søndag, januar 28, 2018

Ordene i hovedet

Knap er jeg stået op, før ordene dannes i hovedet. Mange års blogskriverier gør, at hverdagen hele tiden sættes ind i en blogramme. I dag er det uden billeder.

Jeg laver sent morgenmad. Det blev sent, inden vi kom hjem i går aftes efter en dejlig 60 års fødselsdag. For landmandens vedkommende startede fejring af fødselaren allerede fra morgenstunden. En af gaverne til fødselaren var nemlig en fasankokkejagt for gæsterne, og at aftenens fest kunne holdes i giverens jagthytte. Det blev en rigtig hyggelig aften, jeg kendte kun fødselaren, hans kone og en enkelt gæst, men det gik nu ganske udmærket. Som sygeplejerske er jeg vant til hurtigt at skulle komme i kontakt med andre.

Jeg elsker mit søndagsmorgenbord, ind imellem overvejer jeg at prøve andet, laver måske bananpandekager, små skåle med yoghurt og frugt eller scrambled eggs. Men jeg vender altid tilbage til mit blødkogte æg, mit rugbrød med smør (den eneste gang om ugen, jeg bruger smør på brød, sådan har det været i over 30 år), en halv til ægget og en halv til den mørke pålægschokolade (der har jeg ændret smag, spiste altid lys pålægschokolade før) og så brød med ost bagefter. Førhen kørte jeg til bageren og hentede rundstykker, siden havde jeg tit hjemmebagte boller i fryseren, nu er det ofte ristet bagerbrød. Jeg bager sjældent, jeg hopper over hvor gærdet er lavest hvad angår aftensmad, men mit søndagsmorgenbord hopper jeg ikke over.

Udenfor suser vinden og sætter gang i en bølge blandt træerne, der omkranser gården. Jeg skutter mig og nyder mit lune, varme hjem. Selv om jeg ikke drak alle de gode vine og whisky i går aftes, fordi jeg var chauffør, er jeg alligevel kommet i den alder, hvor det at komme sent i seng også sætter mærkbare spor i kroppen. Jeg tror, jeg kryber sammen i sofaen en times tid, før jeg forsøger at være aktiv.
Landmanden og Ayla er gået sig en tur omkring gården, de har også deres vante rutiner om morgenen. De skal blandt andet ned til hønsene med husholdningsaffald, det er en god måde at reducere madspild på og de kvitterer troligt med æg hver dag, også her i vinterperioden.

God søndag til dig.

6 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig morgenstund - god søndag i lige måde! ❤️

  SvarSlet
 2. HA - hvor er jeg glad for, at du også har det sådan - altså at tænke i blogsprog ... "hvordan vil jeg formulere dette eller beskrive hint?" Det meste af disse tanker kommer aldrig på, men det forhindrer ikke, at man tænker på den måde :-)
  Jeg vil så gerne have høns, men John har nedlagt veto, og det er måske heller ikke så smart, så længe vi rejser så meget som vi gør. Og madspildsargumentet vil være spildt på min mand!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, kan man kalde det en arbejdsskade :-)
   Jeg forstår John, selv om jeg da elsker æggene.

   Slet
 3. Du er ikke ene om det at have "tømmermænd" dagen derpå, trods du ikke har nydt noget alkohol, da tjansen som chauffør var din. Det må være noget med sent i seng, mange indtryk, for meget at spise etc.
  Dejlig morgenstund, ritualer, vi holder alle af gentagelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det har helt sikkert noget med mad og sene sengetider at gøre :-)

   Slet