fredag, april 03, 2009

MIG SELV OG SÅ DE ANDRE

Verdenen er efterhånden fyldt med bøger om, at jeg skal tænke på mig selv, jeg skal gå ind i mig selv, jeg skal finde mig selv, mig selv, mig selv, mig selv.

Andre påpeger, at der, hvor man finder lykken, er når man gør noget for andre, når man tænker udad i stedet for indad.

I dag vil jeg gøre noget for mig selv og noget for andre.


Formiddagen rummer først et besøg hos frisøren og dernæst et besøg i blodbanken. Jeg er helt almindelig, også når det angår blodtype, så der er bud efter mig hver 3. måned.

I forbindelse med min første graviditet stoppede jeg som donor, og så kom jeg aldrig i gang igen. For 3 år siden åbnede blogverdenen sig for mig, og Ella skrev om en maleriudstilling, hun havde i blodbanken og så blev jeg bloddonor;-)

Det har jeg ikke fortrudt.

Har du mod på det, så er der også en blodbank i nærheden af dig.

9 kommentarer:

  1. Mon ikke vi både skal gøre noget for andre og for os selv? Det tror jeg.
    Jeg stoppede som bloddonor for en del år siden, fordi jeg belv så træt efter tapningen, at jeg næsten ikke kunne slæbe mig af sted. Men egentlig synes jeg, det er en 'borgerpligt' ...
    Ha' en dejlig fredag, Lene :-)

    SvarSlet
  2. Madame, jeg er enig med dig i at vi skal gøre begge dele, men ind imellem synes jeg at selvhjælpsbøgerne er gået lidt i selvssving ;-)

    Bloddonor skal man kun være hvis man ikke har mén af det, og det dur jo ikke at man bliver så træt som du blev :-) Den undskyldning kan jeg ikke bruge for alle de år, hvor jeg ikke var donor, jeg syntes bare det gjorde så ondt tidligere, men enten er jeg blevet mere hårdfør, eller deres nåle er blevet bedre :-)

    Må du også få en dejlig fredag :-)

    SvarSlet
  3. Godmorgen Lene.
    Jo jeg ville gerne gøre min "borgerpligt", men jeg VED, de gerne ser sig fritaget, for min hjælp. Jeg er en af dem, som, hvis ikke de vidste bedre, de tror, ikke har nogle vener ;-). Husker tydeligt, i min fertilitetsbeh., laboranternes opgivende øjne, når de så mig sidde der, på gangen, den ene morgen efter den anden. Der var sågar nogen, som fik mig til at love, ikke at melde mig som donor. Men hvor er det godt, der er nogen som giver blod. Hatten af for JER !
    God dag, med nyt hår og alt muligt !

    SvarSlet
  4. Jeg ville også så gerne, men de (blodbankerne) vil ikke have mig
    :-(
    Jeg havde som barn smitsom leverbetændelse (fået fra noget forurenet badevand, mente man)...så det er lukket land for mig at blive donor..
    Godt at andre kan og vil :-)

    SvarSlet
  5. Uhh den evige dårlige samvittighed!
    Hos mig, ihvert fald...
    Jeg har endnu ikke været bloddonor og hader nåle, og ved det er en total dårlig undskyldning for ikke at gøre det...
    Vi har en mobil blodbank der kommer ud på mit arbejde et par gange om året. Næste gang må jeg sgi tage mig sammen og lade være med at være sådan en tudemarie!!!
    Tak for at du lige fik rykket til mig igen. Det er til tider tiltrængt!!! ;o)

    SvarSlet
  6. Jeg vil MEGET gerne - men må heller ikke. Ikke efter at have været i blodfortyndende behandling efter en prop som 19 årig, og nu hvor jeg er i livslang marevan efter prop nr. 2 sidste år, så..... Men enig i at det er et vigtigt emne at tage stilling til. ;-)

    SvarSlet
  7. Jeg har været bloddonor, men da jeg får noget forskelligt medicin kan jeg desværre ikke bruges mere. Min mand har været det altid óg har rundet de 60 gange nu. Børnene vil også gerne, men de har begge allergi og kan ikke bruges.
    God tur i dag

    SvarSlet
  8. Tak i lige måde Helle, ja det er ikke alle, som kan være donor, af den ene eller anden årsag. desto vigtigere er det, at vi andre gør det.

    Anne, der er godt nok også mange regler for om man må tappes eller ej, heldigvis er de gode til at spørge. Så jeg måtte også lige vente 1 måned, da jeg havde haft en omgang Roskildesyge for noget tid siden ;-)

    SvarSlet
  9. Selv tak Karina :-) Det er jo ofte ikke så galt som vi tror, men det er jo af samme årsag at jeg i mange år ikke fik taget mig sammen :-)

    frk. Bibo, der er jo netop mange, som får medicin der umuliggør blodtapning, så vi andre må lige tage os sammen :-)

    Tak Karin, nu er det blevet rutine for mig, men jeg nyder ikke at blive stukket ;-) Hold op hvor er det flot at din mand har givet blod så mange gange, jeg er kun op på 6 gange :-)

    SvarSlet