onsdag, januar 24, 2018

1-2-3 dage med lynets hast

De første tre dage i ugen er strøget af sted, og lige nu er jeg bare glad for, at jeg kom med hele vejen. Jeg glæder mig dog over, at jeg nu faktisk har mange fridage i træk, fordi jeg har byttet arbejdsweekend. Jeg er nemlig træt og glad på samme tid.


Motionsdelen med frisk luft og en god gåtur hørte til søndagen, hvor jeg tænkte over lysets indtog. Jeg glædede mig til, at jeg efter mandagens arbejde ville kunne gå en tur, inden mørket faldt på.


Det kom så ikke til at holde stik. Allerede mens jeg føntørrede hår om morgenen, tikkede en sms ind. Min leder var allerede mødt på arbejde og varskoede min souschef og mig om, at vi skulle i plejen, for der var mange sygemeldinger. Jeg fik tjansen som trombolysevagt, og det indebar, at jeg tog klokker, mens mine kolleger læste rapport om morgenen. Derefter tog jeg mig af medicindosering, sørgede for morgenmad til nogle patienter og medicin til dem og andre patienter. Jeg var også på andre afdelinger for at hente medicin til nye patienter. Af økonomiske hensyn har ikke alle afdelinger hele udtrækket af tænkeligt medicin, så vi bruger meget tid på at finde medicin, som patienten ikke kan undvære, indtil familien kommer ind med det.
Heldigvis har jeg efterhånden erfaring med, at jeg ikke skal springe en rugbrødsmad med ost til formidddagsteen over, når jeg er trombolysevagt. Ganske rigtigt, ved middagstid gik det løs og vildere end jeg før har prøvet. På 2½ time kom der FEM patienter, der skulle vurderes til mulig trombolyse eller trombektomi.  Jeg måtte ringe efter hjælp fra afdelingen, så vi fik en ekstra sygeplejerske og den stuegangsgående specialelæge over til os. jeg havde en times overarbejde og min skridttæller så sådan ud, da jeg stod i mit omklædningsrum klokken 16.10


Den stod på sofaligning resten af dagen, jeg var helt og aldeles færdig, og benene var godt ømme dagen efter.
Tirsdag blev en dag med mange forskellige arbejdsopgaver, men jeg kom dog i land med forskellige hængepartier. Hjemme måtte jeg forsøge mig med en lur, fordi natten havde budt på søvn, der blev afbrudt hver time, ikke umiddelbart af tanker, men bare vågen og et kig på mobilen og lidt ventetid på at falde i søvn igen. Tirsdag aften var vi inviteret i byen for at se en ny lejlighed, som en bekendt havde købt. Det blev en hyggelig aften(og for sent hjem).
I dag har været en supergod dag, min projektgruppe havde fået lov til at arbejde hjemme hos mig i dag, og jeg følte, at vi langt om længe fik fat i den lange snor på analyse og fortolkning. Nu håber vi, at vores vejledere er enige med os. Dagen sluttede med en køretur til Aalborg og undervisning af tidligere pårørende og patienter sammen med diætist. Hver eneste gang bliver jeg bare så glad for at mærke, at vores projekt har givet mig en viden, som disse mennesker kan bruge og som de kan genkende. Jeg kan blive helt høj af sådan en dag. Håber du har haft en god dag.

En pause på en bænk på sygehuset10 kommentarer:

 1. Jeg tænker så tit på, om du måske kunne lave en lille klinisk ordbog på din side, som du så linkede til, når du bruger et fagudtryk? Jeg var fx ikke klar over, hvad "trombektomi" var for noget. Selvfølgelig har jeg Google, men dine ord ville være bedre.

  Bortset fra det:

  Sikke et smukt sygehus; du skulle se psyk. i Hvidovre. Du ville dåne.

  Jeg er imponeret af de mange skridt du går på en travl dag. Du må være i god form og hvis ikke, så kommer du det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er en god ide eller også skulle jeg linke til hjernesagens kliniske ordbog. Trombektomi er, når man fjerner blodproppen ved hjælp af et kateter, der føres via blodåren i lysken op til hjernen.

   Slet
 2. Du milde, sikke et tempo. Men det er godt, når det hele er vel overstået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg nyder følelsen af at have uendelig tid lige nu :-)

   Slet
 3. Sikke en uge foreløbig. Det er jo slet ikke til at planlægge med, hvornår mennesker vil få en blodprop, og I kan jo heller ikke have et beredskab, der bare står og venter. Heldigvis er I dygtige og rutinerede, så jeres patienter får en god behandling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak for tilliden, og jeg synes vi er gode til at finde ud af at håndtere, når mennesker bliver syge alle sammen på en gang.

   Slet
 4. Ting har det ofte med at komme i stimer, og patienter er åbenbart ingen undtagelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og der er mange, der har prøvet at se et mønster i det, men endnu har jeg ikke hørt, at man har kunnet se nogen sammenhæng.

   Slet
 5. Du og dine kolleger er beundringsværdige. Jeg synes, det er imponerende, at du så hurtigt kan skifte til en anden opgave. Og sikke da en travlhed i de forskellige opgaver. Du har fortjent afslapning og en tur på sofaen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, det at skulle omstille sig hurtigt tror jeg faktisk også er noget, der er eftertragtet på afsnittet. Det bliver aldrig kedeligt og rutinepræget :-)

   Slet