fredag, november 08, 2013

24 TIMER I MIT LIV

11.00 i går: alle mine kolleger har røde pletter på kinderne, de to læger lige så og min chef blusser også. Fra i august og september at have en afdeling med større flow end tidligere, men med en afdeling, hvor der maks var 10 indlagte patienter, er alt nu ændret. Denne dag ligger der 19 patienter på afdelingen, og vi er normeret til 14. Der er flere patienter på vej, og nyankomne i døgnet forinden skal grundigt gennemgås af læge, før de enten kan udskrives, skal blive eller skal sendes til andre relevante afdelinger. Alle kæmper en brav kamp. Jeg kan ikke hjælpe dem mere, jeg har hældt medicin op til samtlige patienter i morges og sørget for, at de fik den. Dagen i dag er nemlig afsat til deltagelse i en verdensomspændende kvalitetsundersøgelse med fokus på ernæring. 11 patienter på min afdeling har sagt ja til at besvare nogle spørgsmål om deres vægt og ernæring før indlæggelse og til at registrere deres frokostindtag. Jeg har hjulpet nogle af dem med at besvare skemaet. Nu mangler jeg at taste alle informationer ind i en database samt de oplysninger, jeg skal finde i journalen.

15.00 i går: nu er jeg færdig med at taste ind. Vi har sygdom blandt personalet, så jeg skal blive 15 minutter for at hjælpe med stuegang, til min chef kommer tilbage fra møde, så tager hun over. Vores aftenvagtkolleger er mødt, men de skal først have læst rapport om de mange patienter. Det er skønt, hvis man kan nå det, mens andre tager sig af patienterne, det giver en god start på vagten. Derfor prøver vi andre at hjælpe de stakkels læger, som nu knokler på overarbejdstid, som de vist slet ikke får noget for, for de skal bare være færdige klokken 15. Men der mangler stadig seks patienter til stuegang.

18.45 i går: hvis du var i nærheden af Nordkraft i går, så du måske to kvinder i deres bedste alder gå grinende hen ad fortovet. Vi er lige blevet enige om, at det har været så hyggeligt at mødes 2½ time, hvor vi har snakket meget arbejde, fået vendt alle de tanker, der rører sig og støttet hinanden i de planer og drømme, vi har. Cafeen Folkets Parlament var helt ny for os begge, den var spændende og anderledes. Og med god betjening. Vi beslutter os for, at vi vil besøge alle cafeer i Aalborg, nu vil vi opdateres på den front. Min studiekammerat er en kvinde, som skaber glæde og engagement, når hun træder ind i et rum. Jeg er så glad for, at vi stadig ses, selv om vores diplomuddannelse er afsluttet.

21.30 i går. Jeg er så træt, så det er sengetid for mig, en enkelt sudoku og en krydsogtværsopgave bliver løst i sengen. Bøger er forbudt, de vækker mig og gør, at jeg ikke kan sove.

0.00, 2.00, 4.00 og 5.00: alle tidspunkter hvor jeg vågner og skal bruge tid på at falde i søvn igen

06.00: vækkeuret ringer. Jeg husker mig selv på min beslutning, så jeg tænker ikke mere, står op, plasker vand i ansigtet og trækker i løbetøj. Det er mørkt udenfor, men jeg kan sagtens løbe uden pandelampens lys. Enkelt stjerne skinner gennem det lette skylag. Endomondo er sat på lydløs og jeg opdager, at jeg nyder at løbe, nu hvor den irriterende stemme ikke hele tiden minder mig om, hvor langsomt jeg løber.

09.00: bilen er parkeret ved Sømandshotellet, jeg har nået en tur op og ned ad Algade, inden jeg går ind af tandlægens dør.

09.45: jeg går ud af døren godt øm i kæberne. En fyldning skulle skiftes, og jeg sagde nej til bedøvelse, så jeg måtte bruge alle mine evner fra en tid med svære menstruationssmerter og to fødsler til at fokusere på vejrtrækningen, mens tandlægen kæmpede med at sætte et stramt bånd om tanden, båndet skulle gå helt op og ind i tandkødet. Normalt plejer man at få bedøvelse til det her, sagde min tandlæge bagefter. Jeg er nu glad for, at jeg ikke skal døje med bedøvelsen bagefter.

11.00: Jeg lægger gode oste på rugbrødet, skænker en kop te og sætter mig ind til computeren, efter at madvarerne fra morgenens indkøb er sat på plads. Jeg ved nu, at mine tre aftenvagter i weekenden er omlagt til nattevagter, vi har stadig sygdom blandt personalet. Det er en evighed siden, jeg sidst var i nattevagt, så jeg er noget spændt. Jeg skal have fundet et godt tidspunkt i dag, hvor jeg kan sove, for med en travl afdeling fyldt med patienter regner jeg ikke med, at der bliver tid til powernap i nat.

God fredag til dig :-)

20131108_085343

16 kommentarer:

 1. Der er godt nok fuld knald på lige pt! Men ikke så godt, at du ikke kan slappe af og sove fra det. Du skal huske at passe på dig selv - også ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten, jeg husker og drosler ned, herhjemme, så der bliver ikke lavet ret meget her andet end det nødvendige :-)

   Slet
 2. Jeg vil også helst undgå bedøvelse hos tandlægen hvis jeg kan, hader den den der slappe mund flere timer efter. Og som Fruen skriver husk at passe godt på dig selv. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, jeg fik altid bidt mig selv i kinden, når jeg var bedøvet :-)

   Slet
 3. Sikke et tempo. Det har været et hektisk døgn. Nu håber jeg, at du også finder lidt tid til hvile.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, jeg har ikke lavet noget resten af dagen andet end se fjernsyn og så bage en æblekage. Og så har jeg opgivet at sove, så jeg sidder i nattøjet og hygger mig med bloggen :-)

   Slet
 4. Pyhhh... Husk at trække vejret dybt og inderligt, med så meget fart tror jeg du har brug for det.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, tak for reminderen :-)

   Slet
 5. Man bliver helt træt bare af at læse om din tid for øjeblikket.
  Man kan dog altid klare sådanne perioder, hvis ikke de varer for længe, men det er lidt synd for dig og meget ærgerligt, at du ikke kan få dig en ordentlig nattesøvn, for den er endnu mere nødvendig end normalt.
  Men det ved du endnu bedre end mig ...
  Jeg vil normalt helst heller ikke bedøves, men det der var nu lidt sejt, Lene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg følte mig også lidt sej. Og jeg har problem med at trække vejret gennem næsen, så jeg var lige ved at gå i panik, da min mund var fyldt med diverse dingenoter og to hænder :-) Jeg satser på at kunne sove hele dagen i morgen, og landmanden kører mig ind i aften og henter mig, for det er for farligt at køre hjem selv i morgen.

   Slet
 6. Sikke et program Lene...og pyyy ha til nattevagter, så hellere aftenvagter ;-) skriv endelig om dine cafebesøg...så ved jeg måske hvor jeg skal drikke te/kaffe næste gang jeg er i Aalborg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, den her cafe skal du have de unge med hen til, hvis ikke Jeppe allerede kender den :-) Og nej nattevagter er ikke min kop te mere, og slet ikke tre af slagsen, så jeg er meget spændt på hvordan det går.

   Slet
 7. Pyh ha, jeg bliver helt svedt, - og bliver igen mindet om, at arbejdsforholdene i det offentlige ikke er sunde. Hverken for "kunder" eller for ansatte. Men jeg skal love for, at du er god til at fokusere, og det er vist også vigtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, fokus er godt, ellers begynder maven at gøre knuder :-)

   Slet
 8. Sikke et døgn, du her fortæller om. Men heldigvis også med tid til socialtid. Puh, hvor har I bare travlt til tider. Yngsten er begyndt at arbejde i et sekretariat og et ambulatorium på Rigshospitalet, og hun fortæller også om meget arbejde og ingen pauser på kontorsiden. Det er ikke personale, der bliver overforbrugt penge på, er det mit indtryk.
  Jeg vil også glæde mig til flere cafeomtaler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg bliver jo nødt til flere cafebesøg, når I vil have omtaler :-)

   Slet