tirsdag, februar 17, 2015

Hvad skal du så lave i aften?

Når jeg kører hjem på et tidspunkt, hvor jeg ved, at min søster er hjemme, benytter jeg tit køreturen til en god snak med hende. Jeg har håndfri mobilsnak i bilen, så når jeg først er på landevejen, kan vi godt få vendt mange ting sammen. Min søster er vældig aktiv i sin fritid, både hvad angår motion og sociale arrangementer. Jeg, der kun er 21 måneder ældre end hende, orker ikke noget efter arbejde. Når jeg er til kor onsdag aften, er det et problem, at jeg først er hjemme klokken halv ti, for der skulle jeg helst ligge i min seng. Jeg skal bruge en halv time i ro i sengen til at drosle helt ned, før jeg kan sove. Samtidig kan jeg ikke bare gå direkte i seng, når jeg er kommet ind af døren. Ja jeg er ved at blive gammel og sær, jeg ved det! Med sådanne vaner bliver dagen efter arbejde kort, når jeg i dag havde to timers overarbejde og først kom hjem til aften. Så er det da godt, at der røg 8500 på skridttælleren på arbejde i dag. Og det trods tre timers undervisning og en times børnesamtale, her sad jeg jo ned. Nu er der drukket en liter te, regninger er betalt, egentlig skulle der ryddes op i køkkenet efter gårsdagens aftensmad, vasketøj skal hænges op, opvaskemaskine skal tømmes, men helt ærligt, jeg tror, jeg hopper over. Det må gøres i morgen efter arbejde. Min svigerinde, som også er sygeplejerske fik engang at vide af sine døtre, at hun ikke havde et liv og var kedelig, fordi hun gik tidligt i seng. Men med det arbejdstempo og det, der kræves af os på arbejde, så er det nødvendigt. Mon du er lige så kedelig som os?

P1000571

22 kommentarer:

 1. Jeg har siddet med benene oppe og lavet absolut ingenting, og om lidt vil jeg gå i seng. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, håber du sov godt. Og det er nødvendigt med afslapning, basta :-)

   Slet
 2. Jeg har lavet det samme som Inge...benene oppe og lavet så godt som ingenting ...kun en lille strikkeprøve, skal undervise i Sy og Rens torsdag eftermiddag ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, dejligt at du får luftet strikketøjet samtidigt :-)

   Slet
 3. Haloooo - du er hverken kedelig, gammel eller sær:-) Du er bare træt! Rigtig god ide at gå i seng, når du behøver at sove. (Jeg ville ønske, jeg kunne gøre det samme)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, tak :-) Jeg er blevet som små børn, går jeg for sent i gang med neddrosling, så kan jeg ikke sove. I nat har jeg fået fire timers søvn!

   Slet
 4. Jeg er også kedelig. Vil helst ligge i min seng kl 22 (det lykkes ikke så tit) , - men står også op kl 4.40. Jeg får vist rigeligt ud af dagen.
  Og jeg har samme problem med kor, - kan ikke sove, når jeg kommer hjem, og tit bliver den både 1 og halv 2- Så irriterende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg står op kl 5, så skulle jeg følge dig, så skal jeg i seng kl 21. Syv timer skal jeg have for at føle mig udhvilet :-) Det er nemlig så irriterende, at søvnen svigter.

   Slet
 5. Ja, det er så skønt at være kedelig. Og yderst vigtigt at lytte til sin krop - vigtigere end noget andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, vi må nyde at vi har tid til at være kedelige :-)

   Slet
 6. Godmorgen, jeg arbejdede til lidt i 10 og skyndte mig derefter i seng. Jeg har nemlig en anden af dine 'vaner', den med at starte sent ift. deadline :) Til gengæld som jeg godt i nat.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, ha, ja der ligner vi hinanden, pøj pøj med opgaverne :-)

   Slet
 7. Kedelig er du ikke, sær er du ikke, du er ikke gammel, men du er heller ikke 25 år længere og kan derfor ikke det, du kunne da du var det.
  Hvis man lytter til sin krop, går det vel også endda, men jeg fik faktisk sjældent søvn nok, da jeg arbejdede, fordi jeg syntes, døgnet havde for få timer til mig, når jeg var hjemmefra i 11 timer, så jeg forstår sagtens, at du sommetider mangler nogle timer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og jeg kan ikke fungere ordentlig i en hektisk arbejdsdag, hvis ikke jeg får søvn nok. Jeg begyndte jo med at få symptomer så som svimmelhed og ubehag :-)

   Slet
 8. At gå tidligt i seng er jo blot at flytte aften-hyggen til et andet rum. Der kan læses, leges med ipad, ses tv mm... det er da ikke kedeligere end at sidde i sofaen og glo på tv... måske lidt mindre socialt, men det er da osse det.

  Her lagde jeg konen i seng ekstra tidligt med en omgang influenza og skulle bare slappe den... men så gik tlf amok... ny fyringsrunde i mit gamle firma og det er stadig mig de ansatte ringer til for at søge hjælp og få styr på reglerne. Kom først i seng over midnat efter at have talt med grædende mennesker og støttet med arbejdsretslige betragtninger. Det var dén aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, godt at dine tidligere kolleger har dig. Jeg flytter ikke aftenhyggen andetsteds, for jeg må kun løse Sudoku eller krydogtværs, ellers kan jeg ikke sove :-)

   Slet
 9. Jeg synes da ikke, du er hverken gammel, kedelig eller sær - du er bare ikke 25 år mere, og så har du et krævende job, hvor du "er på" hele tiden. I øvrigt kender jeg godt det med at skulle bruge ½ time på at drosle ned. Jeg tror, det er meget natyrligt.

  Selv er jeg meget tro overfor min søvnrytme pga. min sygdom. Jeg MÅ ikke sidde oppe om natten, selvom det er åh så hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak, ja vi må lytte til vores kroppe.

   Slet
 10. Det er ikke bare dig. Jeg kan heller ikke falde i søvn, hvis jeg har været til et eller andet, om det så bare er en skole/hjem-samtale, om aftenen. Også til daglig har jeg brug for at geare ned, efter at jeg er landet under dynen. Og hvis jeg skulle op klokken fem (synes klokken seks er slemt nok) skulle jeg også i seng før halv ti. Så ja, jeg er præcis lige så kedelig og gammel som dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det er godt at vide, at jeg ikke er alene :-)

   Slet
 11. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver.
  Det vil si jeg orker mindre enn før av aktiviteter etter arbeidstid, og har et økt behov for søvn. Jeg har også større behov for å være alene. Gammel? Kjedelig kanskje. men slik er det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Elisabeth, godt at høre, at du også har fået samme behovs

   Slet