tirsdag, april 14, 2009

MORGENDIS

Vågnede tidligt, kunne ikke sove, frøs lidt. Tanker myldrede rundt i hovedet, så til sidst gav jeg op og stod op.

Udenfor er det gråt og koldt. Forsytiaen lyser op med sine gule blomster. Der er stadig gule farveklatter rundt omkring i haven i form af små og store påskeliljer.

Første måltid mad til landmændene er serveret, nu er de ved at køre de forskellige traktorer frem. Livet på landet er en stor gentagelse, og alligevel er ikke to år ens. Om lidt bliver der sået korn og sat kartofler, det har været lange dage for landmanden, men jeg tror, han nyder det.

”man gør det, der er nødvendigt” sagde min svigerfar altid, og jeg kan tilføje, at det man gjorde/gør, skal være i orden. Den faglige stolthed betyder noget, også for mig. Det kan godt være, der er travlt på min arbejdsplads, men i arbejdet med mennesker betyder det at møde andre med tillid og smil faktisk meget, så kan de godt bære over med, at der er travlt.

Må du få en god dag med plads til faglig stolthed, hvad enten du jonglerer med store beløb i en bank, gør rent, bager lækkert brød, strikker eller hjælper andre.

9 kommentarer:

  1. Det er et dejlig indlæg du har skrevet,det er ting jeg kan genkende fra midt ejet liv.
    Kan du have en rigtig god dag

    SvarSlet
  2. Eller som en af min fars medhjælpere altid sagde, når arbejdet måske var en anelse rutinepræget: "Det skal jo gøres..." og så tog han ellers bare fat.
    Sat kartofler: Hørte du den dygtige (haha) jorunalist i fjernsynet lige inden påske? "Og så har han fået sået kartofler"...

    God dag til dig også :-)

    SvarSlet
  3. Tak i lige måde Conny :-)

    Tak Ellen, uha ja der var en i radioen der sagde det samme! Landmanden fnøs hånligt :-)

    SvarSlet
  4. Faglig stolthed goer livet og arbejdet saa meget mere spaendende og udfordrende. Jeg glaeder mig over min faglige stolthed dagligt.
    God dag til dig ogsaa Lene.

    SvarSlet
  5. Tak Tina, og når folk leverer et stykke arbejde, som bare ikke er godt nok, så undrer jeg mig. Der er mange ting jeg ikke kan gøre noget ved i mit arbejde, men derfor behøver jeg jo ikke at udføre mit arbejde ringe.

    SvarSlet
  6. Og tak og i lige måde til dig.

    Kærlig hilsen fra engen ;-)

    SvarSlet
  7. Jeg fik beskåret roser i går og det ser også ud til min faglige stolthed er i orden for jeg er jo halvt uddannet gartner men fik ødelagt ryggen på det job. Nu kan jeg rigtigt se at alle mine mange påskeliljer blomstrer med bund og tæppe af sibirisk scilla nedenunder og langs hegnet blomstrer både scilla og anemoner i et tæppe og den første franske anemone står og ver ved at briste Ikke så ringe endda.

    SvarSlet
  8. Faglig stolthed kender jeg fra mine mange år som dagplejer. Der var det heller ikke alting, jeg selv kunne gøre noget ved, men jeg kunne sørge for, at børnene havde det godt og trygt og var glade.
    Dejligt indlæg.

    "Ellen på 100 år" sagde altid:
    - Kridt skoene.

    SvarSlet
  9. Jeanette :-)

    Karin, din have lyder som et sted hvor der er nydelse for øjet :-)

    Johanne, og det vil vi gøre :-) At have med små børn at gøre er en stor gave men også en ansvarsfuld opgave. Jeg er sikker på at du var kanon-god til det :-)

    SvarSlet