tirsdag, marts 26, 2013

KØLESKABSLÆSNING

Det er så hyggeligt at være andre steder på besøg, man bliver inspireret, og det er altid sjovt at se hvordan køleskabsdøren ser ud. Sidste gang læste jeg en artikel om alt det stads, der var i billig slik og chokolade. Og den interviewede udtalte, at hvis man købte ordentlig slik og chokolade, så mættede det på en helt anden måde, fordi smagen var så intens, så det i sig selv mættede. Jeg kan sagtens følge ham. Normalt er vi sådan nogle, der kører slik og chokolade ned i store mængder, men da landmanden fik god lakrids i gave fra børnene, viste det sig, at vi også kunne nyde et enkelt stykke, for sikke en god og intens smag.

I dag skulle jeg købe lidt lækkerier til påsken, og hvor det før var det billigste og største påskeæg, jeg købte til børnene, så er det Summerbird, der nu får lov til at levere æggene. Det var der så andre, der også brugte, så jeg fik rigelig tid i køen til at finde på andre lækre ting,som skulle forsøde vores påske. På bordet stod små flødeboller som smagsprøve, det var en himmerigsmundfuld, og den intense smag af hindbær, marcipan og  hvid chokolade gjorde, at jeg ganske enkelt ikke ville have kunnet spise en mere. Jeg tror, de solgte mange mini-flødeboller pga de smagsprøver, jeg gjorde mit til at øge deres salg.

Datteren har foreslået, at vi skal have lam til vores påskemenu, men hvad skal man købe? Har du en god opskrift? Jeg har vist kun prøvet at lave lam som ganske ung sygeplejeelev, men jeg har lyst og mod på at prøve det igen. Har du nogle spiselige påsketraditioner?

P1050485

18 kommentarer:

 1. Der er masser af god lammeinspiration at finde på nettet, men et sikkert hit er altid at langtidsstege køllen ved indirekte varme på gasgrillen. Krydres inden stegning med masser af frisk rosmarin og salvie og salt og peber ... :-)
  Uhm, det bliver godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen,jeg må kigge efter en lammekølle og frisk rosmarin :-)

   Slet
 2. Ja lam er en yndlingsspise her i huset! En gang købte vi et helt hos min barndoms ven Pip på Venø. Hun har får og kartofler på sin fædrende gård, hvor hun nu regerer. (og hun er på en af mine bloglister:-)
  Lam er godt på mange måder - køller går man ikke fejl af. Godt med hvidløg og rosmarin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg har det nok som Annemarie nedenfor, så det skal bare være godt, når jeg prøver det næste gang :-) Men nu må vi se om vi kan finde noget i en butik i nærheden. Lyder lækkert med lam fra Venø.

   Slet
  2. Gik lidt amok hos byens bedste slagter i dag - lammekølle til 8 - 10 personer, Lammesmåkød til 3 gange gryderet og så en gang marinerede lammekød:-)

   Slet
  3. Charlotte, det lyder lækkert, jeg må ha fundet et sted og få købt lam :-)

   Slet
 3. Det er det man siger: lidt men godt..Lam har jeg ingen erfaring med, synes det smager af uld.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, lidt men med stor smag, nemlig :-) Og lige nøjagtig uldsmagen er jeg bange for, men det skal prøves, hvis ellers vi kan finde noget.

   Slet
 4. Lammekølle med hvidløg og flødekartofler, - det kunne jeg såmænd spise til morgenmad. Lige nu! Klokken lidt i syv.

  Jeg må simpelthen finde en kølle en af påskedagene.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg skal vist også på jagt efter en lammekølle, for mine kolleger bliver alle salige i øjnene ved tankene om lammekølle og flødekartofler :-)

   Slet
 5. Jeg tilslutter mig koret med lammekølle, og det smager ikke det fjerneste af uld, med mindre det er fårekød du køber.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. inge, vi bliver nødt til at smage sådan et dyr :-)

   Slet
 6. Har spist masser af lam, da mine forældre havde får. Vi skal have hvidløgs- og urtemarineret udbenet lammebov, som får lov at ligge i stegesoen i mange timer ved lav varme sammen med diverse grønsager. Fløde-/pestokartofler og en god bønnesalat bliver nok tilbehøret. Har aldrig oplevet uldsmag i lammekød, men en god krydring kan anbefales, da det ikke har så meget smag i sig selv. Velbekomme:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anonym, uhm det lyder lækkert og pesto/flødekartofler - hvordan laver du det?

   Slet
 7. Jeg har kun prøvet at stege lammekølle og det smagte rigtig godt med masser af hvidløg - overhovedet ingen smag af uld.
  Jeg er mest til vingummi og så er det vist ikke så nemt at købe kvalitet ;)
  God og dejlig påske til dig og din familie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det med hvidlæget kan jeg høre går igen i alle opskrifter :-) Og jeg elsker vingummi,men får så ondt i maven af det, så nu prøver jeg at holde mig væk fra det ;-)

   Slet
 8. Lamme opskrifter har jeg ikke den fjerneste kendskab til....men tror sagtens jeg kunne listets til at spise det.

  Derimod gir jeg dig helt ret i at ET stykke godt chokolade, det er bedre end en hel pose skod chokolade....er så heldig at ha´fundet et super sted lige syd for århus hvor der sælges hjemmelavet chokolade i 2 sortering......DET ER SMOVS.

  Go´ påske til dig og dine fra Joan M.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Joan, det lyder lækkert og godt med hjemmelavet chokolade :-)

   Slet