torsdag, december 13, 2007

LYSETS ENGELFor en uge siden var jeg på langfart i bil, og radioen kørte med P4, Ann-Mette Elten blev interviewet i anledning af en ny CD med danske salmer. Hun synger godt, og salmerne var lige min musik den dag.

”Lysets engel går med glans” blev spillet, og jeg røg tilbage i tiden til 1.real. Min far var skoleinspektør, og han foreslog min veninde og jeg, at vi skiftedes med nogle af lærerne til at spille klaver til morgensang. Min veninde var bedst til at spille sange, jeg havde lidt besvær med pauser og pedaler, men min far øvede troligt med mig derhjemme, og ”lysets engel” den kunne jeg spille, jeg syntes, den lød så godt ;-) så den salme elskede jeg.

Ann-Mette Elten har også et specielt forhold til den sang, for det var i et børnekor, hvor hun hørte en anden pige synge den så smukt, at hun blev klar over, at det var sang, hun ville beskæftige sig med. Den dag sang vi duet, det var dog kun mig, der vidste det. Vi lød godt sammen, når jeg nu selv skal sige det ;-)

Jeg er stadig vild med den salme, og sådan er det jo tit, at de situationer, hvor vi havde succes/ en god oplevelse, smelter sammen med musikken vi hørte, tøjet vi havde på, vores opfattelse af hvad vi er gode til osv. De to afdelinger, hvor jeg klarede mig rigtig godt som elev, var også de specialer jeg gik efter bagefter. At jeg så i dag er i et helt tredje speciale og er glad for det, det er en helt anden historie :-)

6 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig historie Lene. Du har ret, vi forbinder sange med følelser og oplevelser. Vi kender jo alle det, at en sang minder om en dans, en bestemt oplevelser i ungdommen eller senere. Derfor eksiterer begrebet "vores melodi" også i mange forhold. God torsdag.

  SvarSlet
 2. Ja, det er en dejlig historie, Lene. De gange vi oplever succes, står jo lysende klart for os, som du også fortæller om. Jeg har desværre ikke hørt Anne-Mette Elten synge salmer - men hun synger virkelig dejligt.

  SvarSlet
 3. Dejlig historie, Lene! Jeg har gået i gymnasiet med Ann-Mette - ikke i klasse eller noget, så jeg kendte hende ikke som sådan, men allerede dengang kunne vi nyde hendes dejlige stemme til morgensamlinger m.m. - så samtidigt med din fine oplevelse, så fik jeg også selv et erindringsglimt :-)

  SvarSlet
 4. Tak i lige måde Helle, og der er vist rigtig mange der har en "vores melodi"

  Madame, og heldigvis sætter de gode oplevelser spor, for de dårlige oplevelser kan jo desværre også være med til at give os et forvrænget billede af os selv.
  Ann-Mette Elten har en evne til at synge, så man kan høre hvad hun synger, og så synger hun bare godt. "Vær velkommen" håber jeg du får hørt, den er blevet sat op i tempo, så den passer til nytårsaften :-) men lige tilpas.

  et cetera, det er jo det der er sjovt, at et indlæg får flere facetter, når kommentarerne bliver sat på, og det giver andre billeder til den, der læser :-)

  SvarSlet
 5. Jeg kan ogsaa rigtig godt lide din salme, den er bare saa smuk.
  Hvor sjovt at vi har det samme juletrae og begge to en post omkring en salme som vi holder af fordi...

  SvarSlet
 6. Tina, det synes jeg også :-)

  SvarSlet