onsdag, januar 04, 2017

At gå i hi

Det er ikke svært at komme op om morgenen, kun når man ikke kan falde i søvn, så kan jeg godt finde på at bruge snoozerfunktionen som denne morgen. Om morgenen er der et mål, jeg skal være på arbejde klokken syv og inden da er der ting, der skal være ordnet. Og da jeg kan være utrolig doven om aftenen, så er det typisk om morgenen, at opvaskemaskine bliver tømt, mad bliver smurt og kontormailboks tjekkes, alt imens jeg brygger te.

Så er jeg vældig aktiv på arbejde, jeg elsker sådan en dag som i dag. Mine to kolleger og jeg havde projektdag, vi skulle skrive et forslag til et abstract. Lidt svær, når vi ikke er færdig med at analysere og fortolke vore data. Men det skal bruges til en kursusdag om dette at skrive abstract, så vi skulle ikke beskrive resultater, men baggrund, formål, metode og vores tanker om hvordan den viden, vi allerede nu har, kan få indvirkning på praksis. Det gik godt, vi var effektive og nåede endda hver især at gå i gang med de sidste meningskondenseringer. Hvis du ikke ved, hvad det betyder, så fred være med det. Det betyder, at vi forsøger at sætter overskrifter/temaer på det, informanterne har fortalt os, f.eks refleksion over livets skrøbelighed, trætheds indvirkning på arbejde etc.

I morges skulle jeg ned og hente te på afdelingen, og med det samme blev jeg kapret til en snak om udskrivelse med sondeernæring. Jeg kunne hjælpe, og det gør noget godt for ens sjæl, når man kan gøre ting nemmere for andre. Sidenhen havde vi møde med en anden gruppe, som skal omdanne en tjekliste, jeg har lavet, så vi lever op til al den viden, der er om pleje og behandling af mennesker med apopleksi. Tjeklisten skal indgå i vores elektroniske sygeplejejournal, det glæder jeg mig til at se det færdige resultat af. Lidt senere åbnede jeg for, nej ikke godteposen, men min taske, hvor en bog levede sit lille skjulte liv. Siden før jul har jeg vidst, at den bog, min leder og jeg skrev et kapitel til, nu er en realitet. Ingen af os har turdet læse kapitlet af frygt for, at den mentale brændekasse ville falde ned over os og slå os til plukfisk. Vi har haft tre dygtige kolleger til at læse korrektur, og i dag fik min nye apopleksisygeplejerskekollega lov til at læse kapitlet, og hun roste den. Så nu skal bogen frem i lyset. Der er helt sikkert ting, jeg gerne ville have lavet om med den visdom jeg har nu om processen, men jeg bøjer ikke nakken, den er ok!

Nu er jeg hjemme, og her kommer hi-mentaliteten op i mig, jeg skulle egentlig til kor, sangen gad jeg godt, men 2 x en halv times kørsel orker jeg ikke, jeg er for træt. Der er købt suppe til aftensmad, det blæser udenfor, mørket er tæt og stuen hyggelig, jeg kryber i hi og dukker op i morgen igen, hvor jeg skal introducere to kolleger til dagafsnittet. Det glæder jeg mig til.

PS og det der med hi har slet ikke noget at gøre med, at jeg har fundet en serie, som sluger al min fritid eller har det?

P1050090

18 kommentarer:

 1. Når man som jeg arbejder med gold teknik og kemi er det godt at læse om, hvordan det er at arbejde med (syge) mennesker. Ikke at teknik og kemi er uspændende, men det mangler et par dimensioner i sammenligning.

  Det med hi-mentalitet er vel bare et udtryk for, at vores forfædre drejede forkert, da de drejede nordpå under deres vandring ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, det er jeg glad for, jeg synes så også det var spændende at læse din reportage om din arbejdsplads.
   Og jeg elsker sne, så jeg er glad for at de drejede den rigtige vej,men gråvejr dur ikke :-)

   Slet
 2. Nej nej selvfølgelig har hi-tilstand ikke noget med tv-serie at gøre. Hrmfp. Det manglede da bare. Man kan sagtens tænke mange store og vigtige tanker mens tv'et kører i baggrunden. Og det er da det hi handler om, ikke? God fornøjelse med tv-serien ... nej, jeg mener de store, vigtige tanker! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak KS, du har den helt rigtige forståelse, der tænkes stort og vigtigt :-)

   Slet
 3. Der findes intet bedre end at gå i hi, jeg håber du nyder det til fulde! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, det gjorde jeg og om lidt går jeg ind i min hule igen, jeg har nemlig fri i morgen :-)

   Slet
 4. Hi er hygge, og det er denne årstid den helt ideelle til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, nemlig, januar er helt perfekt til det formål :-)

   Slet
 5. Nu ved jeg godt, at det ikke har noget med den serie at gøre, men hvad hedder den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, The Blacklist :-)

   Slet
 6. Tillykke med bogen. Dit kapitel er garanteret godt :-) Og ja, selv om hi selvfølgelig ikke har noget med tv-serie at gøre, vil jeg da også gerne vide, hvad det er for en??

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, tak og serien hedder The Blacklist :-)

   Slet
 7. Skønt, at du er tilfreds med din indsats! I tidernes morgen var jeg sekretær for en professor Mohr på Kbh. Universitet, og i de to år renskrev jeg uafladeligt hans tekst til en genetikbog til sygeplejerskeelever - det var lige det, jeg kom til at tænke på, da jeg så forsiden til "din" bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det tog lidt tid at turde erkende det :-) Mon jeg har læst den bog af professor Mohr?

   Slet
 8. Tillykke med bogen - godt gået :-) Vinter er Hi og Hygge tid. KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette. Hi og Hygge, gode ord at bruge i en januar måned :-)

   Slet
 9. Hvordan stemmer jeres elektroniske sygeplejejournal med "Sundhedsplatformen" eller skal den kun implementeres i Region H og Region Sjælland?

  En af mine favoritsygeplejesker er gået fra for i et år at undervise brugerne i Sundhedsplatformen, så jeg har hørt (og læst) lidt om den. En anden sygeplejerske og jeg talte lidt om, hvordan den kunne fungere i psykiatrien; hvordan skal hun kunne krydse af, hvordan jeg har det i dag?

  Samtidig kan enhver se, at det ikke er holdbart, at de forskellige personalegrupper skriver i hver deres system (Kiso og noget jeg ikke kan huske navnet på).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, sundhedsplatformen er kun for sjællændere. Vi andre har et andet system.
   Slet