onsdag, april 01, 2009

FORÅRET OG MIG


Der er koldt og gråt udenfor, men traktorerne brummer udenfor mit vindue og det er lyde, jeg kan lide.

Jeg havde tilbudt min hjælp til kartoffelsortering i dag, men det har de ikke brug for. I dag står i markernes tegn, der harves og pløjes.

Og så går det som det ofte går, dagen efter en aftenvagt, jeg drysser. Jeg er ualmindelig god til at drysse, men nu har jeg taget hul på 19 dage fri, og min ambition er at jeg skal kunne læne mig tilbage, når de er gået og sige: Lene, du har virkelig fået udrettet noget.

Jeg husker endnu følelsen, da jeg første gang harvede en mark. Det at kravle ned fra traktoren ved aftenstide, landmanden kom smilende hen til mig og sammen stod vi og så på en kæmpe mark, som jeg havde harvet, den var snorlige, og så vendte landmande sig om, så på mig og sagde, godt kørt Lene. Den følelse vil jeg have om 19 dage.

Lige så effektiv og arbejdsom jeg er som sygeplejerske, eller når der er tryk på herhjemme, lige så ineffektiv bliver jeg, når der ligger mange fridage samlet.

Nu vil jeg lave ønskesedler til mig selv, forslag til hvad der skal nås, både hyggelige pausebeskæftigelser og konkrete opgaver.

Jeg læser nemlig Den femte revolution af videnskabsjournalist Lone Frank, den handler blandt andet om lykkefølelse, moralfilosofi, spejlneuroner og meget anden ny neurologisk viden. Her er ikke tale om jeg tror, jeg føler, men om hvad man kan se der sker i hjernen, når vi tror og føler, og hvordan vi kan ændre vore neuroners aktivitet.


Så jeg vil ikke sige, sådan er jeg bare, næh jeg vil ændre min sædvanlige adfærd på fridage, uh jeg får helt kriller i maven ved at skrive det her, tænk hvis jeg om 19 dage må konstatere, at det ikke lykkedes.

Fat mod, det skal nok gå ;-)

11 kommentarer:

  1. jamen Lene...så god fornøjelse med de næste 19 dage...men husk nu at holde lidt fri også !! ;-)

    SvarSlet
  2. Lad tiden komme til dig, i stedet for at du løber efter den...
    Sidder lige og høre vejrudsigten, og vejret bliver bedre for hver dag der går...

    SvarSlet
  3. Tak Anne, når I andre holder fri, så får I en masse lavet, det er sådan jeg gerne vil ændre min holdning til at holde fri :-)

    Mette, ved at planlægge lidt skulle jeg gerne undgå at løbe efter tiden ;-)

    SvarSlet
  4. Jeg vil håbe at du planlægger med en masse (a)Lenetid! :-)

    Rigtig god fornøjelse med fridagene :-)

    SvarSlet
  5. Held og lykke med oenskelisterne. Jeg haaber det lykkes dig at baade holde fri og faa noget ud af dagene. Jeg elsker duften af nyvendt jord. Jeg kan naesten maerke den helt her over. :) I oevrigt synes jeg det er lidt sejt saadan lige at harve en mark!

    SvarSlet
  6. Hvis du efter de 19 dage har det fantastisk, godt og afslappet; parat til en ny tørn med livet ude i den store verden, så synes jeg nu også du kan sige, at du har udrettet noget.

    (Faktisk er det dejligt at pløje og harve - tankerne flyver så dejligt, ikke?)

    SvarSlet
  7. Sjovt - den læser jeg faktisk i øjeblikket - er dog gået lidt i stå, men vil se at få den læst færdig i weekenden - meget spændende.

    SvarSlet
  8. Tak Ella, aLenetid skal der nok blive, jeg vil bare så gerne udnytte dem godt :-)

    Tina, forårsluft på landet er herligt :-) Og det er længe siden at jeg harvede ;-)

    Ellen, du har ret, men jeg tror at tiilfredsstillelsen vil være størøre hvis jeg fået noget synligt ud af dem udover velværen :-)

    jeg har aldrig prøvet at pløje, så jeg er imponeret, Ellen, kommer du fra landet?

    Pollyanna, det synes jeg er sjovt. Jeg har tendens til at læse for hurtigt, så jeg tror jeg skal prøve at notere når jeg er færdig, for noget af det vil jeg gerne diskutere på arbejdet :-)

    SvarSlet
  9. Ja, Lene, jeg er født og opvokset på en gård, så jeg har kørt traktor, fra jeg var fem år (det var der ikke nogen, der gøede af dengang). Jeg måtte hoppe på koblingen for at få den i bund :-)
    Jeg har harvet og pløjet og kørt med mejetærsker... den var ikke så stor som de er i dag - blev trukket af traktoren, så det kunne jeg godt finde ud af. Jeg har smidt rundt med de gammeldags kornsække (tunge!) og jeg har sorteret kartofler, til jeg var ved at brække mig.
    Indtil for at par år siden har jeg hver høst været med til at stable 3000 små halmballer pænt på plads, så der kunne være nok til halmfyret. Løfte 10-15 tons på en weekend.. . kom da an :-)

    Nu kører fyret, lige som min far, hovedsagelig på piller :-)

    SvarSlet
  10. Lene jeg sidder helt og savner arbejdet i traktoren - tankerne fik altid frit spil når jeg befaldt mig i et førerhus. Det var skønne frie tanker og ja man føler virkelig at have udrettet noget efter en dags arbejde i marken :D
    Sikke mange skønne dage du har - håber du får opfyldt dine mål for de næste 19 dage :D

    SvarSlet
  11. Ellen, du er sej og så kan du sortere kartofler ;-)

    Else, også du :-) jeg kan egentlig godt huske at du også komemr fra landet. det gør jeg jo ikke, men lidt har jeg da lært :-)

    SvarSlet