fredag, december 28, 2007

DET ER HYGGE


Lysene bliver tændt rundt om i huset, et levende lys med dens smukke flamme og dens bløde skær signalerer mere end hygge, jeg føler også nærhed, varme og tryghed. Måske et levn fra meget gamle dage, hvor ilden betød et samlingssted, gav varme og holdt vilde dyr væk.


Tiden lige nu er en tid for forventninger, en tid for ændrede vaner for vores familie. Datteren skal starte på højskole, skal arbejde med grafisk design. Sønnen flytter i lejlighed, skal dog stadig arbejde sammen med landmanden, mens han finder ud af, hvad det næste skridt bliver. Og forældrene skal finde ud af, hvordan vores liv skal være fremover. Helt sikkert er dog, at motorcyklen bliver en del af vores fællesskab. Den har givet os så mange gode oplevelser, og vi har fået lov til at møde så mange dejlige mennesker.


Nu vil jeg krybe sammen i sofaen og nyde lysene, samværet, teen og julegodter.

Ha en god aften.

8 kommentarer:

 1. I lige måde :-) Der ser rigtig hyggeligt ud i din stue!

  SvarSlet
 2. Det er sjovt som julen maner til efter- og omtanke... i sommer flyttede den store hjemmefra, men han var stort set ikke hjemme fra han afsluttede 3.g, først var han en tur i militæret og derefter var han 4 mdr. i Frankrig. Nu er vi ved at finde os til rette med en hverdag bestående af 3, men det er en stakket frist, for om 1½ år når yngste bliver student så flyver han nok også fra reden og så er vi to. De store børn giver tid til tosomhed og den kan være svær at forholde sig til når man i mange år var 3 eller 4. Vi har også investeret i motorcykel for et par år siden, og den giver os mange dejlige timer sammen, både alene bare mand og kone, men også som del af en flok.

  SvarSlet
 3. Kagekone, der er kun 16 måneder mellem vores børn,så alt er altid gået hurtigt over. Børnehave, indskoling, overbygning, efterskole, gymnasie og nu altså flytte hjemmefra.
  Vi har som I glæde af både eneture og fællesskabet

  SvarSlet
 4. Jeg kender fornemmelsen af 'ny livsfases start', når man pludselig blive alene i hjemmet, men det giver heldigvis også nye, dejlige oplevelser. Og det lyder hyggeligt med jeres ture sammen på motorcyklen.

  SvarSlet
 5. Lene, du giver som sædvanlig ro og stille eftertænksomhed hos dine læsere. Vores poder er 16 og 12 - og vi har dem da sikkert herhjemme nogle år endnu - men erfaringen viser at tiden flyver - og det kan snart nok blive tid til det "nye gamle" liv - med kun husbond og én selv - men mon ikke det også bliver et nyt dejligt livsafsnit - præcis som du så smukt "maler" det :-)

  SvarSlet
 6. Det ser så hyggelig ud, med alle de små tændte lys i vindueskarmen.

  Ha en rigtig dejlig dag.

  SvarSlet
 7. madame, det er jo det det gør, så jeg glæder mig faktisk, det gør landmanden ikke endnu ;-)

  et cetera, tiden går stærkt, så vi skal huske at nyde de forskellige tidsfaser :-)

  Tak Judith og i lige måde :-)

  SvarSlet