mandag, november 18, 2013

GOD MORGEN UGE 47

Hele ugen står i arbejdets tegn, det er sjældent at jeg har en hel uges sammenhængende dagvagter. Jeg er jo ansat på 30 timer og med weekendvagter ind imellem, så er der ofte en hverdagsfridag undervejs i en uge. Uge 47 sætter sygehuset på den anden ende, det er tid til akkreditering. “Når et sygehus bliver akkrediteret, er det hermed sygehusets arbejde med kvaliteten, der er blevet vurderet.”  Alle instrukser er blevet gennemgået og opdateret, alle har gennemgået brandtest og hjertestopundervisning*, alle er blevet mindet om de ting, vi udemærket ved, men som vi ikke i en travl hverdag tænker over. Så som hvordan er det vi arbejder med kvalitetsudvikling, hvor er det, vi kan læse om det, hvis vi vil vide mere osv osv. Vi ved det jo, men det er ikke det samme, som at vi lige kan svare på det, når der kommer på besøg på afdelingen, og jeg bliver stoppet på gangen og får de spørgsmål stillet.

*Hjertestopundervisning og brandtest har altid været der, men de senere år er det sat i faste rammer, så lederne nu får indberetninger om hvem, der deltager, fordi der er krav om årlig deltagelse i den undervisning, og det er godt. Og jeg kan nærmest får hjerterytmeforstyrrelser, når jeg tænker på, hvis en patient skulle finde på at tænde en cigaret, mens vedkommende ligger i sengen og de uoverskuelige følger, det kan få. Det er godt, at der er røg og varmedetektorer overalt, så vi har mulighed for at handle i tide, for at evakuere patienter som vores, der er så hårdt ramt, kan virkelig blive et stort problem.

Det er også en arbejdsuge, hvor jeg er i plejen hele ugen, det glæder jeg mig til. Jeg trænger til at være sammen med patienter i stedet for med instrukser og undervisning. God mandag til dig.

20131117_081217

12 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt du kan sidde Mandag morgen og glæde dig til din arbejdsuge !
  Du er i sandhed en heldig kvinde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, ja det er jeg :-) men tak fordi du mindede mig om det, for jeg har det med at glemme det.

   Slet
 2. Ja akkreditering, instrukser og undervisning trækker vores vores rationelle kompetencer, hvorimod nærvær omsorg og pleje mere trækker på vores, sociale og menneskelige kompetencer! :-) Jeg har det ligesådan når jeg har fordybet mig i opgaveskrivning og tunge teorier, så har jeg brug for at give omsorgsdelen mere opmærksomhed, simpelthen for at vende tilbage til mig = kroppen! :-)

  Ha´ en god uge 47 (snart pynte op til jul)...
  Kram fra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine, ikke nævne jul, der er da lang tid til det ;-) Det er nemlig sandt, der skal fokus på kroppen efter lag tids fokus på hovedet :-)

   Slet
 3. Det er en dejlig tilgang at have til en ny uge. At glæde sig over sit arbejde og se lyst på tingene. Rigtig god dag til dig Lene..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, og nogle gange når man måske mest af alt er træt på forhånd, så hjælper det at skrive sådan et indlæg :-)

   Slet
 4. Lyder som en dejlig uge du har foran dig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det er jeg sikker på at det bliver :-)

   Slet
 5. Der bliver nok at se til, men du nyder jo heldigvis at være ude blandt patienterne. Rigtig god uge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, tak, jeg har nydt at være sammen med patienterne i dag :-)

   Slet
 6. Tænk, hvis alle havde den samme indstilling til arbejdet som dig!
  Uh, jeg kan sagtens huske de årlige kvalitetstjek. Jeg synes, de var så irriterende, men selvfølgelig er det da relevant at vide hvad man skal gøre i fx en brandsituation. Derimod synes jeg det var mindre relevant, at vi skulle vide, hvem vores nærmeste sikkerhedsrepræsentant var - jeg synes det var vigtigere at vide, hvor vi kunne finde alt materiale om sikkerheden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jamen det tager jeg jo som en selvfølge at de har :-) Vi skal ikke kende repræsentanters navn, men vide hvor vi kan finde materialet.

   Slet