lørdag, januar 14, 2017

De nære ting

Min morbror døde 54 år gammel af kræft, og til mindekomsammen efter hans begravelse sang man “de nære ting”. Fordi det var den sang, han lyttede til den sidste tid og den han nynnede. I bogen At være dødelig ( som jeg kun kan anbefale) fortælles om studier, der viste, at når vi trues på livet af sygdom, og/eller når livet pludselig får en synlig udløbsdato, så er det det fuldstændig de samme ting, der kommer til at få betydning, uanset om du er gammel eller ung, nemlig de nære ting.  Karriere, materielle ting, rejser osv. mister deres betydning. Det, der tæller, er samvær med familie og venner, det er det smukke i hverdagen, det er at have en god dag. Da jeg startede min blog, var det med ønsket om at fokusere på det nære, på det smukke i hverdagen, inspireret af Liselotte og Ella (sidstnævnte er desværre ikke aktiv blogger mere)

DSC07356

Jeg kan mærke, at i den travle hverdag har jeg indimellem svært ved at holde fokus på dette, og at jeg til gengæld i ferie og på fridage nemmere får kameraet med mig, og at det hjælper mig til at fokusere. Morgenen startede med at sove lige så længe, som jeg havde lyst til/kunne. Og så tog jeg travestøvlerne på og gik en tur, mens solen stod op. Luften, udsynet og det at gå, bare gå, gør mig glad. Der er ikke meget nyt at se på, når jeg går. Det er 2½ km den ene vej og så samme vej tilbage. Men det frigør også tankerne, så de kan flyve frit omkring og jeg bare kan gå og gå. Landmanden har sommetider spurgt mig, om den eller den er i gang med at så/høste/tage kartofler op, og jeg har ganske enkelt ikke set det. Til gengæld har jeg måske set den første krokus i en rabat eller fugle på himlen eller en smuk gren på et træ.

DSC07360

Nu er der nydt det store weekendmåltid med blødkogt æg, rugbrød med smør, hjemmebagte boller og knækbrød og tilbehøret var for mit vedkommende pålægschokolade, ost og hjemmelavet syltetøj og for landmandens vedkommende gode hjortespegepølser, røget dyrekød og god leverpostej. Sådan er vi så forskellige. Landmanden er i gang med at flytte kartoffelkasser, og jeg vil trække tiden lidt med et blogindlæg og strikketøj, inden julen skal pakkes helt væk i kasser. Den ligger nemlig overalt på det ene værelse.

DSC07363

Må du få en god lørdag med plads til det, der betyder noget for dig.

DSC07368

14 kommentarer:

 1. Dejligt blogindlæg og skønne billeder. Det er rigtigt, at de nære ting er de mest betydningsfulde. Den erkendelse kommer med alderen (i mit tilfælde) Måske ikke for alle?
  Måske er livet sådan, at det er meningen, at ungdom og energi skal række langt ud i verden og få ting og sager til at ske?
  Jeg sidder med min knæskade og kan midlertidigt ikke komme ud. Lige nu er min verden indenfor hjemmets fire vægge, men der er stadig meget at glædes over. At jeg fra min plads i sofaen kan se en bid himmel og alle de variationer, der er i former og farver. At jeg har kærlige, hjælpsomme naboer, famile og venner, der støtter mig meget. Men jeg savner at gå ud og se, hvor langt erantisserne er kommet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Og jeg tror at vi får de tanker, jo ældre vi bliver. Måske prøver vi at skyde dem væk fra os.
   Jeg kan godt forstå du længes efter at komme udenfor, men godt at høre, at der er mennesker omkring dig, der støtter dig.

   Slet
 2. Skønt indlæg, dejlige fotos. Nærvær og taknemlighed i hverdagen er et godt fokus ♡

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, KS, det er gode ting at have med sig.

   Slet
 3. Åh nej, nu kører den sang rundt i hovedet hele dagen, er jeg sikker på. Det er nemlig sådan en ørehænger. Husker de lange søndage som barn med Giro 413 og Raquel Rastenni. I dag er søndagene alt for korte. Er det ikke mærkeligt?
  Dejligt at (også) følge de nære ting her hos dig. Dit arbejde fylder ganske meget (som hos mange af os andre), men der skal jo helst være en balance i det. Så: ud og kig på himmel og jord.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og så ved jeg at sangen er i gode hænder :-)
   Arbejdet fylder meget, faktisk er det det, der giver mest mening. Det ændrer sig nok når/hvis der kommer børnebørn. Men ja jeg må arbejde på at finde andre meningsfulde ting i min hverdag. For en dag skal jeg jo stoppe som sygeplejerske, selv om jeg så et FB klip med en amerikansk sygeplejerske, der fyldte 90 år og hun arbejdede stadig :-)

   Slet
 4. Ja, det har du da helt ret i. Må din kommende uge blive god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Folehaves univers, og i lige måde :-)

   Slet
 5. Det kan jeg kun skrive under på ... alting bliver sat i relief, og man ser sig selv, sine nærmeste og hele verden på en anden måde. At man så får lov til at leve et normalt liv efter behandlingen er en gave, som er så stor, at man glæder sig over den hver eneste dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg forstår dig. Først at vende fokus på de nære ting og så at kunne løfte åsynet og drømme videre om mange ting, der skal nås, det er en gave :-)

   Slet
 6. Du er god til de nære ting - vi får som læsere altid en god tanke med os, når vi kommer forbi din blog.
  I øvrigt en interessant tanke, at vi i krisesituationer finder de samme nære ting vigtige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak og det overraskede også mig.

   Slet
 7. Jeg synes nu, at du er ret god til de nære ting. Også selv om din hverdag sommetider er helt vildt travl. Tak for boganbefaling - og for FODMAP-forklaring :-)
  Og så smilede jeg lidt til mig selv i forbindelse med din allersidste sætning. Min lørdag gik i høj grad med at vaske og stryge og hjælpe Donnaen med en stil. Måske ikke noget, der betyder det helt store, men omvendt nogle ret nære ting, som jo så alligevel betyder noget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fruen i midten. Jamen det er jo lige det. De nære ting, om end de synes trivielle, så har de jo betydning :-)

   Slet