onsdag, januar 11, 2017

Nå men så siger vi det

Faktisk er det først i dag, det for alvor gik op for mig, at der var planlagt med syv fridage for mit vedkommende! Eller rettere sagt der er to fridage, og så er der stregdage og en enkelt afspadseringsdag i morgen. Den har jeg så selv inddraget delvist til hjemmearbejdsdag. Stregdagene dækker både over, at jeg ikke er fuldtids og derfor ikke får løn for mere end 30 timer om ugen og at vi arbejder otte timer om dagen og derfor kommer op på flere timer, end vi er ansat til, i visse uger. Det sidste modregnes så med stregdage over en 12 ugers periode. Der har jo også været jul, og så er der noget med, at min normperiode nedskrives, lige som jeg har haft tilkaldevagt og sådan en tæller for 1/3 vagt, så det giver også stregdage. I kan godt høre, at jeg er virkelig den bedste medarbejder* en arbejdsplads kan få, for jeg har ikke styr på detaljerne. Jeg tjekker dog min lønseddel for timer, men om de er placeret helt korrekte, det får jeg ikke tjekket. Shame on you, tidligere tillidsmand for sygeplejeelever (hvor jeg endda underviste i overenskomsten).

* læs blot her

Skidt pyt, jeg satser på, at ved at inddrage en del af afspadseringsdagen i morgen når jeg i mål med de punkter, der skal nås, så jeg får fred i min sjæl til at holde fri. I går aftes satte hjernen nemlig turbo på tankemylderet og den indre to-do liste, lige da jeg skulle sove, og så ved jeg, at jeg skal gøre noget. Men syv dage, det er da helt vildt. Landmanden til gengæld har så travlt, så han er helt ødelagt i kroppen. Det er hårdt at sidde 8 – 9 timer hver dag og sortere kartofler, hvorefter han går i gang med det arbejde, der skal til, for at de kan sidde klar næste morgen igen. Godt han snart kan holde weekend. Jeg starter i morgen og i aften skal jeg synge gospel. God aften til dig. Jeg er klar.

Fra min Barnets bog

Billederne er en side fra min Barnets bog.Mon jeg nogensinde får gjort mine børns bog færdig? Nu har jeg da tid.

16 kommentarer:

 1. Jeg blev heller aldrig færdig med bogen, men der står dog det, jeg synes var det vigtigste i forbindelse med Charlottes første par år.
  Jeg føler med din landmand - han er heller ikke 20 år længere og kan selvfølgelig godt mærke en så lang og fysisk hård arbejdsdag ... nu må I passe godt på både jer selv og hinanden, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg har også gode noter om de første år, de skal så bare føres ind :-)
   Vi passer på, og i morgen holder han fri fra landbruget og tager på jagt :)

   Slet
 2. Stregdage, normtimer, aftenvagter og gospel. Bliver helt rundtosset. Det vigtigste er vel også at du er glad! :-) Håber at landmanden snart kan få hvilet lidt. God fornøjelse med de 7 dage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. KS, tak og jeg er glad :-) Vi satser på en friweekend med afslapning

   Slet
 3. Jeg er glad for, at jeg ikke skal styre de arbejdsskemaer og lønsedler! Jeg kiggede også på timer og løn og syntes det passede med min indsats ;-)
  Må en aften med gospel bringe dig i fridagsniveau.... God fridag til dig OG landmanden. Man får et andet forhold til grønsagsafdelingens poser efter dine blogindlæg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne, og jeg er glad for at du også tjekkede på den måde. ja, hvem kan også vide at der er så meget arbejde i en pose kartofler ;-)

   Slet
 4. Nøj, du er heldig; SYV fridage?! Lucky you!! Jeg får aldrig gjort podernes bøger færdige. Der står meget i den ældstes, lidt mindre i den næstes og temmelig meget ingenting i min yngstes. Av min arm!....

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, jeg er vildt heldig (jeg får så også kun løn for 30 timer ;-)
   Så skal du snakke med min yngste søster, nr. 5 i børneflokken, der var ikke meget overskud til billeder eller barnets bog, da de nåede til hende ;-)

   Slet
 5. Ja, du ér da virkelig den bedste medarbejder, - starter med at arbejde på fridagene :)
  Jeg håber, du vil nyde de sidste seks dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva, nu er automatisk fraværssvar sat til og jeg holder fri :-) Fire timers arbejde i dag, som gør at jeg kan holde fri uden hele tiden at skulle tænke på mit arbejde :)

   Slet
 6. Det er jo nærmest en ferie. Nyd dine fridage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille. det er det jo, og tak :-)

   Slet
 7. Sortere, sortere og sorter i otte timer; det må virkelig være hårdt. Jeg ønsker jer begge en god weekend, der skal blive en friweeekend.

  Det at du kun får løn for 30 timer men arbejder meget mere er jo en skattemæssig fordel. Al kompensationen for det ene og det andet betaler du jo ikke skat af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, landmanden har taget fri i dag og er på jagt, og jeg nyder det skønne vejr.
   Jeg får nu betaling for de timer, jeg arbejder ekstra, hvis ikke de bliver afspadseret inden tre måneder (og det gør de sjældent)

   Slet
 8. Du ønskes gode fridage. Jeg er i den grad glad for mit 8-16-arbejde; ingen stregdage her, bare regelrette 7,5 timer om dagen ;) Men så får jeg heller aldrig syv fridge i træk, hvis det ikke lige er ferie.
  Hvor er det sjovt at se dig som ikke særlig gammel. Udtrykket i dit ansigt minder mig om et udtryk, mit barnebarn, Frida, også har til tider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, jeg tror faktisk ikke jeg kunne undvære mine hverdagsfridage. Men omvendt må jeg sige, at jeg nyder kun at arbejde hver fjerde weekend, hvor mine kolleger arbejder hver 3 eller hver 2. weekend.
   Små børn kan lave de skønneste udtryk, det må være skønt at have fået børn ind i familien igen :-)

   Slet