). Men NEJ, det gør man ikke og det vil hjertestarteren også fortælle dig, hvis du nogensinde skulle komme i den situation. Så klø på med hjertemassage, 30 stk. midt på brystet, der skal trykkes hårdt og så to indblæsninger. Og som mine søde kollega, der underviser os i hjertemassage, sagde om rytmen: bare syng (for dig selv) Bee Gees Stayin’ Alive, så har du rytmen.

Det er nok ikke den sang, vi skal synge i aften til kor. Derimod øver vi os på True Colors af Cyndi Lauper. Jeg glæder mig, jeg er så glad for, at jeg kom i gang igen. God aften til dig.

6 kommentarer:

 1. Haha, man skal - såvidt jeg husker - massere 100 gange pr minut hos voksne.
  Jeg har af en paramediciner lært at Queens "another one bites the dust" er ideel.
  Det er måske en lidt mere morbid version, her skal man vist huske at den slags humor nok mere tjener som en slags beskyttelsesmekanisme, fremfor en latterliggørelse af patienten!
  Jeg var i sin tid fast vikar i en kardiologisk akutmodtagelse og jeg skriger også af grin over lægeserierne, hvor de støder ved asystoli.
  Vi har samme bemandingsproblemer som jer og erfaringerne kom mig til gode i nat, da jeg stod med en ny uddannet sygeplejerske og en patient, som gik i akut lungeødem og formentlig havde en blodprop i hjertet.
  Håber alle dine arbejdsdage kommer til at gå godt og nemt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, 100 - 120 helt nøjagtig :-)
   Faktisk har jeg rytmen i kroppen uden at jeg ved af hvor jeg har den fra.
   lægeserier er virkelig noget for sig ;-)
   Hvor var det godt at din kollega havde en erfaren kollega med sig.
   Tak og i lige måde

   Slet
 2. Er det ikke bare sådan hver gang, man ser eller hører noget, man selv har bare en smule forstand på? Det er så fyldt med fejl eller misforståelser, at det gør helt ondt. Og hvor meget andet forkert information bliver vi ellers fyldt med, når vi kan se fejl så tit? Det kan godt skræmme mig lidt, og jeg bliver så skrækkelig kildekritisk med ALT :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, sådan er det bare. Det sjove er jo så, at jeg ser mange glemme at forholde sig kritisk, når det er noget, der passer som fod i hose med deres egen mening.
   Og lægeserier er ikke absolut kendt for at være korrekte :-) Noget der irriterer mig er, at seizure ofte både i fiktion og dokumentar bliver oversat som slagtilfælde, og jeg ser nu at sådan er det også beskrevet i ordbogen.com. Jeg mener det er krampeanfald og stroke er slagtilfælde.

   Slet
 3. Det er alligevel en slat at arbejde 8 dage i træk. Men det lyder til, at du har styr på indholdet, og at det kan blive godt.
  Og du har allerede fundet små påskeliljer! Meget forårsagtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, der er en grund til at man ikke må arbejde så mange dage i træk. Men det går, når jeg ikke skal arbejde med det samme alle otte dage.

   Slet