lørdag, november 09, 2013

LIGE OM LIDT

er det afgang. I aften kører jeg selv, så kan landmanden sove længe i morgen og jeg kan på vejen købe rundstykker med hjem. De to næste vagter er jeg eneste sygeplejerske, men med to garvede assistenter med mig, så det skal nok gå. For mig er det en oplagt chance til at få viden om arbejdsgangene om natten og mærke dem selv på egen krop, før vi skal til at ændre vores arbejdsmåder pga. den planlagte omorganisering af apopleksibehandling i Nordjylland. Jeg er spændt på, hvordan afdelingen ser ud i aften, vi fik kun en ny patient i løbet af natten, men der kan være kommet otte mere i løbet af dagen og aftenen, det er ikke til at vide. I nat havde vi kun en patient, der skulle have hjælp til at blive vendt. Vi andre vender os jo automatisk, mens vi sover. Når man er lammet i den ene side, er det meget svært og ofte får man også bevæget sig over i en uhensigtsmæssig stilling i forhold til de lamme ekstremiteter, så det holder vi øje med om natten. Vi har også patienter, som kan finde på selv at stå ude af sengen, selv om de ikke har balance og styringskontrol til det. Her har vi ofte klokkesnoren sat fat i natskjorten og sengehestene oppe, så vi får et varsel og kan nå at komme ind på stuen, inden vedkommende kommer helt ud af sengen og måske falder.

Det er tid til at gøre sig klar, lave en madpakke (skyr med frugt, svesker og mandler) og smutte ud i mørket. Det er tid til alenetid med fuld styrke på musikken i bilen. Sov godt.

6 kommentarer:

 1. Tak Lene, og hav en god vagt. :-) Håber den bliver stille og rolig.

  SvarSlet
 2. Må du ha' en god nattevagt, mens vi andre sover. Og ligger og roterer uden at tænke over det, men bare fordi vi kan :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten, ja rotere gør vi vist alle i løbet af en søvn :-)

   Slet
 3. Det lyder som en lækker madpakke!

  Jeg håber, du får en stille og rolig nattevagt. Det må være svært at fange patienterne inden de står ud af sengen og falder. Klokken lyder smart, men er den altid nok?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak og den madpakke gør, at jeg ikke har trang til alt muligt sødt, når trætheden melder sig i løbet af natten :-) For det meste er en klokkesnor nok, men det sker, at patienter er mere kreative end vi havde tænkt på og derfor desværre falder og slår sig. Det er dog sjældent.

   Slet