søndag, marts 10, 2013

MORGENBRYGNING

Landmanden og Istvan skal til træning, jeg skal drikke formiddagste med min far, så der brygges te i stor stil, mens der ryddes op efter gæstebudet i aftes. Sådan en stille morgenstund efter en skøn aften tænkes der tanker. Hvorfor gør vi ikke det her oftere, hvorfor lader vi de travle perioder bestemme livets gang på gården i de rolige perioder? Der er jo ikke noget skønnere end at sidde ved et bord og lade snakken gå, mens man nyder maden. Vi nød snakken og samværet, og vi kom vidt omkring i emner, og iPaden var med til bords, for hvor var det lige, at Balmoral Castle lå, og hvor var det lige, at verdens største vejbro lå, og hvad var det nu lige den strandby ved Narbonne hed, osv osv? I min voksne levetid er vi gået fra at slå op i leksikon til at have den stationære computer, som lige skulle startes op, til nu at have verdenen liggende ved bordet.Må din lille verden møde verdenen med smil og glæde i dag på denne kolde frostsøndag i marts. God søndag.


10 kommentarer:

 1. Utroligt at man kan få verden med ved spisebordet, det er lidt lettere end at slå op i leksikoner...;-D God søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, ja tænk, vi brugte google earth og fløj viden om :-)

   Slet
 2. Det er blevet så nemt - og enhver god diskussion er kvalt i fødslen ;-)
  Blev dyret godt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja den påståelige har svært ved at holde på sit, når vi andre klikker os frem til svar :-) Dyret blev godt, jeg gjorde bare den fejl ikke at sætte stegetermometer i fra start, så den fik for meget, men det skal prøves igen :-)

   Slet
 3. Dejligt med en aften i venners lag.. Tænker som Ellen, der er ingen diskussioner som ikke kan klares med Google.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, og fortællinger blev understøttet med kort over de pågældende område, og det elsker jeg. Så har jeg bedre overblik over hvor folk rejser hen :-) Ikke noget med et stort kort udover hele bordet, bare en lille smart firkantet skærm :-)

   Slet
 4. Når man kan køre hele dagen i en rytme der passer til en selv som person er det de allerbedste dage.
  Jeg har mødt sneen og snestormen med et smil - jeg kan jo intet gøre ved det herrens vejr :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, tænk at I har snestorm hos jer, her fyger det kun lidt men det forsvinder hurtigt igen. Men en dag i egen rytme er skøn :-)

   Slet
 5. Det lyder som en dejlig aften, og det er helt hyggeligt og gå at rydde op næste formiddag.

  Fantastiske iPad - selvfølgelig var den med ved bordet. Jeg tænker også på at købe en, men jeg synes ikke, jeg kan finde en legitim grund til det, nå jeg har tre computere, en iPhone og en e-bogslæser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, du må altså i tænkeboksen, mon ikke du kan finde en grund til en iPad :-) Vi hyggede os så meget og det er nemlig rigtigt, at rydde op efter gæstebud er skønt, man går lige aftenen igennem en gang til.

   Slet