søndag, marts 03, 2013

MAN SKAL STÅ TIDLIGT OP

hvis man vil være med til solopgang. Tidligt og tidligt er nu så meget sagt, men de sidste dage er jeg løbet/gået fra gården lidt over syv og har nydt solens første farvning af himlen. I dag kunne jeg godt se, at solen vist var højere op end de andre dage, og ganske rigtigt, jeg skulle nærmest have haft solbriller på, da jeg løb. Jeg løber jo stik øst de første 2½ km og så stik vest de sidste 2½ km. Denne gang løb jeg hele vejen på nær de første 300 meter, hvor jeg går som opvarmning. Hvis du løber, hvordan varmer du så op?

P1050344

Selvom jeg løb, blev tiden nu ikke hurtigere, det gik vist i luntetempo hele tiden. Jeg ønsker mig et løbeur til min fødselsdag, om ikke andet, så kan jeg jo være gavmild ved mig selv, som da jeg gav mig selv livslang rengøringshjælp. Jeg har besluttet, at uret skal hjælpe mig til at få intervaltræning i mit løb, det siger de kloge hoveder jo er vejen frem til at løbe hurtigere. Har du sådan et løbeur og hvilket kan du i så fald anbefale?

P1050346

Mit trick til at løbe hele vejen var dels musikken, dels mine dagdrømme. Jeg er rigtig god til at dagdrømme, denne dags dagdrøm varede alle 40 minutter, til jeg var hjemme igen, så jeg glemte helt, at jeg plejer at have brug for små intervaller med gang.

P1050348

Min søndag er fyldt med planer, men det er lutter gode ting, så det gør ikke noget. Må din søndag fylde dig med sol, glæde, smil og kærlige mennesker.

17 kommentarer:

 1. Uh, du løber tidligt! Det ved min krop slet ikke, at man kan ;-)
  Jeg må indrømme, at jeg slet ikke varmer op - eller man kan kalde den første kilometer for opvarmning, hvor kroppen og åndedrættet vænner sig til at være i omdrejninger. Jeg løber klart bedst i de "midterste" kilometer. Man kan jo også vælge at strække de muskler, der skal bruges, så de bliver vækket og blødgjort på den måde.
  Mht. løbeur har jeg meget sjældent haft et. Og nu, hvor jeg intet kan (af)læse uden briller, som jeg ikke løber med, da de kun er læsebriller, ikke sportsbriller, så ønsker jeg mig heller ikke løbeur. Husbonden har altid været glad for enten Garmin eller Polar-mærkerne. Jeg vil anbefale, at du ikke overkøber, men nøje gør op med dig selv, hvad du har brug for. Og diskuterer det med en seriøs løbeekspedient.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, klokken syv er da ikke tidligt ;-) det er jo der, min arbejdsdag starter. Jeg tør ikke starte med at løbe,men vil gerne finde noget bedre opvarmning. Garmin har jeg i tankerne, men mest fordi nogle af mine kolleger har det.

   Slet
 2. Jeg er så imponeret, hver gang jeg læser om dine løbeture og ser billederne. Jeg ved godt, hvad jeg burde, men af en eller anden grund bliver det til det rene ingenting. God søndag til dig Lene..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, er der noget, der er helt sikker, så er det at burde ikke skal bruges her. Du skal lytte til hvad din krop gerne vil af motion, jeg er rigtig glad for at løbe, men det vidste jeg ikke, da jeg startede langsomt op i sommer. Jeg elsker også at gå, det går bare lidt hurtigere når jeg løber ;-)

   Slet
 3. Jeg løber bare aldrig..basta ;) men elsker at gå og går jeg alene, går det stærkt :)

  om 10 minutter kan der læses mere her, siger Irene
  http://yarnclasses.com/?page_id=13

  SvarSlet
  Svar
  1. Basta Anne, og sådan skal det være, bare fuld fart over stepperne i skarp gang, det elsker jeg også :-)
   Og jeg kan desværre ikke alligevel, ville have elsket at deltage i Irenes hæklekursus.

   Slet
 4. Jeg løber heller ikke, når jeg træner så er det powerwalking, min ryg og mine knæ vil ikke være med til løb..Men håber at du finder et ur der kan hjælpe dig med træningen..God søndag aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, jeg elsker også at powerwalke, god form for motion :-)

   Slet
 5. Lene - jeg kan ikke huske om du har en smartphone - men jeg kan huske du altid har din mobil med dig - så måske du skal overveje en app hvis du har en smartphone - se evt. her http://www.fitnessdk.dk/videnogdebat/nyheder/artikler/Pages/Loebe_og_pulsure.aspx KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette, tak for linket, jeg har valgt smartphone fra, men det skulle jeg måske ikke have gjort ;-) man kan godt nok få mange smarte apps dertil. Men jeg blev lidt klogere på valg af ur gennem dit link.

   Slet
 6. Jeg løber ikke, men er dybt imponeret over din vedholdenhed med at løbe.
  God søndag aften hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, faktisk er jeg også selv imponeret over, at jeg synes så godt om det, så jeg ingen problemer har med at komme ud (på min fridage, lidt tungere er det med arbejdsdagene)

   Slet
 7. Du er utrolig flink som kommer deg opp og ut på løpetur så tidlig.
  Jeg kan nok ikke løpe lenger pga pusteproblemene mine. Gå kan jeg jo,
  men ikke så tidlig.
  Ønsker deg ei herlig uke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Astrid, gå er en rigtig god form for motion og er lige så godt som løb :-)

   Slet
 8. Dejlige billeder.
  Tak for dem.
  Jeg løber bestemt ikke og har aldrig gjort det.
  Ha` en god søndag aften.

  SvarSlet
 9. Ikke noget opvarmning - kun en lille smule gang i begyndelsen. Ikke noget løbeur - bare musik i ørerne og tilpas tempo med indlagt gang, når det bliver for hårdt. Jeg har indtil videre ikke haft skader, hvilket jeg tror handler om mit lidt sindige tempo. Til gengæld kan jeg blive ved meget længe. Jeg strækker heller ikke ud. Men jeg nyder at løbe! Og det er så dejligt, at du er kommet igang:-) Ses i morgen!

  SvarSlet
 10. Nøøj, hvor friskt at du løber så tidligt ... og så på en søndag ;-). Jeg løber ikke udendørs, det er for hårdt for mine nedsunkne forfødder, men flere gange om ugen tager jeg en tur i cross traineren i fitnesscentret (bl.a. om søndagen), inden jeg hiver i maskinerne. Det er nu dejligt at give kroppen nogle udfordringer - og ja, dagdrømme imens ;-)

  SvarSlet