lørdag, januar 13, 2018

Meditativ fredag og en arbejdsom lørdag

Fredag

 • Det lykkedes mig at falde i søvn efter landmandens vækkeur ringede, også sådan at jeg ikke kunne huske at have slået mit ur fra et kvarter efter hans. Jeg vågnede  7.20, sikke en luksus med otte timers søvn.
 • Langsom start i nattøj og tekop ved hånden ved kalenderen. Det er hyggeligt at plotte aftaler og arbejdsdage ind på vores fælles kalender. Jeg har givet landmanden to koncerter i julegave ( den ene som erstatning for den Poul Dissing koncert, som var fødselsdagsgaven sidste år, men som blev aflyst pga. sygdom)
 • Fem kilometers gåtur friskede op. Og efter i halvandet år at have været væk, fandt landmanden mit hjemmestrikkede Parrotsjal i sommerhuset, da han skulle søge efter noget andet, jeg havde mistet. (det har jeg så også fundet, bare et helt andet sted). Og sjalet har nærmest hængt på mig lige siden, også på gåturen.
 • Derefter stod der plasmatapning på programmet, der slappede jeg af med saft, chokolade og faglæsning. Jeg nød de 40 minutter, hvor jeg var “bundet” til en maskine, jeg kunne ikke så meget andet end blot at slappe af.
 • Frisøren var næste programpunkt, og i går var det den helt store tur med lidt lyse striber i håret, klipning, farvning af bryn og vipper. Jeg elsker mine ti minutter i massagestolen, hvor jeg af og til er faldet helt i søvn, det skete nu ikke i går. Til gengæld kommer jeg aldrig til at elske, at jeg bagefter skal have plukket øjenbryn, tænk at nogen kan gøre det på sig selv, av!
 • Aftensmaden stod på rester – idel lykke, jeg elsker, når jeg ikke skal lave mad til os to. Og der er faktisk også nok tilbage til i aften. Jeg kan kun anbefale denne kartoffeltærte med bacon, ost, squash, æg og hytteost. Den nemme version er at købe en færdig tærtedej, det er hurtigt at koge kartoflerne og stege bacon og så ellers bare ind i ovnen, dog noget længere tid end beskrevet. Jeg giver den mindst 45 minutter, og den kan ikke være i en stor tærteform, så jeg bruger et ildfast fad. Den rækker til mere end fire personer, i hvert fald når man som hos os serverer salat til. Og her er jeg også fan af de færdige salatblandinger, man kan købe, f.eks coleslaw, spidskålsalat eller broccolisalat. jeg springer glad og gerne over det lave gærde, når det gælder mad.

DSC_5005

Nu er det så lørdag, landmanden er på jagt, Ayla har affundet sig med at være alene hjemme med mig. jeg har drysset lidt rundt, drukket te, vasket gulv i bryggers (hunhunde kommer jo i løbetiden, suk) og i samme ombæring blev kontoret taget. Nu er jeg gået i gang med et projekt, hvor jeg ikke hopper over det lave gærde. Vi er kørt fast i vores projekt om patienters oplevelse af overgangen efter et accelereret indlæggelsesforløb til hverdagslivet hjemme, vi havde en god vejledning, men følte os alligevel lidt fortabte bagefter. Vi forstår hvad hun siger, vi har bare svært ved at omsætte det i praksis. Jeg har selv valgt at kigge på det i dag og se, om jeg kan se en måde, hvordan vi kommer videre. Og bare rolig, det er også aftalt, at jeg får løn for de timer, jeg bruger.

Og skulle du ikke have set udsendelsen, vil jeg anbefale dig at finde DRs Sundhedsmagasin og se den sidste udsendelse om blodprop og blødning i hjernen.(den tager ikke ret lang tid, du kan godt nå det mellem dine weekendgøremål)

God lørdag til dig.

PS Pludselig så jeg det. En af blomsterstandene på min Sct. Hansurt nægter at blegne, skønt med lidt farve i det grå.

DSC_5007

10 kommentarer:

 1. Når nu du ikke kan genfinde din mistede strikkeglæde, så er det da altid noget, at du kan genfinde mistede strikkede sjaler :-)
  Farver er godt! Nu kommer erantiserne heldigvis snart. Og vintergækkerne ... ikke fordi de har så meget farve, men de virker alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, Ellen,jeg syntes det var så træls at begge mine hjemmestrikekde sjaler og mit pandebådn var blevet væk, nu er de heldigvis fundet igen. Vi har for meget plads :-)

   Slet
 2. Det lyder som en dejlig fredag
  ja det med løbetid kan være hårdt for alle parter, hvordan tager Ayla det?
  oh ja det rigtigt Ellen, glæder mig til at se om der gemmer sig sådan nogle min have.
  God weekend til alle

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, Ayla virker måske lidt mere afdæmpet, men det kan også skyldes, at hun nu ikke kommer ind om aftenen, som hun plejer at gøre.

   Slet
 3. Dejligt når noget man troede var helt væk pludselig dukker op...jeg har i flere år ledt efter et broderet vægstykke med en jagthund....det er pist væk, og sådan noget ville jeg ALDRIG smide ud/forære til genbrugsen... jeg har selv syet det. Jeg startede 2018 med at blive tappet i blodbanken (alm tapning). Gang nr 50...troede da aldrig jeg skulle nå dertil. Forstår ikke man ikke får en tappe bus.....synes det er bøvlet at skulle på Skejby for at blive tappet. Dagen i dag står på regnskaber her på matriklen...må hellere komme videre. Go´dag herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, jeg håber du finder dit vægstykke.
   Jeg troede egentlig der var tappebusser, men de er måske sparet væk?
   Håber du havde en god regnskabsdag, det skal jeg i næste weekend :-)

   Slet
 4. Lang liste af gode ting, - små og store. Det lyder som en skøn weekend, du har gang i. Kartoffeltærten er noteret her, den skal prøves ved lejlighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg hygger mig og nyder, at der ikke er noget, der skal nås :-)

   Slet
 5. Dejlig opsummering af vindunderlige gøremål.
  Jeg kom til at tænke på hvordan det må være at få plukket øjenbryn, jeg får mine vokset, og det hver mdr. sammen med farvning af vipper. Samtidig har jeg lidt hårvækst på overlæben, den får jeg også vokset.
  Når jeg ser en sct. hansurt mindes jeg min far, mine forældre. Har ikke selv haft en buket stående siden 2007, hvor jeg mistede min far, og dermed huset hvor mine forældre boede. Tror jeg vil have den i min lille have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, tak. Jeg får også mine bryn plukket hver gang jeg er til frisør. men det er først de sidste år. Før farvede jeg ikke mine bryn og da jeg af natur har lidt hårvækst, så er al det der barbering diverse steder noget jeg ikke gør. Så bare det at få rette bryn er en overskridende handling for mig :-)
   Dejligt med minder om vores forældre, min er fra mine forældres have.

   Slet