fredag, februar 22, 2008

OSCAR OG FILM

Jeg ser aldrig Oscarfest, men i år, hvor jeg gerne vil se det, så kan jeg slet ikke, for det vises på TV2film. Filmen kan jeg dog se på TV2.

En anden film ”To verdener” vil jeg også gerne se, for en kvinde, som jeg holder meget af, har været igennem det selv samme, at skulle vælge mellem familie og frihed. Også hun fortæller, at hun er vokset op i et hjem fyldt med kærlighed, og først da ungdomsårene satte ind, blev det svært. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, hvor hårdt det må være ikke at må være i kontakt med sine søskende.

I næste uge lige før det er ved at være for sent, skal jeg sammen med kolleger se ”Dykkerklokken og sommerfuglen”

For flere år siden læste jeg bogen, og nu glæder jeg mig til at se filmen. Den handler om en af de værste former for apopleksi, nemlig den hvor man får en stor blodprop nederst i hjernestammen, og dermed bliver lam i hele kroppen, man mister evnen til at tale og til at kunne spise. Den form for apopleksi bliver også kaldt for locked-in syndrom, og det er så sandt, disse mennesker er nemlig låst inde i deres egen krop. Blodproppen har ikke skadet noget i selve hjernen.


Man kan kun bruge øjnene som kommunikationsmiddel. Jeg har siddet med et menneske, der skældte mig ud vha. at jeg nævnte bogstaverne et for et, han blinkede, når jeg ramte det rigtige bogstav. Således stavede vi os igennem hans frustrationer over en beslutning, jeg havde valgt ud fra et sygeplejefagligt synspunkt.

Filmen har fået gode anmeldelser, og en kollega har anbefalet den, så nu skulle det være.

11 kommentarer:

 1. Lene ...også jeg ville så gerne se den nye danske film "to verdener"...Kan nemlig aldrig glemme den pige, jeg gik i klasse me. Hun blev døbt da vi gik i
  1.real og virkede så rolig og afbalanceret...allerede dengang kan jeg huske at jeg undrede mig...

  (nb...og noget helt andet..jeg har sendt dig en mail, måske har du ikke set den...giv mig lige et vink)

  SvarSlet
 2. Anne, jeg har sendt mail retur :-)

  Det er virkelig to verdener, de børn vokser op i, andre børn vokser også op i en verden anderledes end andre, men de bliver ikke udstødt, hvis de vælger anderledes end deres forældre.

  SvarSlet
 3. På torsdag skal jeg ind for se de "to verdener"Det glæder jeg mig til, har aldre kunnet forstået hvordan man kan svigte sine børn, på grund af troen, det kan jeg måske når jeg har set filmen(men det tror jeg nu ikke)

  SvarSlet
 4. Lene det er faktisk min allerstørste skræk: At blive fange i sin egen krop uden nogen mulighed for at kunne give udtryk for den frustration det måtte indebære! Jeg tror at den film vil være barske løjer! Med hensyn til filmen to verdener kan jeg kun sige at man må være meget, meget stærk i troen hvis man kan give afkald på sin familie.... Ønsker dig og landmanden en god week-end

  SvarSlet
 5. Jeg har boede i en ejendom, hvor vi var den eneste familie der ikke var Jehovas.. Ganske tæt på min bopæl ligge Jehovas rigssal så der bor en del Jehovas her på amager. Jeg ville også gerne se den anden film - og hvor har du ret Lene. man må aldrig opgive en kommunikation også selv om den kan tage lang tid

  SvarSlet
 6. Conny, jeg er ikke god til at komme i biograf, men det skal lykkes den her gang.
  Efter min mening må de forældre være så indoktrineret med at det er det bedste for at få børnene frelst(=tilbage i jehovas Vidner, for hvordan kan man ellers acceptere ikke at måtte se sine børn?

  Fru koch, den skræk kan jeg godt følge dig i. Man er så afhængig af, at andre vil prøve at nå ind til en.
  Også god weekend til jer.

  Marianne, jeg har mødt dejlige mennesker, som var gode forældre, da jeg arbejdede på børneafdelingen. Vi var slet ikke enige, hvis vi skulle diskutere tro, så det lod vi være med, men at tænke på at disse forældre en dag skal stå og måske udstøde deres eget barn, det er svært at forstå.

  Kommunikation er svært på de vilkår, men vi prøver.

  SvarSlet
 7. Jeg vil også meget gerne se de film, du fortæller om, Lene. Jeg har haft en meget nær kollega, der er vokset op i et Jehovas Vidner-hjem, og det var gruopvækkende, hvad han fortalt om at miste hele familien, fra da han gjorde oprør som 15-årig. Jeg begriber ikke den slags forældre. Måske filmen kan give os en slags forklaring.

  SvarSlet
 8. måske madame, min nære veninde siger det er hendes historie, der også bliver fortalt her, så jeg skal se den.

  SvarSlet
 9. Begge film er på min ønskeliste. Yngste har en veninde, som er trådt ud af Jehova Vidners fælleskab - og det har skabt følelsesmæssige kaos hos hende, som har været svært at takle.

  SvarSlet
 10. Margrethe, der skal styrke til at træde ud af så tæt et fællesskab, og jeg kan godt forstå at der opstår kaos

  SvarSlet
 11. "JEG Dømmer Sku Kun Dem Der Dømmer MIG!!!"

  SIDDER DU OG DØMMER MIG!? Grrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!
  "Trinity"

  Fuck Hv¤r Er Vi ANDROGENE
  SLAVER BARE PÅ T¤PPEN!!!
  "PyRaGirlNiac

  SvarSlet