søndag, oktober 12, 2008

NOK

Jeg tror, jeg har fået nok af krimier lige nu, jeg går i stå midt i bøgerne og så ligger der endda en mere på biblioteket og venter.

Mord, grådighed, kynisme, råhed, afstumpethed, jeg orker det ikke mere, jeg vil ha kærlighed, ømhed, taknemlighed, livsglæde, ganske almindelig hverdag.


Det er lige før, jeg tager en genlæsning af serien om det lille hus på prærien ;-)


Marianne
læser Jenle, hvad læser du?

26 kommentarer:

  1. Egholms bog er rigtig god, men også meget rå, så hold en pause og læs Barbara Bichmore eller noget andet letflydende. Har du læst Noah Gordons bøger?

    Jeg læser Mankells, Kineseren - den er noget af det mest rå, jeg længe har læst, men også oplysende, selv om det er grumt. Den er ikke så velskrevet som bøgerne om Wallander.

    SvarSlet
  2. I bilen hører jeg Mankell (Italienske sko, ikke en drabelig krimi) og på natbordet ligger Kungsholmmordene, den er til gengæld drabelig.

    Det lille hus på prærien kan altid genlæses :-)

    SvarSlet
  3. Jeg var nået præcis til det samme sted som dig - jeg var gået død i alle de krimier jeg har tygget mig igennem henover sommeren.

    Jeg læser "pubben på maple street" skrevet af Sharon Owens. Den er kaldt den irske "chokolat" - sød, morsom og rørende. Kan varmt anbefales hendes bøger, hvis man kan lide fx. Mave Binchy.

    SvarSlet
  4. Har lige læst "Ned til hundene" af Helle Helle...fin, lille bog, men dog ikke så betagende, som jeg synes "Rødby Puttgarten" var.

    Nu er der to bøger igang...lidt chick lit, "Det lille Frøkenfirma" af Hester Browne, og en roman, der foregår i 1620'ernes Persien..."Blomsternes blod" af Anita Amirrezvani. Men jeg er ikke kommet så langt, at jeg har nogen mening om dem endnu. :-)

    SvarSlet
  5. Jeg synes, det lyder som en god idé at genlæse 'Det lille hus på prærien' - jeg gad vide, om du synes, den holder i dag, Lene.
    Lige nu er jeg i gang med Shirley MacLaine's Alt afhænger af spillet, jeg er helt vild med den forfatter - hun er spirituel.

    SvarSlet
  6. Kærlighed, ømhed, sanselighed. Læs "Mine syvogtyve sansers elskede" af Karen Fastrup

    SvarSlet
  7. På foranledning af Jens' anmeldelse, læser jeg lige nu 'Stormfulde højder' af Emily Brontë - men den er netop fyldt med grådighed, kynisme, råhed og afstumpethed, så den kan jeg ikke anbefale, når det nu er den slags, du gerne vil slippe for.
    Jeg foreslår at du får fat i 'En kort gennemgang af traktorens historie på ukrainsk' af Marina Lewycka.

    Første asfsnit lyder således:
    To år efter min mors død forelskede min far sig i en fortryllende, ukrainsk, fraskilt blondine. Han var fireogfirs, og hun var seksogtredive. Som en fnugget lyserød granat kom hun ind i vores liv som en eksplosion, oppiskede de mudrede vande og bragte et sjap af hengemte minder op til overfladen og gav familiens lig i lasten et spark i røven.

    - og det giver et meget godt indtryk af resten af bogens tone.
    Den er lun og skæg og kunne godt være en god modvægt til alle krimierne.
    Bogen har solgt over 600.000 eksemplarer i England og er nu eksporteret til 29 lande - jeg har ikke læst den danske oversættelse, men efter sigende skulle sproget fungere godt i den.

    SvarSlet
  8. Jeg læser Trine Hahnemann's "Skøn mad hver dag" - og den er der ikke noget drabeligt over, Lene - medmindre man da lige er vegetar ;-)

    SvarSlet
  9. Det vil da nok være god ide, med det lille hus på prærien, i stedet for alt det mord, det ville da være en afvekslende.

    SvarSlet
  10. Jeg er igang med den sidste at Stieg Larssons krimier, og orker næsten ikke at læse den til ende...
    Har du læst Eremitkrebsene og Berlinerpoplerne? 3.og sidste del er lige udkommet( og jeg kan ikke huske hvad den hedder)
    Ragde/Radge hedder forfatteren til efternavn.

    SvarSlet
  11. Jeg fik også nok krimier her i sommers og mangler stadigvæk tog af Stieg Larssons. Men så kastede jeg mig over en anden changer. Min italienske sko af Mankell har jeg læst den er altså også fantastisk....Lige om lidt skal jeg igang med de nye af Hanne vibeke holst - en mammut på 600 sider og jeg glæder mig :-)

    SvarSlet
  12. Uh, det var sådan jeg fik det for et stykke tid siden. Man kan virkelig få nok.

    Jeg læser ikke noget bestemt, men laller rundt i fagbøger, reklamer, aviser og ugeblade. Og kogebøger, forståes;)

    SvarSlet
  13. Ella, de to forfattere har jeg ikke hørt om, så de er noteret :-)

    Stine, altid :-)

    Lise, hun er noteret, jeg er nemlig glad for Maeve Binchy :-)

    Lea, Helle helle har jeg før fået anbefalet, så jeg skal vist bare overvinde mine fordomme om en højintellektuel bog, jeg ikke kan forstå :-)

    Mette velkommen her og tak for anbefalingen,hos dig kan jeg vist blive inspireret til mange andre bøger :-)

    Lotte, sikke et herligt sprudlende sprogbrug, tak for anbefalingen :-)

    SvarSlet
  14. Madame, præriebøgerne bliver brugt som små oaser, så nej jeg læser nok ike en hel bog, det var også mere som et udtryk for min tilstand lige nu. Rosamunde Pilcher opfylder samme behov om tyghed og afslapning :-)

    et cetera, mon ikke den bog er sanselig, det er i hvert fald hendes sider i Alt F.D :-)

    Conny, jeg skal i hvert fald skifte genre :-)

    Anne, eremitkrebsene ligger på biblioteket fra i dag. YES!

    Marianne, Hanne Vibeke Holst er en mangel i min bogopdragelse :-)

    Sifka, så er vi to :-)

    SvarSlet
  15. Kender du "Bønnemarkskrigen i Milargro" af John Nichols, en forrygende fortælling:)

    SvarSlet
  16. djohanne, den bog har jeg ikke læst, det er så dejligt med al den inspiration, Tak og velkommen her :-)

    SvarSlet
  17. Jeg læser Joanne Harris. Fortsættelsen af "chokolate"... nemlig "chokoladeheksen". Den er jeg ikke vildt begejstret for.

    Du bør læse Noah Gordons "Helbrederen". Og så læs endelig Helle Helle. Er der noget, hun IKKE er, så er det intellektuel - læse endelig "Ned til Hundene" (det har jeg sagt før)
    Og jeg hader selv intellektuelle bøger :-)

    SvarSlet
  18. Lene, jeg har det som du - er midt i Liv og legeme og skal tvinge mig selv til at læse videre på den. Så tiden bliver brugt på alt andet end krimier og fagbladet! Ikke mere blod lige nu.
    Jeg orker ikke åbne en bog lige nu - uanset genre.

    SvarSlet
  19. Jeg er lige kommet igang med "Exit music" af Ian Rankin - og jeg er allerede fanget i hans univers, som jeg kender fra de andre i serien.

    SvarSlet
  20. Johanne, det er frygtelig, når man får bildt sig selv ind, at en bog ikke er noget for en, så jeg skal nok læse den :-)

    Else, der er tidspunkter hvor man ikke orker bøger og kun har energi til blade og lignende :-)

    Helle, Ian Rankin kan jeg godt huske du har omtalt før :-)

    SvarSlet
  21. Jeg har SÅ mange bøger i gang, at jeg nærmest glemmer dem. Sidste år til fødsdag fik jeg efter ønske Carsten Jensens mammutværk fra Marstal med mange gode anbefalinger, og jeg glædede mig til at starte. ADVARSEL: Den er KEDELIG, synes jeg. Hele tiden tænker jeg "Hvorfor er det, jeg skal læse det her".
    Der ligger diverse krimier, hvor jeg er i gang; jeg har haft forskellige halv-fagbøger i gang; en hel skuffe gamle dameblade hjemmefra; og så senest er jeg gået i gang med Bente Hansens "Gud og Hvermand", fordi jeg har meldt mig til et LOF-kursus om "Det moderne menneske og tro". Men intet fænger lige p.t. Måske jeg skulle tage fat på Elsebeth Egholm igen eller Hanne-Vibeke Holst - de fængede i hvert fald sidst jeg læste dem, og det er tilpas længe siden.
    Laura-bøgerne må kunne genlæses - eller måske var det tid til den sidste Harry Potter, som jeg næsten helt har glemt.

    SvarSlet
  22. Conny, Carsten Jensen er jeg aldrig nået til,så jeg tager imod advarslen :-) og mon ikke det er et signal til os, når vi ikke får læst de bøger, vi er gået i gang med, at vi skal tage en pause. Nu blev jeg færdig med min krimi og forsættelsen af Berlinerpoplerne venter på mig på biblioteket, den glæder jeg mig til :-)

    SvarSlet
  23. Conny (ganske almindelig).
    Man skal VIRKELIG have lyst til at læse historisk el. interessere sig for baggrundshistorien omkring Danmarks søfartshistorie, og hvorfor danske skibe blev kendt i hele verden, for at komme igennem Carsten Jensens bog.
    Sådan tænkte jeg, da jeg i sin tid læste bogen. Og det...selvom jeg bor på den ø, hvor romanen udspiller sig. Jeg læste jo bogen med helt andre øjne, fordi jeg færdes i de gader, hvor romanen foregår. Men det har altid undret mig, at folk "udefra" kunne være så vilde med bogen, som de har givet udtryk for! Så du har min fulde forståelse :-)
    (undskyld Lene, at jeg svarer Conny her, men jeg har ikke Connys adr.)

    SvarSlet
  24. Tak Johanne, det er nok den historiske vinkel, jeg blev overrasket over - at den er så voldsom. Nu får vi se, om jeg kommer videre - jeg hader at forlade en bog, kedelig eller ej. Men Lene har nok ret i, at det er tegn på, at en pause er nødvendig, når man keder sig for meget :-)

    SvarSlet
  25. I sidebaren hos mig, kan du altid se, hvad der læses lige nu.
    Virkelig skønt, at læse med her, og få gode anbefalinger.

    SvarSlet
  26. Johanne, det er dejligt at der opstår kommunikation på tværs, så ingen undskyldning :-)

    Conny, det skal være sjovt at læse :-)

    Sister, jeg har jo set det, nu hvor du skriver det :-) så jeg må holde øje med sidebaren, og det er herligt med så megen inspiration :-)

    SvarSlet