fredag, marts 29, 2013

EN LANG FREDAG

Den føles som mange flere timer, men samtidig er timerne gået hurtigt, er det selvmodsigende?
Min eneste arbejdsdag i påskehelligdagene var i dag. For at flest mulige kan få fri er vores afdeling lagt sammen med en anden afdeling i helligdagene. Det sker til jul, påske og i sommerperioden. Påske og jul holdes på den anden afdeling, og sommerperioden, som er på 4 uger, er på vores afdeling. Der var nok at se til. Inden vi overhovedet havde fået overblik over patienterne, begyndte de at ringe (altså patienterne), og sådan fortsatte dagen. Vi snød os til minutters spisepause til formiddagsteen og til frokosten, og klokken bare tikkede af sted, mens vi løb med.

Nu er jeg faldet ned i en stol med en kop te, hovedet summer og jeg tror, at der skal luft og motion til, før jeg igen kan samle mig om noget.
Dagens sure opstød: tænk at vi har opdraget vores børn sådan, at de synes, det er i orden at smide plastikposer og indpakningspapiret fra deres burger, sandwich, chinafood osv. på gader og stræder. Mit arbejdssted ligger lige midt i byen, og der er fast arbejde til kommunens rengøringshold hver morgen i weekenderne, og altså også på helligdage.
Dagens glade smil: jeg fik min 90årige patient til både at smile, indtil flere gange, og drillende række tunge af mig.
God fredag aften til dig


14 kommentarer:

 1. Sikke en smuk blomst du har afbilledet.

  Jeg forstår godt din harme over det alt-omsig-gribende svineri alle steder. Jeg forstår ikke, at man kan finde på bare at smide sit affald, og da slet ikke, hvis der står en affaldsbøtte i nærheden.

  Du må ud og have frisk luft og motion efter den hårde dag på arbejdet, så du kan nye resten af påskedagene.

  God påske til dig og familien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne og i lige måde :-)Og skraldespande er der rigeligt af i byen, så nej det er faktisk uforståeligt at det skal smides på gaden.

   Slet
 2. Og du har pink påskeliljer! Mine er hvide:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg har ikke selv bestemt, det var en gave fra gårdbutik, vi sælger kartofler til :-) Men jeg nyder synet af dem

   Slet
 3. Smukke liljer, og ja det utroligt så forskelligt tiden/timerne kan gå, håber du fik lidt luft og motion.. God påskelørdag til dig.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie og i lige måde. Jeg kom både ud i aftes og gå 4 km og i morges løb jeg 5 km :-)

   Slet
 4. Det er nu utroligt, så hurtigt I skal løbe på arbejde. Men selvfølgelig er det også godt, at personalet kan holde lidt fri sammen med deres familie. Og så længe man kan få nogen til at smile, så går det nok :)

  Mine børn er helt sikkert ikke opdraget til at smide med deres affald, - men mon de kan finde på at smide noget sådan hen på natten, når de ser alt det andet, der ligger.....? Det håber jeg ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, mine børn er heller ikke opdraget til det, men jeg tror at ligegyldigheden smitter, og som Ellen er inde på, så kan vores generation også finde ud af at smide tingene midt på gaden, desværre.
   Et smil kan jeg løbe langt på, og jeg har jo fri resten af påsken, så det går nok :-)

   Slet
 5. Innom for å ønske deg ei fortsatt velsignet god påskehøytid :)
  Godt å kjenne at en får respons fra pasientene.
  Kjedelig at ungdommene ikke klarer å kaste søpla der den skal,
  Håper du får en herlig påskeaften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Astrid og i lige måde :-) Desværre er det ikke bare de unge, som Ellen også skriver, jeg tror vi generelt er blevet mere ligegyldige med omgivelserne, for NOGEN rydder jo nok op efter os.
   Jeg nyder når jeg får brudt isen, og en patient finder glæde i vores fælles anstrengelse for at finde motivation til træning i dagligdags aktiviteter.

   Slet
 6. Det er desværre også vores forældregeneration, der ikke har opdraget børnene ... jeg synes ikke, det at svine med sit affald kun hører de unge til - det er fordelt over alle aldersklasser.
  Svineri medfører mere svineri, som Eva er inde på. Da John havde tankstationer, var han meget omhyggelig med, at der aldrig lå noget, for hvis først én havde smidt noget, troede alle andre også, at pladsen var én stor skraldespand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du har fuldstændig ret, og Johns indsats har helt sikkert været med til at holde stedet rent, men jeg har set voksne gå fra tankstationen med en nyindkøbt cigaretpakke, sætte sig i bilen og mens de begynder at køre, ryger indpakningen ud af vinduet. Jeg havde sådan en lyst til at køre efter dem og sige, du har tabt noget :-)

   Slet
 7. Jeg har lært mine unger, at naturen ikke er skraldespand. At der ikke er nogen som helst undskyldning for at smide affald. Med mindre, det er resten af et æble, som fuglene vil elske at pille i.
  Nu håber jeg, at I før en god lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Susanne, jeg håber også mine har hørt efter :-)

   Slet