mandag, marts 25, 2013

MANDAG PÅ LANDET

Ordrer på 2 lastbillæs med kartofler til afhentning på helligdagene blev ringet ind efter arbejdstid i fredags. Det betød travlhed på de tre hverdage op til påsken og da landmanden samtidig skulle til møde i formiddag, genopfriskede jeg min kartoffelsorterviden. Jeg har sorteret kartofler i et par timer i formiddags, og det er godt at mærke, at jeg stadig har “tawet” på det. Nu har jeg ordnet kontorarbejde inklusiv lønindberetning, jeg har spist frokost sammen med datteren og hyggesnakket. Vaskemaskinen snurrer, og tøj er hængt op. Solen skinner herligt, datteren har været ude at løbe, så jeg ved, at mit løb i dag bliver med modvind det ene stykke vej og medvind det andet stykke vej. Jeg har svært ved at komme i gang, men da vi også skal nå indkøb i Aalborg inden aften, så skal den løbetur tages nu.

Aftenvagterne blev de mest stille, jeg har prøvet. Gid det var, fordi færre får apopleksi (blodprop og blødning i hjernen), men sådan er det ikke. Jeg har læst, at hvis man skal holde tallet nede på 10.000 – 12.000 nye tilfælde om året, skal der sættes kraftigt ind over for livsstilen, altså styr på blodtrykket, ingen røg, ikke for meget alkohol, kost efter de 8 gode kostråd og motion 30 minutter/daglig. For vi bliver ældre og som med Alzheimers så øges hyppigheden af mennesker med apopleksi med alderen, derfor står vi foran et massivt boom med gamle mennesker med Alzheimers og apopleksi. Ikke mere sygeplejesnak, nu skal der løbes. Må du få en rigtig god mandag, og så må alt det sygdom gerne gå væk, jeg har kolleger som er i gang med 3 og 4. sygdomsperiode i denne vinter.

P1050476

10 kommentarer:

 1. God vind - men solen skinner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Miri, solen skinner så skønt :-)

   Slet
 2. Nyd din dejlige løbetur i det dejlige klare solskin. Foråret må snart stå på spring, nu har vi haft vinter nok!

  Jeg vil gøre meget for ikke at blive blandt din patienter engang. Det vigtigste jeg mangler at gøre er at lægge smøgerne på hylden, men det er bare rigtig svært.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, ja forår må der til, snart. Og første skridt er netop overvejelserne, så en skønne dag er du klar til at gå efter dit mål :-)

   Slet
 3. Jeg håber, at din løbetur gjorde godt. God dag til dig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, jeg nyder mine løbeture :-)

   Slet
 4. Håber du nød din løbetur.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det gjorde jeg, jeg får tænkt masser af tanker og får sat meget på plads i hjernen :-)

   Slet
 5. Dejlig dag med løb og arbejde - altid hyggeligt med de store børn hjemme! Og løb i modvind er ikke sjovt, men vind i ryggen mærker man ikke - det føles bare som om man er god!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Charlotte, tak for grinet, for man føler jo man er rigtig god :-)

   Slet