torsdag, marts 07, 2013

OH WHAT A DAY

Allerede fra morgen af fornemmede jeg en vis hektisk stemning. Gårsdagen på arbejde havde været meget hektisk, og det forplantede sig. Jeg havde tre kasketter på, og sådan måtte det være, heldigvis hjalp min undervisningsansvarlige kollega mig meget. Patienter blev dårlige, mange af vores patienter havde brug for meget hjælp, der var kun en læge til stuegang pga. sygdom, vi var færre plejepersonale pga sygdom osv. Men dagen gik sin gang, alle blev vasket og fik mad, alle blev observeret, trænet og fik medicin.

Midt i det hele blev jeg ringet op af plejehjemmet, at min far var blevet dårlig. Lægen ønskede pårørendes stillingtagen til, om vi ønskede udredning og dermed sygehusindlæggelse. Det ønskede vi ikke, vi ønskede god og kærlig pleje, og det er de meget dygtige til på plejehjemmet. Men jeg måtte have gang i mobilen og ringe til mine søskende, og mine to jyske søstre tog ned til vores far. Min far er nu vågnet helt op, men efter hans ildebefindende var han tungt sovende i flere timer. Hvad det har været, ved vi ikke, alle værdier var normale, han havde blot en dårlig kulør og var som sagt meget langt væk bevidsthedsmæssigt. Jeg har lige fået en sms fra min søster, at de sammen synger I østen stiger solen op :-)

Oven i alt dette, så gik det elektroniske system ned en time, før vores arbejdsdag sluttede. Jeg havde ikke nået at få dokumenteret min pleje og stuegangshandlinger, så jeg måtte finde papir frem og skrive nødjournal. I morgen er der atter en dag, så er vi friske igen til en forhåbentlig gnidningsfri dag, men solopgangens første skær var flot, da jeg kørte på arbejde. Håber din dag har været god.

P1050369

P1050371

10 kommentarer:

 1. Uh det er en af de rigtig trælse dage - håber du får en rolig fyraften og bliver forkælet lidt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nola, jeg forkæler mig selv med bloglæsning og en kop te :-)

   Slet
 2. Uha.. det lyder som en hektisk dag.. God aften hos dig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Inge, ja det var lige lidt for hektisk :-)

   Slet
 3. Det var da en dag med udfordringer nok! Dejligt, at du er så tryg ved plejehjemspersonalet, at du beder om god og kærlig pleje til din far. Jeg håber, vi kommer til at opleve noget lignende. God, afslappendeaften til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fruen i midten, jeg slappede af og var faldet i søvn, da du skrev :-)
   Det er rigtig rart at have tillid til plejepersonalet, men de er altså rigtig gode og har et fagligt højt niveau.

   Slet
 4. Hvordan hulen får du fundet sådan en dybblå himmel, wauw, hvor er den flot.
  Det må da have været et lyspunkt på en ellers lidt træls dag. Jeg er glad for at læse, at din far er vågnet op igen. Det er ellers ikke så rart, når det går sådan op og ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, lige uden for min dør :-) Min far har det bedre, men det går stærkt nedad bakke med ham hvad angår demenssygdommen.

   Slet
 5. Skønne billeder du viser os. Tak for kigget lige uden for din dør!

  Det lyder ikke så godt med din far, men jeg kan godt forstå at I foretrækker god og kærlig pleje frem for hospitalsindlæggelse med at alt hvad det kan medføre. Det er dejligt, at plejehjemmet er godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, selv tak :-) vi er meget glade for plejehjemmet og vi ved jo, at med den sygdom, så går det nedad bakke

   Slet