onsdag, marts 13, 2013

HJERNENS OMMØBLERING

Nu håber jeg, du kan sove i nat, var min leders ord, inden jeg gik  fra arbejde. Ork ja selvfølgelig kan jeg det, jeg har seks fridage/ferie, som skal udnyttes, og når jeg vender tilbage, er jeg blevet et år ældre. Men jeg gjorde regning uden vært. Vi har haft så travlt på arbejdet, og det, at vi er gået over til elektronisk sygeplejejournal, har absolut ikke gjort arbejdet lettere. Jeg ved, det handler om tid, jeg ved, at på et tidspunkt bliver det rutine, jeg ved det. Men lige nu fylder det så meget, så kombineret med sygdom blandt kolleger og tværfaglige partnere + nye læger, som skulle guides ind i den praktiske verden på et nyt speciale, så var mit hoved fyldt op efter to hektiske dage.

Jeg drog videre til den traditionelle generalforsamling med gule ærter for bankens aktionærer. Vi kombinerede den med at mødes med gode venner, så mellem tal og ord om finanskrise og gode tal for vores bank, nåede vi også at hygge os sammen. Vi var hjemme en halv times tid før min vanlige sengetid, men “hey jeg har jo fri, så jeg må gerne falde i søvn i sofaen”. Hvornår lærer jeg det? Da jeg vågnede midt nat og gennede landmanden i seng, kunne jeg begynde at undersøge nattens fjernsynsprogram, og det blev efter min sædvanlige stå-op-tid, at jeg gik i seng og fik et par timers søvn. Tankerne kørte rundt, havde jeg nu fået dokumenteret, så mine kolleger forstod, hvad de skal tage sig af? Fik jeg mon noteret det de rigtige steder, og hvad er de rigtige steder? Og min søvnige hjerne fortsætter tankesporet i dag, så det ender nok med, at jeg må ringe ind for at få stoppet tankerne. Min trætte hjerne kan slet ikke overskue i dag, hvordan vi skal få kontinuation i plejen med det her nye redskab. Men jeg må holde fast i, at jeg er træt, min hjerne er træt, ikke blot pga manglende søvn men også fordi det har været to hårde dage. Så når vi når hen til foråret og varmere vinde ( ikke et ord om at jeg skal fejre fødselsdag i frostvejr og formentlig påske i samme slags vejr), så ser jeg forhåbentlig helt anderledes på det. Så har min hjerne fået ommøbleret og sat det hele i orden og på de rette hylder, så jeg kan finde ting i mørke og uden at tænke over hver eneste skridt jeg tager.

Uanset hvad så skinner solen i dag og jeg ønsker dig en dejlig onsdag med frostrøde kinder og smil på læben.

IMGP1120

6 kommentarer:

 1. Tænk, det er så længe siden, vi blev halvtreds ;-)Med den arbejdsbyrde, du har i øjeblikket, går din tid da alt for hurtigt. Godt du også har fridage indimellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Coony, ja tænk, det er da ikke til at forstå :-) Jeg har faktisk mange fridage lige for tiden, for jeg arbejder jo kun 30 timer/uge plus feriedage, der drysses ud over foråret :-)

   Slet
 2. Jeg er sikker på det bliver et godt værktøj for jer, når I får mere rutine i brugen af de elektroniske journaler..
  Påske i frostvejr.. Det håber jeg knageme ikke kommer til at ske.. Jeg satser på forår og godt vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, DMI er ikke med dig i det ønske :-) men jeg håber du får ret. Også hvad angår den elektroniske dokumentation ;-)

   Slet
 3. Det er altid hårdt, når der skal tages nye systemer i brug. Alting er nyt for alle og pludselig er 'plejer' død. Jeg håber ikke, at systemet har børnesygdomme, som I skal skal slås med oven i alle de omlagte rutiner, for så er det da næsten ikke til at holde ud. Forhåbentlig er det godt gennemtestet på forhånd.

  Hav nu seks skønne fridage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, systemet er testet på nogle afdelinger først, men bliver også rettet til undervejs. Vi har efterhånden prøvet nogle gange at "plejer" er død, så vi ved at på et tidspunkt bliver det bedre, men vi har også store forandringer foran os, så jeg tror 2013 bliver et år, hvor vi virkelig skal passe på hinanden og det fantastiske arbejdsklima vi har.

   Slet