tirsdag, september 12, 2006

SMID VÆK MENTALITET

Ovenstående kunne jeg godt ønske mig, jeg smider ikke meget væk, det kunne jo være.....
Derfor ved jeg, at et eller andet sted findes tingene, når jeg leder efter dem.

Vi har lige fået ny harddisk installeret, og den gamle skal så formateres (hedder det vel), og så skal den genbruges som eksamenscomputer. Det kræver i følge vores computermand, at han får driverne dertil, og hvor er de?

Jeg er gået i gang med at rydde op i skuffer og skabe i reolen, hvor jeg troede, de var. Det var de ikke, til gengæld var der så meget andet !!!! Eks. julekort fra de sidste 14 år, fødselsdagskort fra familien fra de sidste 6 år, en hel skuffe med legeting fra Anders And (mine børn er nu 19 og 20), al verdens disketter, koder, computerbøger. Lad mig blot nævne bogen om DOSsystem til Commodore, printermanualer til forlængst udtjente printere osv.

De sidstnævnte kan jeg godt smide ud, men kortene! De gør helt ondt at smide ud, jeg sidder jo og mindes dejlige og sørgelige begivenheder i mit liv, så nu har jeg hovedpine, faktisk også kvalme ved at smide ud. Sådan går det hver gang, jeg beslutter mig for ryd-op-i-dit-liv, det sætter sig fysisk i kroppen alle de minder, jeg føler det næsten, som om det er minderne, jeg smider ud.

Nå men det skal jo gøres, ellers skal jeg investere i et større hus, og det har jeg ikke lyst til.

Har I let ved at rydde op og smide væk ?

16 kommentarer:

  1. NEJ - så kort kan der svares på det spørgsmål.
    Og jeg er heldig (?) at have et stort hus med kælder og også lidt plads på loftet, og jeg synes det er SÅ synd at smide minder ud! Jeg glæder mig ikke til at flytte ind i noget mindre - ikke når det gælder smid ud-delen, som vi jo SKAL igennem, når det kommer så vidt.
    Jeg forstår til fulde din hovedpine og kvalme ;-)

    SvarSlet
  2. Velkommen her Conny :)
    Loftet er udtamponeret, derfor SKAL der ryddes op nu. Det er lige netop det her med at flytte, der rumsterer, for landmanden snakker af og til om at prøve noget andet, og så skal vi jo flytte.

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  4. Jeg har let ved at smide ud. Så let, at min mand bliver skrækslagen, når jeg går i gang. Det er nemlig før sket, noget af hans er røget med :-(

    SvarSlet
  5. Velkommen her Helle :-)
    Uh jeg ville nogle gange ønske, jeg var som du, for min mand ligner mig, så vi har nok til flere udsendelser af "ryd op i dit liv"

    SvarSlet
  6. Jeg duer heller ikke til at rydde ud og smide ud. Men jeg er bedre til det end min mand.

    Havde vi så bare et stort hus, eller bare et hus med kælder eller loft, det har vi ikke engang.

    Jeg skal også snart igang med endnu en udrydning, for her er bare ikke plads til alle vores ting - jeg venter til min mand er ude at rejse, så er det lidt nemmere at pakke væk. Vi smider nemlig ikke ud i første omgang, vi har lejet et "storage"rum (dejligt med lidt danglish) og det er første skridt på vej ud!

    SvarSlet
  7. Susan, jeg tror faktisk, det er en fordel ikke at ha et stort hus med loft, for så er man jo tvunget til at gøre det oftere.
    Liselotte, det er også det jeg prøver at tænke, at meget af det havde jeg jo faktisk glemt, så det går jo, men underligt er det, at det udmønter sig så fysisk

    SvarSlet
  8. Jeg har hørt om nogen der smider ting ud som de ikke har haft fat i eller brugt i et par år. Det er jeg alt alt for nostalgisk til at kunne. Men på den anden side så er jeg overbevist om at halvdelen af det vi har opbevaret kan gives væk til nogen der kan få mere glæde af det end vi har og får.
    Junosengen og vuggen (som Christian og hans søstre og Cathrine har sovet i) ryger ingensteder :-)

    SvarSlet
  9. Næ Susan, der er visse ting man ikke smider ud.;)
    Mine børnn har tegnet utroligt meget, og de tegner godt, jeg kan ikke nænne at smide det ud, godt de stoppede med produktiviteten ;)

    SvarSlet
  10. Åh nej Lene, nævn ikke tegningerne. Cathrine tegner hver dag, laver store projekter i pap etc. Jeg nænner ikke smide dem ud - men hold da op hvor de fylder.

    Hendes seneste hobby er porcelænsmaling, vi har et sted hvor man kan gå lige ind og finde en ting og male den(www.colormemine.com). Hun er rigtig god, men det er ikke alt vi har lige god plads til. Nu har vi heldigvis fået hende overtalt til at male tallerkner - dem kan man jo altid bruge :)

    SvarSlet
  11. Jeg ligner vist Liselotte - men jeg er flyttet så mange gange, at tingene ikke har hobet sig forfærdeligt meget op.

    SvarSlet
  12. Susan du og jeg ligner vist hinanden på det her punkt ;)
    Lizelotte, flytning har en fordel, man får ryddet op ;) Forestil dig lige en gård med lader, værksted, garage, loft, mange rum og så det faktum at vi har boet her 23 år.;-0
    Før jeg ledte efter drivere, som jeg stadig leder efter, var jeg begyndt at brænde bilagsmapper, der står fra 23 år på loftet !!!!

    SvarSlet
  13. Jeg synes faktisk det er rart at få smidt gamle ting ud. Men jeg smider ikke ALT ud - har en forfærdelig masse rigtig gamle familiefotos fra min mors familie... :-)

    SvarSlet
  14. Lizelotte, kan godt forstå, at du gemmer fotos. Jeg synes at historien, altså ens egen,med tiden kommer til at betyde mere og mere.

    SvarSlet
  15. Hej Lene.

    Jeg er åbenbart i besiddelse af et udsmidningsgen, for det volder mig ikke besvær at smide ting ud. Ikke alting der ikke har været i brug det sidste ½ års tid, men tæt på....

    SvarSlet
  16. Jane, jeg kunne godt bruge dig til at hjælpe mig ;-) det bliver ikke bedre med alderen

    SvarSlet