mandag, oktober 27, 2014

PAUSER

På vores motorcykelferie i sommer tog vi indimellem lange stræk på motorvej for at nå det hele. Og så er det skønt at kunne holde pause, mens man sidder under en palme på en italiensk motorvej og nyder udsigten.

P1000501P1000506P1000507P1000508

En tankstation bliver lidt mere eksotisk, når stueplanterne derhjemme står som buske og palmerne skygger lidt for motorvejen.

P1000509

Lige på den anden side af motorvejen lå et hus, som vi kunne skimte gennem afskærmningen. Jeg ved så ikke lige, hvor skønt det er at sidde på den terrasse.

P1000510P1000511

På vej nordpå kørte vi gennem store områder med markbrug. På et tidspunkt snakkede vi om, at det var da gevaldigt så meget vand de havde fået, der stod vand på alle marker. lige pludselig gik det op for mig, at der var kanaler mellem markerne og de oversvømmede marker måtte være kontrolleret oversvømmet. Kunne det være rismarker? Vi havde aldrig hørt om at der var rismarker i Italien. På næste rasteplads fik vi syn for sagen, den var god nok.

P1000512

Og havde vi haft plads, havde jeg da hjembragt en blomstret stofpose med italienske ris. Den rasteplads var i øvrigt fyldt med storkøb af forskellige madvarer og alskens turistting og legetøj.

P1000513

I dag håber jeg på tid til pauser, for som sædvanligt nægtede søvnen at tage mod mig efter feriedage og med en kommende dagvagt i vente. Forhåbentlig får du også tid til en pause i dag, god mandag til dig.

12 kommentarer:

 1. Flotte risposer. De ligner jo sofapuder, og ville sikkert også være gode som pude, hvis man skal tro hvad man læser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, ja det var da en god ide :-)

   Slet
 2. Jeg kom vidst til at starte dagen med en pause :-)
  Pauser er vigtige og giver energi. God mandag til dig også....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, det er altid godt at starte med en pause :-)

   Slet
 3. Ris i Italien, det har jeg da aldrig hørt om, men OK klimaet er jo mildt og venligt, og de skal så vandes knap så meget som i Asien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg vidste det heller ikke :-)

   Slet
 4. Jeg kan godt lide pauser, og hvis jeg kan se på palmer samtidig, ja så er det da helt perfekt.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det tror jeg gerne og du har vel lige set på masser af palmer :-)

   Slet
 5. Jojo, Italien har skam dyrket ris siden middelalderen - Arborio ris til risotto, fx, og dine afbildede Carnaroli.Risotto er en italiensk opfindelse :-)
  Det er hammerirriterende, at man ikke kan sove første nat efter en ferie - sådan havde jeg det også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er nok fordi jeg aldrig har lavet risotto, for mine gourmetvenner sagde det samme som dig :-) Og det er virkelig træls, når man nu går tidligt i seng og så ikke kan sove.

   Slet
 6. Det er da storkøb, der vil noget. Og jeg ser, at jeg forstår i hvert fald LIDT italiensk: Stort tilbud med superfine ris :-D
  En skam, I ikke havde plads til sofapuderisene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, der er visse ord, der ligner hinanden på tværs af sprog. Er der ikke noget med at engelsk har samme "sprogstamme" som de sydeuropæiske lande? Ja de kunne da om ikke andet pynte i sofaen. Måske skulle vi putte kartofler i sådanne poser :-)

   Slet