mandag, januar 16, 2017

Løftet holder stadig

To fridage tilbage og indtil nu har jeg holdt mit løfte til mig selv om at holde fokus på det. der gør mig glad. Dette indebærer blandt andet LOOP og gåture. I dag var det gåtursdag, og den blev kombineret med tjek af sommerhuset. I starten kunne jeg ikke komme op i det tempo, som jeg kan lide at gå i. Jeg har aldrig været til slentreture, der skal fart på skridtene og en vis længde. Det var der simpelthen for glat til på skovvejene, heldigvis blev det bedre, da jeg kom ud i det fri. I dag tog jeg turen henover klitten med udsyn til havet, hvorefter jeg som en ældre dame (det er jeg vel også) gik sidelæns ned ad de glatte trappetrin med et godt greb i rækværket.

DSC07385

Stranden er ikke pæn og smuk som om sommeren, men den er lige som den skal være på en forblæst januardag.

DSC07389DSC07392DSC07396

Hjemad tog jeg turen forbi hestene, som ikke havde tid til at værdige mig et blik. Der skal arbejdes for føden, så der blev stampet godt i jorden for at løsnet græsset.

DSC07398

Igen måtte jeg være den ældre dame, jeg er, op ad trappen. Jeg skulle ikke risikere at falde ned og brække et ban. Derfor har jeg også altid min mobil med mig, for tænk nu hvis …

Det samme gør sig gældende i bilen, jeg vender hellere om, hvis jeg opdager det i tide.

DSC07400DSC07401

Pulsen kom op, pandebånd og handsker kom af i takt med den indre varme steg. Bagefter kombinerede jeg køreturen med indkøb. Og der midt i apoteket hilste jeg på en kvinde, som jeg godt kunne kende. Bagefter tænkte jeg, hold nu op, Lene, du er virkelig blevet gammel, når de unge piger, du havde som hjælpere på gymnastikholdet for 26 år siden, nu ikke kan rubriceres som unge piger mere, ja faktisk heller ikke unge kvinder. Jeg mener nemlig ikke, at de kan kaldes unge kvinder, de er stadig unge i mine øjne, men når man er tættere på de 40 end de 30, så er man voksne, smukke, dejlige, men ikke unge kvinder i mine øjne. Undskyld til dem, den sætning måtte ramme.

Skidt pyt, jeg har det godt, der hvor jeg er. Det er bare underligt, at jeg næste gang fylder 60. Af og til føler jeg mig ikke voksen nok til at have den alder, og andre gange føler jeg, at jeg netop har den ro og erfaring, man har, når man har levet 60 år. Ikke flere tanker om det, nu vil jeg skære noget lækkert brød til landmanden med hans yndlingspålæg på og lægge noget lækkert ost på mit knækbrød. Der er brygget te, hver vores te, og så vil vi nyde eftermiddagens skumringstime sammen med hver vores elektroniske udstyr. Og jeg har besluttet mig for, at jeg skal se håndbold i aften sammen med landmanden, det siger mig ikke noget, men så må jeg strikke. Vi sidder alt for ofte i hver sin stue om aftenen, fordi vi ikke interesserer os for det samme. Jeg vil prøve at være med på landmandens kanal nogle timer hver aften, måske kan jeg ligefrem blive beriget med ny viden (nyheder, dokumentar, debatter, sport og naturudsendelser siger mig ikke noget, men nu skal det prøves – man skal udfordres på sin magelighed og sine vaner, skal man!)

God mandag til dig, mon du ser håndbold?

30 kommentarer:

 1. Lene, man er ikke ældre, end man føler sig :) Bare man ikke klæder sig som en ung pige, når man er i vores alder, så kan man da godt føle sig ung :)
  Hvor ville jeg gerne med på en af dine gåture en gang. Og så et lille spørgsmål: Hvis nu jeg en dag tager mig sammen og lejer et sommerhus et sted i nærheden af, hvor I bor, kan jeg så køre med dig fra lufthavnen og derud? Jeg trænger til at komme afsted alene snart, et sted hvor jeg kan gå til Vesterhavet og hvor jeg kan arbejde igennem på en tekst, der skal være færdig, og det er ikke helt så let, når man er afhængig af fly og offentlige transportmidler...
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, enig med påklædningen :-) og jeg vil rigtig gerne køre dig, bare sig til.

   Slet
 2. Nej, jeg ser ikke håndbold. Jeg gider ikke se nogen form for sport på tv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, jeg kan godt blive fanget i finaler, men ellers ikke :-)

   Slet
 3. Sikke dog en skøn, skøn strandtur! Håber dine resterende fridage bliver lige så smukke!
  Uhh, vi ser håndbold hjemme hos os (den super-entusiastiske håndboldfamilie!), og det bliver SPÆNDENDE i aften!
  Til de damer der ikke følger med: I går altså glip af mange virkelig pæne mænd i små shorts....

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, jeg kan ikke klage, så hvis de sidste to bliver lidt mere grå, tager vi det med :-)
   Ha, i gamle dage, da der kun var en kanal, så hele familien lørdagsfodbold, og vi fandt ud af, at vores lillebror var blevet præget af to storesøstre, da han råbte, skynd jer at komme, nu er ham den lækre der :-)

   Slet
 4. Jeg er også blevet særdeles forsigtig på trapper, efter jeg faldt ned af vores egen - vi er bare så meget længere om at restituere os, så man kan lige så godt lytte til kropsalderen.
  Jeg synes heller ikke, at 40-årige kvinder kan kaldes unge kvinder, som jeg også causerede lidt om, da C blev 40 - og jeg betragtede bestemt heller ikke mig selv som ung, da jeg blev 40 - det er ikke ungdom, der er kodeordet for at have det godt, men det, at man er i stand til at hvile i sig selv og agere ud fra den alder, man har og formentlig ser ud som, og ikke fra den alder, man (ikke mig, men nogle) ville ønske, man stadig havde.
  Jeg kan sagtens følge dig mht. nyheder, dokumentar, debatter og sport, men naturudsendelser elsker jeg - er vild med de fantastiske optagelser af både dyr og natur, de dygtige fotografer kan præstere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og når vi bruger længere tid, bliver vi mere inaktive og det er ikke godt, så jeg forstår dig.
   Gode uddybende ord om alder, som jeg fuldt ud kan tilslutte mig.
   Jeg kommer til at kede mig, når jeg ser naturudsendelse, så det er fint for mig, hvis jeg bliver hidkaldt til særlige optagelser :-)

   Slet
 5. Det er godt at blive luftet, og især når man har så smuk natur i nærheden som du. Trapper skal man have koncentreret respekt for uanset alder. Nul mobiltelefon og en til to hænder svævende over/på gelænderet. Der sker umanerligt mange arbejdsulykker på trapper grundet "hovsa, og det smuttede". De private ulykker registreres ikke på samme måde, men de er næppe mindre alvorlige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, luftning er en overset mangelvare i hverdagen :-) Og jeg så en kvinde på min alder gå på glat vej, mens hun tastede løs på mobilen. Ikke smart.

   Slet
 6. Det lyder og ser ud som en rigtig dejlig, frisk gåtur. Men hensyn til alder, så bærer vi alle aldre med os. Sommetider - og en lille stund - kan en yngre alder end den aktuelle titte frem.
  Mine tv- interesser følger stort set din mands. Bortset fra sport. God ide at du vil se med på hans kanal :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det var skønt at gå en anden tur end til hverdag. Og aldrene har vi med os.
   Og jeg øver mig i de kanaler, faldt dog næsten i søvn under kampen ;-)

   Slet
 7. Vi har hver sit tv. Også pga forskellige interesser. Jeg ser nyheder/tv2news( kører som lydtapet og dæmper tinnitus) ellers gerne slægtsforskning; ved du hvem du er. Rejseprogrammet. Kludetæppet med håndarbejde. Jeg ser håndbold, Erik ser snooker, boksning...
  Sikke en skøn travetur du fik ved stranden. Jeg går også forsigtigt på stierne. Skridtene er kortere, jeg sætter ikke af som ellers. Det er lusket pletvis glat! Fri os for brækkede lemmer og forstuvelser🤞🏻uanset alder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, du er ikke den første, der fortæller om hvordan lyd kan dæmpe tinnitus, min søster fik høreapparat for at dæmpe tinnitus. Men jeg synes stadig det er forunderligt, at lyd kan dæmpe lyd.
   Der skal gås forsigtigt, min datter væltede på cykel i går og slog sin albue, så det gælder alle aldre.

   Slet
 8. Jeg bryder mig bestemt ikke om at gå, når det er glat, for jeg vil som du helst trave afsted.
  Jeg så heldigvis håndbold. Var ellers fanget på DR2 af gode dokumentarer, men fik slået over og så en rigtig gyser af en kamp. Og det er godt at strikke til. Jeg kunne vist godt dele tv med din mand, tror jeg. Hvad er det, du ser?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, kroppen stivner helt, der kommer ikke den samme afslappede gang, når det er glat.
   Så tør jeg slet ikke fortælle dig, at jeg halvsov under håndboldkampen, men kunne dog ikke helt falde i søvn, fulgte med med et øje ;-)
   Faktisk ser jeg ikke så meget, læser mere på blogge. Men når jeg ser, er det typisk små udsendelser a la kender du typen eller serier eller feelgoodfilm. Hvis jeg falder i en god dokumentarfilm, kan jeg godt blive fanget, det er dog sjældent at jeg vælger den selv. Det samme gør sig gældende på radiofronten, det er P4 frem for P1, selv om jeg godt kan blive fanget af diskussioner, hvis jeg slår over. Jeg plejer at sige, at livet viser sig fra den tunge og dybsindige side på mit arbejde, og her drøfter jeg og går jeg ind i de svære ting. Jeg har brug for lethed i min fritid :-)

   Slet
 9. Vidunderlige billeder fra din travetur.
  Alder er for mig en biting, trods jeg også nærmer mig de 60, for mig er det hvordan jeg selv føler mig, er ikke klar til at blive kaldt dame endnu, foretrækker at blive tituleret kvinde.
  Mht. håndbold. Kan kun give www.skøreliv.dk ret, at så på lækre ben og en dejlig røv går det mere fascinerende. for ca. 15 år siden og en årrække frem var jeg officials til svømning, der fik jeg syn for sagen :-)
  Nå spøg til side. Dejligt der nu er 3 vundne kampe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, tak. jeg har ingen problemer med at blive kaldt dame, gammel, ældre, kvinde, jeg kan bare ikke helt forstå at jeg har levet i 60 år :-)
   Ha, ja og godt at de vandt.

   Slet
 10. Jeg synes du har 'fanget' stranden på en mega smuk måde. Og dejlig observation med hestenes stampen. Godt det ikke er mig der sådan skal trampe for føden. Og så bare lige ... hvis det at holde godt fast i gelænderet på en isglat trappe er tegn på at du er ældre, så er jeg også ældre! Omend jeg har ca. 17 vintre til at nå dig i. Lige nu er jeg vist hverken ældre eller ung. Bare sådan voksen-agtig.

  SvarSlet
  Svar
  1. KS, tak. Som jeg skrev i en kommentar, væltede min datter på 31 på cykel i går, så vi skal vist alle passe på :-)
   Du er i din bedste alder, og lige netop for 17 år siden blev jeg sygeplejerske igen efter at have arbejdet med min mand i landbruget i 11 år. Og hvilken rejse, jeg har været på siden da.

   Slet
 11. Ja! jeg ser håndbold, så snart jeg kan komme til det :)

  60 år - i dag synes jeg ikke, det er at være gammel, da min bedstemor var 60, var hun gammel, men det var i en anden tid - hun blev kun 66, så vidt jeg husker, men ingen snakkede om, at hun døde tidligt - dengang var det vist bare sådan, især på landet, hvor man ofte var brugt op, når man nåede den alder.

  Vi passer heldigvis bedre på os selv i dag.

  Det der gør dig glad - det er en god ide, at fokusere på det. De små ting i hverdagen/livet. Det modsatte af, at gå op i ting og mærker - som jeg også læser nogle steder ...

  God og dejlig tirsdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle og i lige måde. Jeg tænkte da nok, at du så håndbold :-)
   Næh vi passer bedre på os selv, har også bedre arbejdstider og mere fri. Og ja, jeg kommer vist aldrig til at gå op i mærker og ting, det er jeg glad for :-)

   Slet
 12. Sport på TV er ikke noget for mig, så vil jeg hellere skrive en guide eller pusle med hjemmesiden.

  Du har sådan en smuk natur, at der ikke er noget at sige til, at du gerne vil ud at trave. Det er godt, at du er forsigtig med trapperne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, og indimellem gad jeg så godt have lidt af dit drive til at få gjort noget ved det, der irriterer mig teknologisk :-)
   Jeg nyder, når jeg kan komme af sted. Frisk luft gør godt, og der er efterhånden utallige studier, der har påvist effekt af motion som gåture ved mange sygdomme og risikofaktorer så som forhøjet blodtryk og kolesterol.

   Slet
 13. Sikket et dejligt lys på dine billeder - jeg glæder mig til, at der kommer flere af de dage (:

  - K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kit, det er så dejligt med lyset i disse måneder. Jeg føler, jeg nærmest slubrer det i mig :)

   Slet
 14. Sikke nogle billeder! Kan næsten mærke havet kalde :-) Jeg elsker også havet på alle årstider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Livsglimt, og i dag skal jeg huske på den dag, for nu er det gråt i gråt ;-)

   Slet
 15. Skønne billeder - og stranden er da også helt pæn sådan en vinterdag.
  Jeg ser meget gerne håndbold - og tænk, Sverigeskampen glemte jeg at tænde for!!! Men der skete så meget den aften - og jeg HAR lært, at sportsbegivenheder faktisk stadig finder sted, selvom jeg ikke ser dem ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, og livet går videre uanset om vi ser fjernsyn eller ej :-)

   Slet