onsdag, april 15, 2009

TÆL DINE SKRIDT

De sidste par år har Helse haft en kampagne for at øge vores opmærksomhed på motionen i hverdagen.

Et år skulle folk komme med forslag til, hvordan man fik mange skridt ind i sin hverdag, et af de mest sjove gik på, at man skulle trække sine bukser ned om knæene, så ville man automatisk komme til at gå mange små skridt. Det er måske derfor, at man stadig i bybilledet ser unge mennesker med bukserne hængende nede omkring bagdelen ;-)

Skridttælleren hjælper mig til at have fokus på at få gået noget, og jeg kan tydelig se de dage, hvor jeg er træt og ugidelig eller har kontorarbejde, da falder mine skridt drastisk, så må der en gåtur til for at kommer over de 10.000 skridt.

I går havde jeg ikke tid til en gåtur, nogle af de mål, jeg havde sat mig med ferien, var ikke nået, og da jeg de næste fire dage kun har ren nydelse på programmet, så hastede det.

Så jeg vaskede gulve, der blev flyttet møbler og små tæpper, jeg var nede på knæ og skure visse steder, og tiden fløj af sted. Havemøbler blev slæbt fra den ene husgavl ned til den anden husgavl, og der blev gået rundt på vaskepladsen, mens jeg vaskede løs. Roserne står lidt spredt, så her blev der også gået, og til sidst tog jeg den store indkøbstur i et supermarked.

Da aftenen nærmede sig sin slutning havde jeg gået 9100 skridt, og jeg ville op over de 10.000.

Hvad gør man så?


Tager sine nyvaskede viskestykker, håndklæder og klude, går ned i den ene ende af huset, lægger fire stykker sammen, går op i den anden ende af huset og lægger dem på plads, går så tilbage og starter forfra ;-)

10.300 skridt med ren hverdagsmotion!

15 kommentarer:

  1. Jeg har jo et meget stillesiddende arbejde - og jeg fik et chok, da jeg investerede i min skridttæller for mylig! Jeg troede naivt, at det jeg gik til og fra sporvogn, i frokostpause osv. gav meget mere - men faktisk skal jeg jo gå fra arbejde og hjem (5 km) for at nå mine 10.000 skridt. Selvfølgelig går jeg i løbet af dagen - men langt fra nok, hvis der ikke kommer en længere tur også.

    Jeg glemmer den tit derhjemme - men nu har jeg en fornemmelse af afstandene - og det hjælper mig meget!

    SvarSlet
  2. Nille, vi tror tit at vi går meget, derfor synes jeg det er sjovt med tælleren.
    Og nu er foråret her, så kan vi rigtig gå og nyde :-)

    SvarSlet
  3. Du milde, jeg ville aldrig kunne komme op på de skridt tror jeg, det første jeg så måtte investere i ud over en skridttæller, måtte blive et par "hængerøvsbukser", det havde jeg nu godt nok ikke tænkt på,
    Mit hus er 18 meter langt, det bliver knageme mange ture frem og tilbage, uanset, - store eller små skridt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Flot, at du nåede dit mål i går!

    Selvom jeg går meget her, tror jeg nu heller ikke, at jeg helt når derop. Tænker, at jeg vil investere i sådan en skridttæller, det lyder som en rigtig god idé.

    Kh. fra engen ;-)

    SvarSlet
  5. Det er så flot, at du når op på de 10000 hver dag, Lene.
    Jeg skal ha' købt mig en ny skridttæller, den gamle er gået i stykker. Hvis jeg ikke holder øje med det, kommer jeg slet ikke op på det jeg skal.

    SvarSlet
  6. Jeg har også købt to stk. skridttællere, da husbonden ikke helt troede på, at jeg gik meget i løbet af en dag på arb.. Det viste sig så, at jeg havde gået flere skridt på arbejde end han, ha ...... men så efter arbejde tog han revance.... Det er desværre alt for sjældent, jeg når de 10.000 skridt :(

    SvarSlet
  7. Jeg når heller ikke mine daglige 10000; det er, som Nille skriver, langt man faktisk er nødt til at gå hver dag, og jeg er ikke så kreativ som du er til alternative løsninger...
    Ideen med bukserne var ny for mig :-) jeg har bare på fornemmelsen, at jeg vil se ualmindelig tåbelig ud i den slags påklædning... 10000 bittesmå skridt er nok heller ikke nødvendigvis bedre end 5000, der er lange og seje?

    Cykle til arbejde kan jeg heller ikke. Jeg må videre med motionscentret... der er ikke andet at gøre ;-)

    SvarSlet
  8. Jeg har længe været udstyret med en skridt tæller og jeg syntes det er en rigtig god ting for jeg tvinger mig selv til at komme op på de 10.000 skridt næsten hver dag. Jeg går jo blandt andet hjem fra arbejde og det er jeg ikke sikker på at jeg ville gøre hver dag hvis jeg ikke havde den på.

    Jeg tror jeg lader bukserne sidde hvor de er nu :)

    God onsdag

    SvarSlet
  9. Vibeke, jeg er bange for at vi ville falde, hvis vi anlagde os "hængerøvsstilen" :-) så mon ikke vi blot skal blive ved med at gå hvor vi kan :-)

    Jeanette, for mig er det en motivationsfaktor, og jeg har fundet en, der ikke skal hænge i bukselinningen. De andre tabte jeg altid ned i toilettet :-)

    Helle, det samme gælder for mig. det er ikke så galt når jeg er på arbejde, men jeg kan nemt synes at jeg har gået meget :-)

    Jette, jeg har også overvejet at købe en til gemalen, for jeg tror han ville kunne finde konkurrencegenet frem med det samme ;-)

    Ellen, sådan tænkte jeg også om de små skridt kontra lange skridt :-) jeg kan heller ikke cykle på arbejde, men er heldig med arbejdsplads på 5. sal og laaang gang og dårlig hukommelse, så kommer man til at gå meget :-)

    Tak i lige måde Pernille, rigtig flot at du når de 10000 skridt. Det må være rart at kunne gå på arbejde.

    SvarSlet
  10. Jeg har en skridt taeller, men har aldrig taget den i brug. Maaske skulle jeg tjekke hvor lidt jeg egentlig gaar i loebet af en dag, for jeg ved det ikke er meget... Til gaengaeld dyrker jeg dog sport efter arbejde, saa helt slap bliver jeg ikke ;-)

    SvarSlet
  11. Fisker, nu dyrker jeg ikke sport, så traveturene er min sport :-)

    SvarSlet
  12. jeg synes det er et fantastisk redskab for mange til at få gået de 10000 daglige skridt og måske skulle jeg også se at få fat på sådan en. Hvor har du købt din henne Lene - jeg gider heller ikke en der hele tider falder af.

    SvarSlet
  13. Uh, jeg ved ikke om jeg turde kaste mig i favnen på en skridttæller. Jeg ville nok blive fuldstændig opslugt og afhængig. På det anden side, ville det jo ikke være det værste at blive hooked på:)

    SvarSlet
  14. Anette, jeg har købt den på apoteket, den koster 200 kr, men den kan klipses fast i en lomme, en taske eller en brystlomme, og den kan registrere de sidste 7 dages skridt, samt de skridt hvor man går sammenhængende mere en 10 minutter :-)

    SvarSlet
  15. Hov Sifka, du var lige kommet indenom uden at jeg opdagede det :-)
    Lige netop den her lille tingst gør det vist ikke noget at blive afhængig af ;-)

    SvarSlet