mandag, november 25, 2013

MIDT OM NATTEN

Klokken er nu halv to om natten. Jeg faldt i søvn først på aftenen og vågnede sidst på aftenen. Nu er der læst en bog, surfet lidt i blogland, og strikkepindene er også luftet lidt. Heldigvis skal jeg ikke på arbejde, mit arbejdsmøde skal foregå herhjemme, og da det frosne køleskab ødelagde mit gær, vælger jeg at smutte til bageren efter brød til formiddagsteen, når butikken åbner. Så kan jeg også samtidigt smutte omkring mejeriet efter god ost. Min svoger sagde en gang, hvor han havde problemer med at sove, at han havde valgt at være taknemlig for de bøger og de tanker, han så kunne bruge tiden på. Så det vælger jeg også. Jeg har det trygt, lunt og godt. Jeg har te på kanden. Hvis jeg er helt stille, kan jeg høre lyde, som viser, at både hund og landmand sover godt. Måske kommer søvnen igen til mig, det håber jeg, ellers vil jeg nyde denne nat. Håber du har sovet godt.

P1070352

P1070361

P1070362

18 kommentarer:

 1. Tænk, jeg snuede lige til kl. 2:20 :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Farmer, du stod op da jeg gik i seng :-) Er det mon juletræerne, der gør at du skal så tidligt op?

   Slet
 2. Når jeg vågner om natten, har jeg også valgt at bruge den på at læse, surfe lidt på nettet, bare hygge og nyde det i stedet for at blive irreteret, og mange gange falder jeg i søvn igen på sofaen når jeg ligger og læser. ;-D God mandag til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak I lige måde Annemarie, jeg plejer også at blive irriteret over det, men det bliver man jo ikke mere søvnig af :-)

   Slet
 3. Tror du har den rigtige holdning- at få det bedste ud af det og faktisk også nyde det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, jeg forsøger :-) i nat lykkedes det, både at nyde og at falde i søvn igen.

   Slet
 4. Det er da dejligt, når noget kan få en til at se anderledes på tingene. En god veninde sagde engang at 'ventetid er tid man får forærende', så i stedet for at trippe irriteret i butikskøer o.l. bruger jeg tiden til at filosofere, betragte menneskene omkring mig og slappe af. 'Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du ta'r det' gælder også her :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ditte, og nu bringer du din venindes visdom videre, tak :-) Jeg vil forsøge at betragte ventetiden som en gave.

   Slet
 5. Åh, jeg burde vist tage ved lære af dig :-) Hvis jeg ikke kan sove, bliver jeg mere og mere irriteret, fordi jeg ved, jeg bliver alt for træt næste dag. Og jo mere irriteret jeg bliver, jo mere vågen bliver jeg. Ha' en fin mandag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Fruen i midten, jeg har også svært ved ikke at blive irriteret, men som du har jeg jo erfaret at jeg bare bliver mere og mere vågen af det :-) så jeg øver mig

   Slet
 6. Også jeg har valgt ikke at lade mig irritere...så vågne timer om natten bruges på bøger, wordfeud og andre ting jeg ikke når om aftenen, hvor jeg småsover i sofaen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, og det med at småsove er stengt forbudt for mig, for så går det helt galt :-)

   Slet
 7. Jeg har p.t. rigtig svært ved at falde i søvn, skønt jeg prøver hver aften. Nu er jeg så begyndt at stå op og rode med min computer og andre ting, der optager mig for tiden. Så undgår jeg at blive irriteret og hygger mig i stedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, de kloge siger at man skal gå i sneg og stå op på samme tid hver dag. Og at man netop som dig skal stå op hvis man ikke kan sove, men de synes ikke vi skal bruge computer for det er med til at holde os vågen ;-)

   Slet
 8. Ensomme stille nattetimer kan sagtens være af det gode. Især når de nydes. Selv er jeg ikke god til det. Det skyldes nok helt regelmæssige arbejdstider og tidligt vækkeur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, når jeg skal møde næste dag tidligt, så bliver jeg også irriteret, men det hjælper sjældent på søvnen, så jeg øver mig :-)

   Slet
 9. Desværre er det noget der også sker for mig af og til, og jeg hader det, for alting bliver mere uoverskueligt, om natten, når man ikke kan sove. Jeg har en bog liggende på natbordet, som ikke er alt for spændende til at læse i, og så glæder jeg mig over, at jeg ikke skal på arbejde næste dag, men det kan du jo ikke trøste dig med, endnu - gudskelov!.
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne,den dag jeg ikke arbejder vender jeg nok om på nat og dag ;-) men du har ret, ting kan nemt føles uoverskueligt om natten, og så forsøger jeg at skrive mig ud af det.

   Slet