onsdag, februar 25, 2015

Sådan!!!

Datteren har lige ringet, kæresten er sendt til England i dag, så de sidste dage skulle bruges sammen med ham, men nu var der tid til at opdatere forældrene om sagen fra i fredags.

P1010789

Chefen skrev allerede tilbage fredag aften, selv om hun havde ferie, at hun tog sagen meget alvorligt og ville kigge på det mandag. Datterens faste konsulent skrev mandag en meget beklagende mail, hun havde været syg og forstod slet ikke, hvorfor de andre kolleger ikke havde varetaget hendes funktioner. De aftalte et telefonisk møde i dag, og datterens argumenter er blevet hørt og forstået, hun er nu godkendt til kurset (så krydser vi fingre for, at der stadig er ledige pladser) - ydermere går klagen nu videre til jobcenterets juridiske afdeling. Sådan!!! Men som datteren skrev på sin FB-side, hun havde ressourcerne til at protestere, hvad med alle dem, der ikke har det? Jeg håber, at den mandlige konsulent får sig en alvorlig lærestreg!

Sidste nyt er, at datteren har fået plads på kurset. Sådan!

P1010796

34 kommentarer:

 1. Rigtigt godt at høre, at klagen bliver taget alvorligt. Og skønt for din datter, at hun fik plads på kurset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det er jeg også glad for, især fordi datteren efterfølgende har hørt flere fortælle om konsulentens nedladende facon, men de har ikke klaget.

   Slet
 2. Det var dagens solstrålehistorie. Og tilsyneladende er sagen fulgt ordentligt til dørs.....
  Ja... hvad med de ressourcesvage??? Hvem hjælper dem....
  Jeg ved selv hvor meget energi/kræfter, der skal bruges for at få "systemerne" til at lytte og agere og jeg er velsignet med netværk og egne ressourcer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det gør mig så trist, når jeg tænker på at vi er afhængige af netværk og egne ressourcer

   Slet
 3. Hvis jeg havde været chef der, havde jeg også svaret så hurtigt som muligt.. Tillykke til datteren med at det lykkedes at komme gennem og få plads på kurset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, i og med ankeinstansen havde givet datteren ret i forhold til første afslag, så er jeg glad for at de lyttede denne gang

   Slet
 4. Dejlig at flaskede sig for din datter - godt kæmpet og tillykke.. Hun har ret, det er ikke rart at tænke på hvordan det går de mindre ressourcestærke. KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, nej det er ikke rart at tænke på

   Slet
 5. Din overskrift siger det hele :-) Supersejt vil jeg tilføje :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. fruen i midten :-) og tak

   Slet
 6. Stort TILLYKKE til din seje datter. Godt at hun havde kræfter og overskud til at sige fra. Jeg har selv hængt i systemet i flere år som arbejdsløs og på sygedagpenge og har hørt om og selv oplevet de mest horrible ting. Man tror det er løgn at man kan behandle folk på den måde. Og det er som regel de svageste og mest udsatte det går ud over. Varme knus og hilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Jensen, som jeg skrev i det andet indlæg, så gælder Pippidoktrinen også her: dem der er meget stærke, skal også være meget søde. Det må være hårdt at skulle møde sådanne nedladende mennesker, når man mest af alt har brug for støtte og vejledning.

   Slet
 7. stort og varmt tillykke til din seje datter, og hvor har hun ret i at det er forfærdeligt til alle de der ikke er så stærke og kampklare som hun er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak mormor, ja det kan jeg blive helt ked af at tænke på.

   Slet
 8. Stort tillykke til datteren. Jeg håber inderligt, der følger andet end en løftet pegefinger til ham den anden konsulent. Han burde ikke ha' lov at arbejde med mennesker!!
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette, han trænger i hvert fald til at lære, hvordan man taler med andre mennesker og at blive udfordret på sine fordomme om arbejdsløse.

   Slet
 9. Hvor er det godt at høre, at klagen blev taget alvorligt, og at din datter blev hørt. Og fantastisk, at der var plads på kurset. Dejligt for hende. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det er så godt at hun kommer af sted, jeg er slet ikke i tvivl om at det højner hendes muligheder for at få job

   Slet
 10. Kæmpe tillykke med din datters kursusplads. Det skulle da også bare mangle! Fra husbondens arbejdsløshedsperiode har vi lært, at man fra start af bliver mødt med en holdning, som at man er "kriminel", til det modsatte er bevist. Og det er fuldstændig korrekt, at der skal store ressourcer til for at komme ud af den situation.
  Jeg håber, at kurset så vil hjælpe hende godt videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er så trist, at det er udgangspunktet. Jeg har fuld forståelse for at personalet er presset der, også fordi lovgivningen strammer mere og mere til for at imødegå de, der udnytter systemet. Jeg synes bare at systemet så burde tilbyde hjælp til kompetenceudvikling, så det ikke betyder, at de mange, som ikke udnytter systemet, bliver behandlet værdigt og får hjælp og støtte.

   Slet
 11. Super! Så er der da lidt retfærdighed til!

  SvarSlet
 12. Pyyyhhh, - så langt, så godt.Din datter fik noget ud af at argumentere for sin sag. Men mon ikke også hendes kamp kommer til at hjælpe andre? Bare det, at der kommer fokus på en ukompetent medarbejder, vil nok hjælpe. Mon ikke hans kolleger allerede vidste, at han er uegnet til jobbet? Jeg håber, de strammer sig an, for de færreste har jo i virkeligheden lyst til at passe deres job dårligt.
  Godt gået af din datter, i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, jeg håber at den protest afføder fokus på den problemstilling og dermed bliver til gavn for andre. Jeg mener jo at mange af dem, der er ansat i jobcentre, ikke er klædt godt nok på fagligt til at håndtere mennesker, som både kan være i krise, syg, nedslidt, udbrændt osv.
   Havde de nu alle været socialrådgivere, så tror jeg (håber jeg) at det havde set anderledes ud.

   Slet
 13. Hvir er jeg dog glad på din datters vegne...godt hun holdt fast og blev ved...det må vi tale mere om i næste uge Lene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, det er hun også glad for nu. Vi tales ved i næste uge :-)

   Slet
 14. Hvor dejligt for din datter at det flaskede sig med kurset. Og at der promte er reageret på klagen. Det er så vigtigt at de der magter, siger fra. Det kan forhåbentlig smitte af på den måde alle behandles.

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, forhåbentlig smitter det, og jeg er glad for at de tog det alvorligt

   Slet
 15. Sikke en god afslutning på den kedelige historie.
  Håber den mandlige konsulent bliver revet i ørerne af chefen

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, ja det blev en god udgang for datteren. Og for andre menneskers skyld håber jeg at den mandlige konsulent lærer noget om menneskelige relationer!

   Slet
 16. Sådan, ja! De andre har sagt alle de kloge ord, men jeg ville da lige give mit besyv med i flokken, der klapper i hænderne over, at det hjælper at klage. I hvert fald en gang imellem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er skønt at det sommetider hjælper :-)

   Slet
 17. Tillykke med at indsatsen blev belønnet... dejligt at nogen, der faktisk har ressourcerne, magter at råbe systemet op... og ligefrem blive hørt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Overleveren, ja desværre er det jo ikke så tit at man så faktisk bliver hørt.

   Slet