onsdag, september 27, 2006

HVILETID

Lad det være slået fat med syvtommersøm, jeg går ind for køre-hviletidsbestemmelser, jeg får myrekryb ved tanken om de chauffører, der kører rundt i uopmærksom tilstand.

Et er regler, noget andet er overholdelse af disse regler, derfor laver man mange forordninger for at hindre folk i at overtræde reglerne. En af dem mærkede vi i dag.

Vi er færdige med at lægge kartofler ind i kølerummet, og er derfor rykket hjem og lægger ind i kartoffelhuset. I dag kom så en lastbil for at afhente et læs kartofler til butikker. Det er samme port, det foregår ved, så datteren og jeg fik lige en pause, mens landmanden læssede lastbilen.

Da de var færdige, sprang landmanden på traktoren og ned i marken for at skifte om til traktor med fuld læs. Vi blev varskoet over mobil, at nu var han på vej, så vi gik ud igen, da stod lastbilen stadig samme sted foran porten.

Chaufføren skulle holde 45 minutters pause, og hvis han flyttede lastbilen bare 2 meter, så ville sladreskiven registrere det, som om han kørte, og det ville udløse en kæmpe bøde til grossistfirmaet. Så vi stod 5 mand høj i 10 minutter og holdt hviletid og ventede på, at chaufføren kørte, så vi kunne komme til at læsse af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar