mandag, januar 15, 2007

JOBSKIFTE?

Lige nu gad jeg godt være lærer med lang sommerferie, men jeg valgte jo i sin tid det fag fra, fordi jeg havde set hjemmefra, hvor meget tid det tog i hverdagen udover skoletimerne. Og så havde jeg prøvet at være vikar for en flabet 6. klasse, det afgjorde det, sygeplejerske ville jeg være.
Jeg elsker at være sygeplejerske, men ikke feriemøder. Der er altid nogle, der lurepasser, og vi var så nogle, der ikke orkede at blive ved med at arbejde på at finde en løsning på ferieplanen, for vi kunne ikke få det til at gå op, så nu skal ledelsen se på det, og det bliver tingene jo ikke mere populær af.
De tre ugers sammenhængende ferie er røget for alle, og i ugerne 26 - 33 får de fleste kun to uger, så nu får vi at se.
Vores udenlandsferie til sommer er droppet, i stedet vil jeg glæde mig til her i foråret at fejre fødselsdag i Paris sammen med min familie.

15 kommentarer:

  1. Ferieplanlægning er noget en vis mand, ikke en viis mand, har skabt.

    Ifølge ferieloven har du ret til at din hovedferie afvikles som 3 sammenhængende uger.

    Se her:
    http://www.hk.dk/hkwww/service.nsf?OpenDatabase&unid=6E1C4994CA482D0CC12569A100430BA4

    Men man må selvfølgelig gerne fraskrive sig retten og frivilligt - gå med til at dele ferien. Nogle ønsker det ligefrem.

    Jeg blev så glad for 4 sammenhængende uger, efter at have prøvet det, at det blev det, vi forsøgte, selvfølgelig med udgangspunkt i 3 uger. Og med den 4.uge i yderugerne. Held og lykke, Lene :-)

    SvarSlet
  2. tak Ella, men vi vil jo alle holde ferie i de her uger, så jeg har accepteret de to uger, men kan ikke acceptere, at vi er flere, som opgav helt den tredie uge i det her tidspunkt, og så var der enkelte, som sad stille og ikke flyttede sig med deres tredie uge og dermed kunne det ikke gå op.
    Og hovedferien ligger vist fra maj til september, og ingen vil ha i maj/juni.

    SvarSlet
  3. Jo, det gør den, Lene og der skal tages hensyn til medarbejdere med skolesøgende børn.

    Det er desværre altid de samme, der sidder og lurepasser og de samme, der først bøjer sig. Det var jeg som leder træt af, men sørme også som medarbejder. En del sagde, at de var presset af deres ægtefælle - men han var der jo heller ikke ;-)

    SvarSlet
  4. det er en svær nød at knække, for der er skolesøgende børn, der er mænd, hvis arbejde holder ferielukket, og vi vil jo alle gerne holde ferie med vores familie.

    SvarSlet
  5. Det er noget af et puslespil som jeg bestemt ikke misunder dig.

    Det er irriterende at det altid er de samme som ikke giver sig. Alle har selvfølgelig et eller andet res hjemmefra om at få ferie på samme tid som manden har ferie - de fleste arbejdspladser er vel ved at planlægge ferien nu, så det er vel reelt de færreste der har det endeligt afgjort udover skolelærerne.

    Jeg kan ikke forstå at man ikke kan acceptere at have 2 uger sammen hele familien og så een uge alene med børnene på et andet tidspunkt. Men sådan er vi jo forskellige, jeg ville garanteret være en af dem der gav mig først for at få det til at gå op :-)

    Pøj pøj med det. Ledelsen kan jo diktere, men de skal gøre det senest 3 måneder før såvidt jeg husker, så de kan faktisk holde jer på pinebænken i næsten et par måneder (og så bare fordi der var nogen som ikke ville give sig). Jeg håber at ledelsen vender rimeligt hurtigt tilbage med en løsning.

    SvarSlet
  6. Puha hvor jeg kender den situation. Selv med bare 4 (sekretærer) kan det være en hård nød. Og man bliver netop presset både fra kollegerne og fra familien.
    I starten af februar holder vi et sekretærmøde, hvor ferien også skal bringes op for første gang - og det bliver jeg ikke populær på, "for det kan jeg (min kollega) da overhovedet ikke tage stilling til så lang tid i forvejen"... uuuuhhh jeg får kuldegysninger allerede.
    Held og lykke med din planlægning.

    SvarSlet
  7. Susan, faktisk kan folk jo ikke få den sidste uge med deres børn, hvis børnene går i skole, så jeg kan godt forstå de kæmper. Men dem uden børn synes jo heller ikke de hele tiden skal give afkald på ferie sammen med mand, kæreste eller forældre.
    Jeg tror ledelsen vender hurtigt tilbage med et nyt møde.

    SvarSlet
  8. tak Conny, næh vi bliver alle mere sårbare, når vi skal snakke ferie, men at udskyde det hjælper jo heller ikke.Så jeg kan godt forstå, at du vil ha emnet på bordet, og hvis folk skal bestille ferie, så er det jo snart på tide.

    SvarSlet
  9. Lene,jeg havde lige et oejeblik glemt at boernene ikke har ret meget ferie tilbage i juni, her har de sidste skoledag d. 13. juni og starter foerst igen i slutningen af august, saa her er der mange uger at jonglere med.

    Nej de 6 - 7 uger hvor boernene har sommerferie er svaere at fordele, og selvfoelgelig skal dem uden skoleboern ogsaa have lov til at holde ferie med deres maend/kaerester.

    Puha et omtaaleligt emne - men danskerne skal nu ikke brokke sig for meget, paa trods af meget lang sommerferie fra skolen her er der rigtig mange boern som kun holder en uges ferie med foraeldrene - hvis de da overhovedet holder en hel uge. De fleste foraeldre har nemlig kun 2-3 ugers aarlig ferie, hvis de er rigtig heldige har de 4 uger ialt!

    SvarSlet
  10. Susan, det har vi tendens til at glemme,vi er så vant til fridage, 37 timersuge og 6 ugers ferie, men nu er jeg jo gift med en landmand, og han holder så kun en uges ferie, men kan godt tage nogle timer fri andre dage.

    SvarSlet
  11. Det er bare så træls, når ferien ikke vil gå op, fordi folk ikke kan blive enige og at det er de samme der lader som ingenting. Men på den anden side er det heller ikke et helt nemt pusplespil, hvis folk har skolesøgende børn.

    SvarSlet
  12. det er slet ikke et nemt puslespil, krebinde, og jeg kan godt forstå hver enkelt. Jeg synes også alle skal ha lov til tre ugers ferie sammen med familie, men sådan er virkeligheden ikke, desværre

    SvarSlet
  13. Puslespillet er jo heller ikke blevet nemmere af, at der er mange, som har "delebørn"...

    SvarSlet
  14. næh Lizelotte, og tænk hvis så begge forældre er på arbejdspladser som min, så bliver det for alvor svært.Nå for mit vedkommende er vi mere frit stillet næste år, hvor vi ikke mere har hjemmeboende skolebørn, for så kunne vi reelt godt holde lidt ferie i juni, men al ferien, det dur ikke, der venter jo bagefter to hårde måneder på arbejde.

    SvarSlet
  15. Hvis jeg ikke havde skoleboern, saa tog jeg 1 uge i juni og 2 uge i september.

    Det maa vaere skoent at rejse i september :-)

    SvarSlet