mandag, marts 04, 2013

AL DET GRAVEN UNDERJORDISK OG OVERJORDISK

Først tager muldvarpen fat, og den må have inviteret alle sine venner med, for jeg skal da lige love for, at de holder fest. Små jordknolde skyder op overalt.

Så tager Istvan fat, han har ikke brug for vennerne, han klarer det selv. Han går på jagt efter muldvarpen, hvilket indebærer, at jordknoldene forvandles til kratere.

Når man så dertil tilføjer en græsplæne, som dyrker den langhårede mode efter et utroligt fugtigt efterår, så er resultatet en meget trist plæne at skue.

P1050326

Heldigvis fandt jeg en enkelt vintergæk i et bed, hvor muldvarpen og Istvan lige netop var gået uden om blomsten, men den fine hvide kjole er blevet snavset.

P1050330

Jeg “graver” også på arbejde, det bliver man ikke beskidt af, bare træt i øjnene. Nogle af vores instrukser skal opdateres, så jeg har søgt i databaser, om der er kommet ny viden på området, og nu er jeg ved at læse artiklerne gennem. Sådan noget graveri, synes jeg, er sjovere end havearbejde og blomsternipperier, det bærer vores have så også præg af, den skal blot have en plæneklipper, lidt sol og varme, så er den klar til sommeren.

14 kommentarer:

 1. Alle graverne har travlt kan jeg se.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, i den grad :-)

   Slet
 2. Lejer i ham Istvan ud, for her går muldvarpene tydeligvis efter total kontrol over haven?

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, du ville ikke ønske det ;-) Istvan laver lige så megen ravage som muldvarpene

   Slet
 3. Det må være så skønt med en have inkl muldvarpene. Jeg savner meget at have en have eller bare en altan, hvor man kunne gå ud og nyde den første forårssol.

  Jeg håber dit gravearbejde på arbejdet lønner sig på alle måder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg nyder min have, jeg er overhovedet ikke interesseret i havearbejde og såning/plantning, men at sidde i solskin i haven, det elsker jeg :-)

   Slet
 4. Ham Istvan kunne vi godt have brugt sidste sommer. Der var der bakker og knolde i græsset, som ikke gjorde udsigten bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, til gengæld har man så huller, som man kan falde ned i ;-)

   Slet
 5. Håber at dit gravearbejde også giver resultater...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, jeg har i hvert fald fundet en artikel, som gør gravearbejdet for mig :-)

   Slet
 6. Græsplæner om vinteren er nemlig ikke noget specielt kønt syn.
  Det lyder interessant at skulle undersøge, om der er ny viden, der skal med i procedurerne. Men ikke noget, der bare overstås på en formiddag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, græsplæner er smukkest med sne og som grønne skønheder :-)

   Slet
 7. Hej Lene.
  Mulvarpskud - hvor jeg kender det. Egentlig har jeg læst at muldvarpe er territoriale og agressive overfor indtrængende, men i vores have lever de åbenbart mange sammen desværre; en uge tog vi hele 4. Jeg læser gerne med her om lidt af hvert.
  Dejlig iskold mandag.
  Hilsen Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisa, jeg tror altså også vi har flere, eller også er det en meget flittig muldvarp :-) Tak fordi du læser med.

   Slet