lørdag, januar 27, 2018

Med lidt tålmodighed

Hermed kan vi viderebringe resultatet af en meget uautoriseret forbrugerundersøgelse: et indlæg om bøger kan få jer til tasterne, så nu har jeg masser af gode titler, der kan inspirere mig til at udfordre min hjerne.

Vejret udenfor er SKØNT, giv mig blot en februar måned med frost, kulde og solskin, så vil jeg være så glad. Ja der måtte også gerne komme et ordentlig lag sne sammen med. Jeg har ikke brug for foråret endnu, jeg har brug for solskin og knitrende frostdage. Som du kan se på nedenstående billede, så er der stadig meget vand, og når man kører forbi åen, det skal løbe ud i, kan man også se hvorfor. Vandspejlet på åen er næsten i linje med de omkringliggende marker. Forårsarbejdet i år kommer vist til at blive en sen affære.

DSC_5064

Og nej det er ikke en sø, selv om den nu har været der konstant siden efteråret.

DSC_5068Motivationen for at komme ud og gå en tur var i top med det skønne vejr udenfor, og lige nu nyder jeg kroppens taknemlighed over de 5 km, det blev til. Gæssene og svanerne holder koncert døgnet rundt, og jeg nyder deres silhuetter mod himlen.

DSC_5071

DSC_5072

Ayla kom ikke med på gåturen, det fandt hun sig nu godmodigt i. Til gengæld måtte vi lige gennem en hylekoncert i morges, da landmanden tog på jagt uden hende. Jeg øver mig i at ændre min indstilling fra irritation til anerkendelse af, at Ayla faktisk er en dygtig og elskelig hund. Hun er så skrap i træning sammen med landmanden, han og jeg har bare ikke haft tålmodighed til at træne Aylas glæde ved at være sammen med os. Nu er vi gået i gang, og i dag fik jeg lov til at tage mine vandrestøvler på, uden at jeg havde en hund over alt på mig, Ligesom det bliver nemmere og nemmere at få Ayla til at sidde/stå og bliver kælet for i stedet for at hoppe op og agere cirkushund, som vil danse med mig. Kunsten at hoppe op på bryggerbordet i et hop kan hun dog stadig, hvordan skulle Ayla ellers kunne konstatere, at landmanden rent faktisk kører sin vej uden hende?

Da jeg kom hjem efter gåturen, prøvede jeg at stole på landmandens mening og lod Ayla løbe frit rundt. Jeg var bange for, at hun ville stikke af fra mig. Det gjorde hun ikke, men glæden var stor ved bare at kunne bevæge sig i fuld løb rundt på gårdsplads og græsplæne. Jeg nød den skønne hunds firspring. Vi skal nok lære det, Ayla og jeg. Med lidt tålmodighed. God lørdag til dig.

DSC_5080DSC_5077DSC_5078DSC_5079

12 kommentarer:

 1. Jeg håber sammen med dig på en februar med sne, sol og frostklar luft. Hvis foråret skal komme helt til sin ret, skal det komme efter en rigtig vinter med sne og kulde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, det med at foråret så kommer til sin ret, er rigtig godt formuleret :-)

   Slet
 2. Jeg ønsker mig også en februar med høj sol og masser af frost. Så kvitterer jeg med godt humør for som du også skriver. Foråret måtte altså gerne vente en måned eller halvanden med at komme.
  Rigtig god weekend! Kh S

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, S og i lige måde. Gid vi må få hvad vi ønsker os :-)

   Slet
 3. Man kan tydeligt se, at hun nyder at strække ud i frit løb. Og tilliden blev jo gengældt :) I skal nok finde den rette balance, når hun er lidt ældre.
  Jeg når vist kun en cykeltur til Fakta og ikke en gåtur. Men lidt har vel også ret. Jeg fik taget kødet ud af fryseren for sent, så det må blive til søndags-steg. Og så må jeg finde på noget andet til i dag.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette L, det handler jo om mennesket tilgang til hunden, og det ved jeg jo godt, så i går var en god dag :-)
   UPS jeg skal da også have noget op af fryseren i dag, tak for påmindelsen :-)

   Slet
 4. Hehe, hvor jeg dog kan genkende ikke-hundemennesket i de ord, du skriver. Du er dog - fuldt forståeligt - tvunget til at have en hund inden for dørene, og med en jægermand kunne jeg nok også lære at have hund, men det ville aldrig ske ad frivillighedens vej fra min side :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg er ikke hundemenneske, men jeg har dog holdt af at have hund, når vi bor der hvor vi bor. Ayla er bare en anden hund end de andre, hun er så glad for at være sammen med os (det var de andre også) og den glæde er meget mere fysisk og overvældende end de andre hunde, så jeg skal lære hende og mig at finde en god balancegang :-)

   Slet
 5. Det er også lige mit ønskescenarie for februar. Det er noget skidt med de våde marker.
  Du er en god jægerhustru eller hvad det hedder. Du skulle belønnes for din indstilling til Ayla, som ikke er din ønskehund. Er landmanden tilfreds i forhold til jagtfærdigheder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det er noget rigtig skidt med de marker, men det kan vi ikke gøre noget ved, så vi må nyde de gode tørvejrsdage :-)
   Tak, Ayla er en dejlig hund, så min irritation går på hendes overstrømmende glæde, som jeg har svært ved at styre fysisk og det har kostet meget beskidt tøj. Landmanden er meget tilfreds med hende, og jeg kan mærke, at bare det at jeg har ændret indstilling og landmanden også har indset, at vi ikke alle har arbejdstøj på i mødet med den glade hund, gør, at hun snart lærer at tøjle sin glæde og vise den på anden vis :-)

   Slet
 6. Jeg har det præcis som du mht. vejret for februar, lørdag aften og nat har været slem mht. regn og blæst her, det tyder dog på vi får sol og blæst i dag, fremfor det grå og kraftig dis i går.
  Jeg har ikke meget viden omkring opdragelse af hund, det er dejligt du nu kan tage vandrestøvlerne på, uden brok, og du ikke skulle på "jagt" efter en bortløben hund senere.
  God søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det rusker godt i træerne i dag, og solen titter frem bag skyerne. Håber på at det fortsætter hele dagen. Her endte lørdagen også i regn.
   Tak og Ayla og jeg skal nok lære at kunne være sammen i bryggerset :-)

   Slet