mandag, april 22, 2019

Anden påskedag og retur til hverdagen

Selv om landmanden arbejder igen, holdt han fri i påskeweekenden. Dermed kunne vi sammen fejre svogers 60 års fødselsdag lørdag med gåtur i Rebild Bakker, rundvisning på Udvandremuseet og masser af god mad og kage. Søndag havde datteren det bedre, så hun sammen med os kunne nyde påskebrunch i sommerhuset sammen med svoger og svigerinde. Senere satte de datteren på et fly til hovedstaden og det gamle landmandspar nød en gammel westernfilm med masser af mad og påskeæg (vi går ikke ind for madspild, men jeg kunne måske godt skære lidt ned på indkøbene)
Anden påskedag startede tidligt med at smøre madpakke og brygge te til landmanden. Da hundene og han var taget hjem, hyggede jeg mig med strik og Byens bedste bagværk. Bagefter gik jeg en lang tur med tid til at lade tankerne flyve. Hvad betyder noget for mig? Hvad kunne jeg godt tænke mig at dykke ned i, når arbejdslivet stopper. Måske er det som svigerinden sagde, at jeg blot må være åben, når den tid kommer, og så prøve en masse ting af. Lige nu har jeg ikke den store energi til det, sygeplejen og landbruget fylder mit liv.


Vi snakker steder, vi vil bo, den dag landmanden går på pension. Vi ved, at det skal være på landet, alt hvad der betyder noget for landmanden i hverdagen, har med natur og landbrug at gøre. Skal det være skovbrug, skal det være kombination af lidt agerjord og skov, skal der være søer, skal der være...? Jeg drømmer om gamle bygninger, som ikke er til andet end at rive ned. Jeg drømmer om et lille nybygget hus tilpasset vores behov og små anneksbygninger, så gården kan tilpasse sig de mennesker, som nu er på gården på et givent tidspunkt. Jeg drømmer om natur og rum til vandringer. Jeg drømmer om nærhed til en større by med kulturelle tilbud. Men endnu er det uvirkeligt og ude i det fjerne.Hverdagen er tættere på, jeg er hjemme igen. Om lidt skal jeg finde noget i fryseren, som kan forvandles til aftensmad til to sultne landmænd. Om lidt skal jeg smøre eftermiddagsmadpakker til de to selv samme landmænd, Om lidt skal jeg pakke taskerne ud og komme på plads i hverdagen. Det indebærer også, at jeg skal forberede mig til morgendagens arbejde.


Om lidt
God anden påskedag til dig.


8 kommentarer:

 1. Man skal altid have have drømme. Nogle af dem går i opfyldelse, andre ikke, men de udskiftes måske lidt en gang imellem :-)
  Jeg tror også bare du skal lade tingene ske, når du engang jobstopper, og lade dig overraske dig selv. Jeg havde fx aldrig troet, at jeg skulle komme til at holde af at gå og nusse om en have og gøre den smuk og indbydende at være/færdes i. Verden ser helt anderledes ud, når al ens energi og overskud ikke længere tilhører en arbejdsgiver - uanset hvor glad man måtte være for den arbejdsgiver ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, drømme er gode at have. Og jeg er også kommet til den konklusion. Både du og mine svogerinde nævner jo dette med at have tid til at finde ud af hvad der er sjovt at beskæftige sig med. Så nu lader jeg det ligge, det er ikke nu, jeg stopper, heller ikke om et år, hvor jeg kan :-)

   Slet
 2. Jeg tror som Ellen, at du skal lade tingene ske, som de dukker op. Når du engang stopper, tror jeg din krop og sjæl har brug for tid, ro og masser af frisk luft og så kommer inspirationen til det du gerne vil. Med den energi du bruger på arbejde og gård, er der jo ikke overskud til kreative tanker.
  Vi har i flere år talt om, om vi skal flytte tilbage til Danmark eller ej, hvor det skulle være osv. Da vi så i november var i Danmark, var drømmehuset der, midt i skov, natur, golfbane og tæt på Vesterhavet, så det købte vi og flytter tilbage efter 37 år i udlandet. Det havde vi ikke lige set komme, men vi glæder os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, og I har ret, jeg har bare haft brug for at tænke det igennem og indse at I har ret :-)
   Hvor er det dejligt for jer, tillykke med jeres nye bolig og velkommen hjem til Danmark :-)

   Slet
 3. Jeg er meget enig med Ellen - du skal lade tingene ske, når du engang stopper med jobbet. For os har det været den største gave, at vi valgte at flytte på landet. Vi nyder naturen, ture ud i det blå, byture og museer. Og hver dag siger vi til hinanden, at det er skønt ikke at arbejde mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, og jeg følger jeres mening. Jeg er meget optaget af mit arbejde, det giver mig så megen glæde og udfordrer min hjerne på den gode måde, så jeg er ikke klar til at stoppe.
   Hvor er det dejligt at I tog det valg og at I nyder det.

   Slet
 4. Det er spændende tanker om livet efter arbejdslivet. Der er meget, der skal gå op, - ikke mindst for jer, som skal flytte til den tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tak, og ja der er meget, der skal gå op. Og vi har jo hele tiden vidst, at den dag min mand går på pension, så betyder det en flytning. Vi kan blot ikke blive ved med at sige, at det sker først om mange år :-)

   Slet