mandag, december 17, 2007

BAMBI PÅ GLATIS


Hvis du nu tror, du skal se et kanonbillede af et rådyr på isen, så tager du gruelig fejl. En stor flok agerhøns i vores have lettede, da Laika og jeg drog ud på en lille gåtur, mens julebollerne stod og hævede, og det var det eneste vildt, vi så.


Laika sprang af sted som vanligt, og det kom bag på hende, at der var is på vandpytterne, så et kort splitsekund troede jeg, at hun ville gå i spagat, men hun blev på benene og tog den herefter mere med ro, når vandpytterne skulle inspiceres for lidt vand.


Alt skal snuses til og rimfrost er åbenbart dejlig at rulle sig i, så både hun og jeg fik brugt vore sanser.


Der er mange, som synes, at Store Vildmose er et gudsforladt sted, fladt, fladt og atter fladt. Jeg elsker at bo her, jeg elsker de store vidder, at jeg kan se langt, og når sneen falder, er der det smukkeste vinterlandskab. I dag var her også smukt, men billederne bliver mørke i det her vejr, så det er svært at fotografere markernes smukke hvide pudrede look.Den vilde kørvel(tror jeg nok) bliver smuk med små iskrystaller på, og tågen giver et helt specielt eventyragtig skær, og kulden bider lidt i kinderne, lige tilpas til at det er skønt at komme indenfor i varmen og nyde en kop te.


Aftenvagten kalder, det er altid spændende at se, hvordan afdelingen ser ud, vi nærmer os jo jul og kan begynde at danne os et overblik over, hvor travlt det bliver. Ha en god dag.

13 kommentarer:

 1. Du blir ved, og hvor er det skønt, når der nu er 4-5 graders varme hernede sydpå, dejligt at skue. Håber du har tid - på ét el. andet tidspunkt - at se på mit spørgsmål til dig under indlægget: Dagens tur

  SvarSlet
 2. Jeg havde forventet nogle kanonbilleder - og det fik jeg :-) Vi føler os sikkert hjemme forskellige steder - jeg er glad for skoven og havet, havet har min mand lært mig at elske og skoven har jeg kendt siden jeg blev født.
  Jeg er sikker på, at jeg igen skal have en hund, når vi slipper for alle trapperne... det er en god ven til at gå tur med.

  Du skal ikke bekymre dig over, at du ikke giver kommentarer hos mig hver dag, jeg er glad, bare du kommer forbi og giver en kommentar indimellem.

  God dag og vagt til dig.

  SvarSlet
 3. Hold da helt op nogle smukke billeder du har fået taget, de er virkelig flotte:-)

  SvarSlet
 4. Det er forbundet med ro og hygge, måske eftertænksomhed, at betragte dine fine stemningsbilleder.
  Det er dejligt at bo et sted med store vidder og højt til loftet.

  SvarSlet
 5. Syret ... jeg har lige postet en blogpost ovre hos mig, og så så jeg din på blogbot ... stik lige over forbi og se hvad min hedder :-)

  Den handler heldigvis om noget HELT andet...

  SvarSlet
 6. Sikke flotte billeder du glæder os med. Jeg synes Store Vildmose er et særligt sted og kan sagtens forstå din glæder over at kunne se langt. Det er det der gør mig ør hver gang jeg er på de kanter - himlen, det store udsyn og Vester-havet. Du er heldig du bor hvor du gør og kan spise alle de vildmosekartofler du vil - de er nemlig også gode :-)...

  SvarSlet
 7. Smukke billeder, så skøn naturen har været hos dig i dag. Her har vi haft tåge.

  SvarSlet
 8. Sikke dejlige billeder af din egn og Store Vildmose. De flade vidder minder mig meget om Lolland.

  SvarSlet
 9. Jeg kan også godt lide de store vidder, men jeg kommer jo også fra de flade sydhavsøer. Og så har jeg boet på en bakketop på vestsjælland med udsigt over flade marker hele vejen rundt. Og bæltet! Det var fantastisk. Dejlige billeder, Lene!

  SvarSlet
 10. Dejlig tur med Leika - og dig! Jeg var kommet ud på en køretur i går - uden kamera, ærgerligt! - og så vild kørvel flere steder med de smukke "ekstra-blomster" - hold op hvor jeg var sur på sig selv over ikke at kunne fange det smukke syn - det havde jeg så ikke behøvet - jeg kigger bare forbi "Underet er, at vi er til" :-)

  SvarSlet
 11. sister bonde, spørgsmålet er stillet videre ;-)

  Helle, vores hund kan jo løbe frit omkring gården, så vi er ikke tvunget til en daglig gåtut, men både Laika og jeg nyder at gå sammen, og jeg nyder også dine kommentarer :-)

  tak Judith, naturen er dejlig :-)

  henry, vi nyder det også :-)

  Lizelotte :-) nu har vi også begrebet simultantitler ;-)

  Gitte, vores kartofler er gode ;-) og kombineret med de store vidder er det måske det, der gør at jeg næsten aldrig er forkølet ;-)

  Johanne, der var også tpge, men dog ikke tæt, men det giver så også en helt speciel stemning

  Madame, jeg må til Lolland engang,der har jeg vist ikke været.

  Nina,du skubber så også til ønsket om at besøge Lolland/Falster :-)
  Det må blive en motorcykeltur til sommer :-)

  et cetera, det er godt at jeg kunne hjælpe dig, den stod helt alene i grøftekanten og så så smuk ud :-)

  SvarSlet
 12. Hvor er dine billeder flotte, Lene. I bor også flot omkring jer med vidder, en sand fryd at følge dig med dit kamerea

  SvarSlet
 13. tak i lige måde Puk

  SvarSlet