fredag, april 19, 2019

Tosomhed

Indimellem kan jeg godt savne andres former for tosomhed. Den hvor man sammen holder fri, får ordnet praktiske ting sammen, nyder påskedagene sammen. Følelsen går over, for sådan er det at være gift med en landmand og at være gift med en sygeplejerske. Vi arbejder ikke altid efter den fastlagte fridagsplan for familien Danmark.

Søerne ved Hune

Jeg nyder derfor tosomheden med datteren i sommerhuset, mens landmand og medarbejder sammen med hundene holder gården i gang. I går gik vi en god tur, drak vin på naboens terrasse, fik sol på næserne og sluttede dagen af med en skøn aften hos svoger og svigerinde i Aalborg. Her havde vi heldigvis lokket landmanden med. Hold nu op som vi er gode til at grine sammen.

Svoger og svigerinde har den skønneste udsigt over Limfjolrden

I dag kørte vi til Lønstrup og besøgte flere små gallerier. Hvor jeg nok holder af keramik, så taler glaskunst lige ind i mit hjerte. Det er dog sjældent, at der kommer noget med hjem. Jeg nyder de ting, jeg har i mit hus, så hvorfor købe nyt, hvis det gamle stadig udfylder sin funktion?


Marna Rix

Vi kom også forbi Galleri Dorthe Friis, hvor flere i Friisfamilien udstiller med lækre tørklæder, vaser og granitskulpturer. I dag var der også flere billeder af Marna Rix, hendes billeder elsker jeg, og jeg vil rigtig gerne have et hængende på min væg. Men hvilket billede skal det være? Trine Panum, tidligere tv-vært, udstillede også i galleriet. Det var også abstrakt, men på en helt anden måde, mere voldsom og skarpt. Men jeg kunne lide det.


Vi sluttede af med at gå den tur, som jeg sidst gik med min far. Det er ved at være nogle år siden. Faktisk er det 8,5 år siden, et halvt år efter min mor døde. Og det blogindlæg viste ingen billeder fra gåturen i Lønstrup ad Bækslugten ned til havet og videre ad stien rundt om klitten op til parkeringspladsen ved fiskebådene.

Lønstrup

Egentlig ville datteren og jeg have været i Blokhus for at spise frokost, men vi begik den fejl at køre dertil i bil. Der var stopfyldt, der holdt biler overalt, hvor en bil kunne smides ind. Vi opgav, kørte hjem til sommerhuset, kreerede vores egen frokost og nød den på terrassen.

Lønstrup


Jeg øver mig i ikke at se, hvor meget, der skal ordnes. Jeg holder påskeferie, og så må jeg tage en anden arbejdsweekend heroppe. Nu slapper vi af, drikker te og forsvinder begge to ind i hver vores univers. Det har vi begge brug for. Vi har dog sammen set Paul Hollywood besøge København og smage på dansk bagværk og vores smørrebrød.

Lønstrup

Landmanden har lange arbejdsdage, så her er det godt, at vi har valgt sommerhus tæt på gården (bevidst valgt netop af den årsag). Jeg har været hjemme med madpakker til formiddag og frokost, samt eftermiddagsmadpakker til begge landmænd. Ligesom der står aftensmad klar til at blive lunet i aften og brød og kage til aftenteen. Vores to gode termoflasker er fyldt med te, så der forhåbentlig er varm te til i aften også.

Datteren er søgt udenfor og slikker sol, mens det her indlæg er skrevet. Mon ikke jeg skal finde solbrillerne frem og gøre hende selskab? God dag til dig.


6 kommentarer:

  1. Jeg hyggede mig også med Paul Hollywood i København :-)
    Et eller andet sted langt inde må du da glæde dig bare en lillebitte smule, til I begge holder op med at arbejde? Især når I er så gode sammen, som I er. Det er så dejligt at være stille sammen og bare nyde, at den anden er der - lige som du nu nyder det med din datter :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det er godt afslapningstv :-)
      Hvis jeg troede at vi fik mere tid sammen og ikke blot mere tid til gemalens interesser, så ja måske. Jeg er virkelig bange for mig selv, den identitet jeg allerbedst kan lide, er den der er hægtet op på min sygeplejegerning. Men måske frigiver efterlønslivet mere energi til alle mulige andre interesser, det kan jeg jo se på dig :-)

      Slet
  2. Jeg stod og skrællede Vildmosekartofler i dag og tænkte, at din mand måske havde sorteret dem? Det er gennem dine blogindlæg, jeg forstår, at kartoffelavl ikke kun handler om at sætte kartofler og senere tage dem op igen :-) Og så holde fri resten af året :-) Men at det er et helårsarbejde - et hårdt arbejde. Det lyder som om du og din datter har hygget jer sammen.
    Tænk, at der er så mange mennesker i Blokhus på en langfredag ...
    Fortsat god påskeferie.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Betty og i lige måde. du var også med i mine tanker i går, for svigerinde og svoger havde også været ved den ukendte soldats grav i Washington :-)

      Slet
  3. Det er godt at høre, at du nyder din påske. Det er så dejligt med det skønne vejr og det animerer virkelig til at nyde, - jeg kigger også væk fra alt det, der trænger.
    Det er da vildt med så mange mennesker i Blokhus. Vi må da håbe, de er klar til sådan en flyvende start på sæsonen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, lige nu skal vi nyde, så må vi yde bagefter.
      Det så ud til at alle handlende var klar.

      Slet