fredag, december 21, 2007

JULEFRED OG JULEFERIE


Freden har sænket sig over mig og mit hjem, alt for længe har jeg haft følelsen af ikke at slå til, men nu er der fred indeni, og det føles godt.

Arbejdsdagen blev noget mere hektisk, end det så ud til fra morgenstunden. Vi havde ikke mange apopleksipatienter i går, det er der lavet kraftigt om på, og når der bliver indlagt 5 i løbet af et døgn, og tre var meldt i modtagelsen, da jeg tog hjem, så skal det give uro. Mit juleønske for afdelingen må være, at der bliver ro resten af julen. Det er mere hyggeligt at være på arbejde i julen, når der er tid til samvær og hygge med både patienter og kolleger. For tre år siden havde jeg min første og eneste juleaften på arbejde. Jeg har en gammel garvet aftenvagts ord for, at hun heller aldrig har prøvet noget lignende.

Vi lå vandret, og jeg havde 1½ times overarbejde. Der var overhovedet ikke tid til nogen form for samvær med de få patienter, som var oppegående. Jeg havde drømt om, at mine børn skulle komme ind og synge for og sammen med patienterne, det blev ikke til noget. Til gengæld gav min familie den smukkeste julegave, jeg nogensinde har fået.

Da jeg kom hjem lidt over 1, var al elektrisk lys slukket i huset, og huset var oplyst af masser af levende lys. Jeg blev budt indenfor med ordene, nu begynder juleaften. Min familie havde ikke sunget julesange, ikke gået omkring juletræet, ikke læst evangeliet, ikke pakket gaver op, de havde spillet spil og hørt julemusik. Juleaften startede, da jeg kom. Vi lavede lidt om på rækkefølgen, så mens min kære mand læste juleevangeliet, fik jeg lov til at sidde ned, nyde en sodavand og slappe lidt af, inden vi gik omkring juletræet.

Jeg kan stadig i dag blive helt rørt og fælde en tåre, når jeg skal fortælle om den juleaften.

I dag vil jeg fokusere på det halvfyldte glas i stedet for det halvtomme. Jeg har nu en lille miniferie på tre dage, så er der tre dage med arbejde, fri, arbejde, herefter en lille miniferie igen, før nytåret startes op med arbejde d. 31. og så fremdeles i godt en uges tid afbrudt af en enkelt fridag, men så er der mange fridage bagefter. Det er slet ikke så ringe endda.

Og jeg har tre gode oplevelser i dag, som giver mig en god fornemmelse i maven.

Jeg gjorde en forskel for en dame, som ikke taler dansk, da jeg gik med over til en lidt pinefuld oplevelse. Hendes øjne og hendes hånd, der hele tiden søgte min, vidnede om, at jeg havde set rigtigt, da jeg gik med.

En kollega gav udtryk for, at jeg var god at snakke med.

Og så bestemte jeg mig for midt i Storcenterets inferno, at jeg ville prøve at handle ind til julen sådan en fredag aften, hvor jeg normalt går i sort og glemmer halvdelen. Og det vel og mærke uden indkøbsseddel. Jeg købte en kage og en kop varm kakao, satte mig ned, trak vejret stille og roligt, gennemgik de næste fem dage, og så gik jeg i gang. 2½ time senere gik jeg ud derfra med en stolt mine, en fyldt indkøbsvogn, og jeg tror kun, jeg glemte tre ting.

Jeg glæder mig til julen.

27 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig juleaften, du beskriver, Lene - du har en skøn familie!

  Jeg er selv juleklar og nyder min sidste friaften, jeg skal arbejde hele julen, men det gør intet. Det skal nok blive en dejlig aften alligevel.

  Jeg vil ønske både dig og din familie en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

  Kærlig hilsen

  HenrietteB

  :-)

  SvarSlet
 2. Sådan, Lene, du er sej.

  SvarSlet
 3. Kære Henriette, sidste år havde vi nogenlunde samme plan, sådan er det ikke i år, må du få nogle dejlige vagter, og må du få en glædelig jul og et godt nytår.

  Sifka, det er da det jeg er :-) jeg har overvundet mit bilkatraume :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en dejlig juleaften, jeg bliver helt roert. Du har en dejlig familie.

  Det er min plan at forsoege en indkoebstur som din, imorgen - det er flot at du kun glemte 3 ting, jeg kan kun forestille mig at Bilka har vaeret kaotisk og overfyldt saadan en fredag foer jul.

  SvarSlet
 5. Susan, jeg har en god familie, og de gjorde mig så glad den julenat.
  Og jeg får det normalt dårligt bare når jeg træder ind i Bilka, så det her er en succesoplevelse :-)

  SvarSlet
 6. Åh ja, jeg glæder mig også.... Glædelig jul til dig, Lene

  SvarSlet
 7. Følelsen af ikke at slå til ... når man alligevel udretter så meget. Uf.

  Det lyder som en dejlig og betænksom familie du har ... og nyd at kunne holde jule med nogle dage fri denne gang, Lene.

  SvarSlet
 8. Tak i lige måde Pollyanna :-)

  Fru green, du kan tro jeg vil nyde det :-)

  SvarSlet
 9. Lene, du gør en forskel hver eneste dag. Det er stort, at gøre det.

  Du har en ualmindelig dejlig familie, men de har alt mulig grund til også at sætte stor pris på dig :-)

  Jeg vil ønske dig og din familie nogle skønne, fredfyldte juledage.

  SvarSlet
 10. Tusind tak Liselotte og må I også få nogle dejlige juledage.

  SvarSlet
 11. Du er et af de her mennesker, som virkelig giver meget, i dagligdagen, du udstråler en tryghed, ro, helt ud i tåspidserne. Du fortjente, din familie ventede på dig den juleaften, glædelig jul til dig og dine kære.

  SvarSlet
 12. Også glædelig jul til dig Puk og tak :-)

  SvarSlet
 13. Sikke en kærlighed der strømmer fra din familie - både den ene og den anden vej. Det er så rart at læse om og mærke. Nu må du nyde dine juledage med familien

  SvarSlet
 14. tak i lige måde shabby :-)

  SvarSlet
 15. Dén juleaften siger vist alt om, hvad julen egentlig går ud på... nemlig dejligt samvær med dem, man holder af...også selvom det måske bliver en anelse senere end man ellers er vant til. :-)

  SvarSlet
 16. Lea, som man siger: bedre sent end aldrig :-) og samværet er i den grad julens ånd.

  SvarSlet
 17. Åhh, Lene. Sikke en vidunderlig juleaften - det er jo altid dem, der af en eller anden grund er anderledes,som vi husker efterfølgende. Og den du der beskriver var da helt ekseptionel. Dejligt at familien havde pli og ventede på dig.

  Og nu er der ro og fred - det glæder mig, for jeg synes nok, du ind i mellem har travlt og skal nå en masse. Håber du passer på dag!

  Bilka er for mig lig med mareridt, så jeg har prøvet noget nyt i år, nemlig at handle det meste lokalt i mindre supermarkeder - og det er gået forbløffende godt, det kan anbefales!

  Og så gør du en forskel - for mig er det tydeligt her på bloggen, hvor vi får det ene oplysende og hjertevarme indlæg efter det andet. Tusinde tak for det, Lene, og rigtig glædelig jul til dig og familien herfra! :o)

  SvarSlet
 18. Tak Nina :-) Jeg plejer at gøre som du, handle i de lokale forretninger, men nu skulle jeg forsøge at finde en julegave i storcenteret, og så udfordrede jeg mig selv ;-)

  SvarSlet
 19. Kære Lene. Endnu en gang får du mine tårer til at trille, men på en god måde. Du gør en forskel - men den forskel hjælper din familie også med til at løfte. Fordi de er der for dig.

  Du og dine ønskes en rigtig glædelig og lykkelig jul.
  Knus fra johanne.

  SvarSlet
 20. Din familie kan man da vist kun glæde sig til at komme hjem til. Tre glemte ting, gad vide om det skal være sådan. Vi handlede også ind igår (uden seddel) og manden er lige nu på vej efter fløde, tabs og salt til opvaskemaskinen. Ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul.

  SvarSlet
 21. øj, altså den beskrivelse af en jul trækker da tåre. Men sikke en dejlige familie du har. Jeg håber og ved med sikkerhed, at du får en god og dejlig jul.
  Kærlig hilsen Lis.

  SvarSlet
 22. Sikke en dejlig familie du har, det var skønt at læse om, at de ventede med at fejre jul, til du kom hjem. Derimod er det barskt at høre om de vilkår, du kommer ud for som sygeplejerske, Lene. Rigtig god jul til dig og din familie.

  SvarSlet
 23. Skønt at læse, også dit kort, som kom i dag, dejligt. Håber du vil nyde din lille ferie rigtig meget, det er fortjent.

  SvarSlet
 24. Johanne, det er guld værd at have støtte, at vide sig elsket, det giver energi. Også glædelig jul til jer.

  Jane, som dagen i dag er gået er listen blevet lidt længere :-)Glædelig jul til jer også

  Lis, det er et dejligt minde at have.

  Madame, jeg har en skøn familie, og de er grundstenen i mit liv, så kan jeg sagtens klare sammen med gode kolleger de trælse dage på arbejde :-)Også god jul til jer.

  Sister bonde, godt kortet nåede frem, du kan tro jeg vil nyde fridagene :-)

  SvarSlet
 25. Jeg blev helt rørt, du er god til at sætte ord på Lene.

  Rigtig god jul til dig og dine.

  SvarSlet
 26. Tak i lige måde Judith og god rejse til København

  SvarSlet
 27. Det er det julen handler om, at huske at vi elsker hinanden, at vise omtanke, omsorg og skænke glæder - pyt med de dyre gaver og den fine vin, det er noget helt andet som tæller.
  Tak for din smukke historie, gid jeg må huske den, også når jeg virkelig har brug for at huske...

  SvarSlet