lørdag, januar 06, 2018

Det gik lørdagen så med

Al julepynt er nu taget ned, juletræet er klippet i stumper og stykker og båret ud, og der er støvsuget overalt. Nu ligger al julepynten på et af værelserne, fordi jeg vil have lavet orden i mine julekasser, så alt det, jeg ikke bruger kommer i kasser for sig. Sidste år måtte jeg nemlig have dem alle ned fra loftet, fordi jeg ikke kunne huske, hvad der var i hvilke kasser. Og så skal der laves en adventskasse, som står hernede, så jeg kan få pyntet op til advent med adventsstjernen, adventsfadet og vinduespynt. Jeg tror dog, at jeg må købe en ny stjerne, for stjernetakkerne er ved at gå fra hinanden. Mine forældre nåede vist at købe to – tre stjerner i deres fælles liv på 53 år. Landmanden og jeg flyttede sammen til april for 35 år siden på gården. Adventsstjernen fik vi af mine forældre et af de følgende år, så vi har da passet godt på den. Og den nye bliver bare aldrig det samme, for de har lavet om på modellen, så den er mørk inde ved samlingerne, det er min ikke.

DSC_4982

Litteraturkredsen, som jeg har meldt mig ind i, skal have læst Herbjørg Wassmos bog Det syvende møde til første gang i januar. Nu har biblioteket fået skaffet den hjem, og jeg er i gang. Jeg havde nok ikke valgt den eller læst den færdig, hvis ikke jeg skulle. Og det er det sjove, for jeg husker stadig de bøger, jeg sidste gang blev udfordret til at læse. Ikke titlen og forfatter, men indholdet, og de gjorde så stort indtryk, at de siden blev til et blogindlæg, da jeg blev blogger by heart. Faktisk er det 13 år siden, at jeg deltog i litteraturkredsen med den samme gymnasielærer som mødeleder, og jeg glæder mig til at komme i gang igen.

IMG_20180106_135436_188

Lige nu kæmper jeg med at holde mig vågen, for de sidste to aftener er jeg faldet i søvn mellem otte og ni og vågnet igen ved midnat. Jeg har nattehygget, drukket te og spist knækbrød, men det dur ikke i længden. Nu skal jeg have vendt rytmen fra juleferie, aftenvagter og nattevagt, så jeg holder mig på benene, for i sofaen er der ikke langt fra siddende til liggende position og fra vågen og læsende til sovende og snorkende.

DSC_4985

Som alle andre får jeg også lyst til at være god ved mig selv og spise mindre sukker og fedt efter ingen mådehold, hvad det angår, i flere uger. Det sjove er, at nu har jeg virkelig lyst til de lækkerier, der står bagerst i skabet, og jeg er konstant sulten, kroppen kan slet ikke finde ud af at nøjes med mindre. Også selv om jeg faktisk ikke spiser mindre, men blot anderledes. Kroppen er ikke så let at snyde, den vil hellere have slik, konfekt, gløgg og småkager.

DSC_4983

Og min kaktus og amaryllis er faktisk med på, at julen varer lige lidt længere endnu. Og ja, jeg ved godt at jeg er en dag foran, for det er jo først i morgen, dagen efter helligtrekonger, at jeg plejer at afpynte huset. Men jeg ville gerne have det overstået i dag.

God weekend til dig.16 kommentarer:

 1. Vi gemmer afpyntningen til i morgen :-) (Godt ord, i øvrigt ...)
  Jeg er altså glad for, at min krop gerne lader sig snyde og ikke savner slik og søde sager, for så var jeg da aldrig nået dertil, jeg er nu.
  Jeg er imponeret over dig (og andre) der deltager i læsekredse med tvungen boglæsning. Jeg KAN bare ikke læse en bog færdig, der ikke rigtig er begyndt at sige mig noget inden for de første 50 sider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, må I hygge jer med afpyntningen :-)
   Heldigvis er hjernen en del af kroppen, og den er mere fornuftig, så jeg overgav mig ikke. Og Ellen, jeg fik vist aldrig kommenteret på dit indlæg om tøj, du er godt nok sej, det er da helt vildt, som du har tabt dig. Gad vide om jeg kan kende dig ;-)
   Og nu er jeg længere henne i bogen og er blevet opslugt af personerne i den, så det er netop derfor jeg skal udfordres.

   Slet
 2. Kroppen lader sig ikke snyde: Skiftende arbejdstider er hårdt, og det bliver kun værre med alderen. Her afmonteres julepynten gradvis, men der er taget et godt nap i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, jeg ved det, det er derfor jeg har fået omlagt mine aftenvagter i weekenden til dagvagter, fordi det tog mig over en uge at få vendt om igen. Men når jeg kunne få fri juledagene mod vagter i nytåret, så var jeg villig til at betale prisen :-)
   Sidste år lå julepynten i måneder på et værelse (det er ulempen med et stort hus), i år skal det pakkes ned i dag.

   Slet
 3. En af de vægtigste grunde (kan man sige det? jeg mener ikke en af de vigtigste, men en af dem med mest vægt), til at jeg ikke ser tv om aftenen, er, at jeg også ville falde i søvn som dig, og jeg sover rigtigt dårligt om natten, når jeg har sovet i sofaen inden da. Men så bliver det bare til lidt arbejde ved skrivebordet, blog-surf og roden rundt på nettet, som virker lige så formålsløst som at sidder foran den anden skærm :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, vægtig er et godt ord, og sproget.dk siger at det kan man godt sige :-)
   Og kloge hoveder ville sige til sådan nogen som dig og mig, at skærmarbejde i det hele taget er en rigtig dårlig ide op til nattesøvnen ;-)

   Slet
 4. De lysende Herrnhuter-stjerner er så smukke. Jeg går tit forbi et hus, hvor de har to små hængende i et fint lille vindue. Det får mig til at smile.
  Hvor er det spændende med litteraturkredsen. Jeg har læst Det syvende møde for år tilbage, og selvom jeg (som du) er dårlig til at huske handlinger, så husker jeg, at den var god.
  Den krop, den krop....., min husker også bedst smagen af juleslik, men jeg ved jo godt, at det er et spørgsmål om at holde ud en uge eller to. Så husker den pludselig en tallerken med appelsin i små stykker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og i dag kan man nemlig få dem i forskellige størrelser, og også til udendørs brug.
   Nu er jeg længere inde i bogen og personerne har nu fanget mig. jeg er bare ikke god til romaner med lutter dårlig opvækst og dårlige valg.
   Jeg holder også ud, for min krop har det ikke godt efter så lang tids umådehold :-)

   Slet
 5. Det bliver spændende om din nye stjerne holder ca 35 år, og hvordan de så ser ud til den tid.
  Spændende med dit projekt læsekreds. Glæder mig til at følge dine tanker omkring dette. Og de udfordringer det giver, for kan fint forestille mig, der kommer bøger, der ikke lige ville være blevet valgt, hvis ikke det lige var for læsekredsen. At det samtidig kan bane vejen for at læse det færdigt, og erfarer det var langt mere interessant end først antaget.
  Ønsker dig en dejlig søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, højst sandsynlig er den nye form, som kom lige efter vi fik vores, netop kommet for at forstærke samlingerne.
   Og du beskriver rigtig godt, hvorfor læsekredsen er godt for ens indre "plejer at læse"
   Tak og i lige måde :-)

   Slet
 6. Det er slet ikke nogen dårlig ide at være "forpligtet" til at læse en bog færdig, selv om den måske ikke fænger lige med det samme. Det oplever jeg også, når jeg har modtaget til anmeldelse. Når man føler sig forpligtet til at læse bogen færdig, får man det gjort - det giver tit gode læseoplevelser, som man måske ville have snydt sig selv for, hvis ikke man havde følt forpligtelsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, lige nøjagtig.Og nu glæder jeg mig til at høre de andres oplevelser af bogen :-)

   Slet
 7. Ja, tilbage til hverdagen. Jeg kan bekræfte, hvad Eric skriver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, og jeg er enig hvad angår skifteholdsarbejde og alderen. Julepynten har altid skullet væk inden d. 8. hvor min datter fylder år :-)

   Slet
 8. Jeg kan virkelig anbefale Anette Sams' ( forsker og PhD) nye bog "Sandheden om sukker", som angiver problemstillingen videnskabeligt, fremfor religiøst. Hun forklarer meget fint vigtigheden af et stabilt, lavt blodsukker i forhold til kroppens processer og hormonsystem. Selv små stigninger i blodsukkeret slår vores fedtforbrænding og hormonsystem fra i timevis og gør det umuligt at tabe sig - og det er nok en af grundene til, at det bare ikke virker, alt det, vi går og siger til patienterne idet etablerede sundhedssystem. Det handler ikke kun om, hvormeget sukker, vi spiser, men om hvormeget sukker, vi har i blodet - og det er meget individuelt, hvor gode vore kroppe er til at fjerne sukker fra blodbanen!
  Hos os startede vi så småt med " operation sundhed" for et et par pr siden, men har fulgt denne metode siden august. Jeg har siden start tabt 14 kg og Stefan 25 og vi har begge tabt os allermest i taljen - jeg mangler lidt endnu, men Stefan har nu en perfekt talje-hofteratio og har ifølge sådan et "helvedesappatat" henne i motionscentret en acceptabel mængde bugfedt (visceralt fedt) http://www.anettesams.dk/2017/03/16/fem-raad-goer-dig-fri-sukkertrang/

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, tak fordi du deler, og det er dejligt at I har fundet "kuren", der dur for jer.

   Slet