fredag, april 05, 2019

Her har du en sang fra mig til dig

Der var jo den der søndag, hvor mit kor var i et studie for at indspille tre sange som reklame for vores kor. Nu er første sang på Youtube. Så værsgo, du kan lytte, mens du læser videre.


Jeg er brugt, jeg er træt, men samtidig kan jeg mærke, at jeg bliver bedre og bedre til at stoppe de uproduktive tanker. Dem, der handler om, at jeg ikke er god nok til min funktion, at jeg ikke forstår at styre mine timer og derfor er ineffektiv. Jeg ved, at det ikke passer, så nu får hjernen ikke lov til at gå den vej mere.

I dag har jeg jongleret med emner til kursus for kolleger, drøftet tværfaglige emner til et andet kursus, drøftet opdatering af instrukser med overlæge, korresponderet med andre om blodprøvers analysetid, posterudseende, posterpræsentation, opslag om aftenmøde, arrangeret introduktion til stuegang, vejledt ny kollega i manuel blodtryksmåling, drøftet kompetenceudvikling af sygeplejepersonale i screening af synkebesvær, uddelt bog fra Hjernesagen til alle kolleger, drøftet håndtering af TOKS2, som er tidlig opsporing af kritisk sygdom og som er ved at vælte alle omkuld, for den er nok rigtig velegnet til intensive patienter, men ikke til mennesker med blodprop eller blødning i hjernen, hjulpet flere pårørende på gangen som lige havde et spørgsmål. Det der varmede allermest i dag, var en pårørende, som er inde for vores speciale et helt andet sted, men som i dag gerne ville høre noget om vores afdeling. Og da vedkommende hørte, at vi i går på ganske kort tid fik 13 nye patienter, herunder den pårørendes familiemedlem, udbrød vedkommende, at det var utroligt, det kunne man som patient og pårørende overhovedet ikke mærke, sygeplejerskerne virkede så rolige og nærværende. Jeg har verdens bedste kolleger!

Og nu har jeg friweekend. God nat eller god morgen til dig.

6 kommentarer:

  1. Hej Lene. Hvor dejligt at lytte til jeres kor. Og hvor synes jeg altså, at det er imponerende alt det du når :-) må du få en god friweekend. kh Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Jette og jeg må sige, at jeg er også imponeret over de ting, du når. Bagning og havearbejde er røget helt ud af min comfortzone :-) Må du også få en god weekend, du skal nok arbejde.

      Slet
  2. Jeg forstår nok ikke helt, hvordan du overhovedet har kunnet få tanken om at være ineffektiv - godt, at du har tvunget den tanke væk! Den liste kan da gøre en anden en helt svedt ... og jeg var faktisk også ret effektiv engang :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det er vist en del af mit DNA. Jeg har altid haft to modsatrettede følelser i mig. På den ene side tror jeg på at jeg kan alt og involverer mig, tager styring, sætter i gang osv. På den anden side tvivler jeg på om jeg gør det godt nok. I mange år har jeg kunnet holde den anden side ned, men da jeg skiftede til denne funktion, som er mere uhåndgribelig end det at arbejde sammen med patienten, så dukkede den op igen. Jeg kan mærke at jeg nu bedre kan styre den :-)
      Og jeg synes du stadig er meget effektiv, du er altid i gang med noget :-)

      Slet
  3. Hov, det ser ud til, at min kommentar er røget ud (muligvis alligevel ikke sendt). Jeg ville bare sige, at I lyder smaddergodt, og det kunne være skønt, hvis I nåede til hovedstadsområdet med en koncert.
    Derudover håber jeg, og tror - ud fra det, du ellers har skrevet over tid - at du dagligt får at vide, at du gør et sk...godt stykke arbejde ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Conny, det kunne da være sjovt at synge over hos jer :-)
      Jeg får konstant anerkendelse og det er svært for min leder og mine tætte kolleger at forstå, hvor de tanker kommer fra. Det aner jeg heller ikke, men nu får de kamp til stregen, de får ikke plads i min hjerne mere.

      Slet