lørdag, november 23, 2013

LØRDAGSSKUMRING

Naturens lysdæmper er i gang, langsomt skrues der ned for lyset, kroppen falder ind i dæmpningen. Det er farligt at handle ind på sådan et tidspunkt, der købes småkager og lækkerier. Der lånes mange bøger, på trods af at jeg i samme åndedrag afleverer mange bøger, som slet ikke er læst. Jeg satser på, at energien er til boglæsning og ikke blot dameblades korte artikler. Bøgerne skal først afleveres d. 7. januar. Der er en evighed til, i hvert fald hvis man var barn; som gammel voksen ved man godt, at den tid stryger af sted. Solen og frosten forsvandt op ad formiddagen, så da løbegnisten opstod, blev det i tåge, og morgenbilledets mark så nu sådan ud.

20131123_130726

Jeg håber, jægerne snart kommer hjem, jeg har lyst til at brygge te og kaffe, lune boller og servere småkager. Jeg har lyst til at ligge i sofaen med en god bog, mens jagtsnakken går ude i køkkenet. Faktisk kan jeg fremkalde den følelse af dybe mandestemmer, der griner og snakker, mens jeg vender den ene side efter den anden og drikker te. Det føles  trygt og godt. Det er efterårets sidste måned, det er november, når den er bedst.

20131123_131606

10 kommentarer:

 1. Du skal aflevere bøgerne på min fødselsdag Lene, det er da nemt at huske.. :-)

  SvarSlet
 2. Inge, det er da nemt at huske, og så vil jeg tænke på dig, når jeg rydder julen væk, det er nemlig samme dag :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en rigtig hyggelig eftermiddag sådan at ligge der med jagtsnak som baggrundslyd og en god bog i hænderne. God fornøjelse med det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, tak, det var hyggeligt :-)

   Slet
 4. Jeg kan også godt lide at låne godt med bøger, og drømme om at få tid til at læse dem alle....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, en skønne dag lykkes det for os :-)

   Slet
 5. Den form for hygge og tryghed ville jeg også elske.
  Da jeg var lille og mine forældre havde gæster, måtte jeg egentlig ikke være oppe, men jeg vidste, at hvis jeg var stille som en mus og lod som om jeg slet ikke var der, måtte jeg gerne sidde i et hjørne og læse. Ikke til de gik hjem, men en tid. Det var topmålet af hygge og tryghed at høre mange voksne grine, snakke og have en god tid sammen.
  Må dine dæmoner lade dig være i fred - god hyggesøndag til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, dæmonerne har holdt fri :-) Jeg elskede også som barn at få lov til at være til stede, lige som jeg elskede at køre hjem fra mine morforældre, når det var mørkt, og jeg faldt i søvn til mine forældres snakken :-)

   Slet
 6. Jeg synes nu aldrig, at november er god, men ofte er bøgerne min redningsplanke. Låner også en masse, som ikke bliver læst. Køber ikke småkager :-) - men slik og masser af usund og fed mad. Jeg har brug for stegt flæsk og ribbensteg på denne årstid.
  Og som altid er jeg jo lidt nysgerrig på, hvilke bøger du evt. har læst? Jeg er lige blevet færdig med den sidste, som Lisa Genovas har skrevet (hende med "Stadig Alice"). Skriver et indlæg om den en af dagene.
  God fornøjelse med dine bøger, måske bliver der lidt tid til at læse imellem jul og nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Johanne, jeg elsker småkager, allerhelst hjemmebagte, men købte kan også gå :-) Jeg er spændt på at høre om din oplevelse af den bog, den tog jeg ikke med, havde da en stak under armen ;-)Endnu har jeg ikke læst nogen, jeg skal nok skrive lidt om dem, når og hvis jeg får dem læst.

   Slet