lørdag, oktober 04, 2014

DAGEN I BILLEDER 2

Det er den skønneste oktoberdag i dag. Gæssene larmer helt vildt og lander på markerne omkring os, der er i tusindevis, siger landmanden.

P1010226

Klokken ti nød jeg vejret på terrassen, hynder blev fundet frem, og vi gik* fik vores formiddagste sammen med udsigt til røde æbler, hvide høstanemoner og gæs i formationsflyvning.

*Godt nok er det moderne med walk and talk, men vi drikker vores te siddende.

P1010227P1010228P1010229P1010230

Klokken elleve sad jeg på kontoret, nu er vi langt om længe blevet tilmeldt digital post. Omlægning af pensionen har jeg endnu ikke et overblik af (eller hedder det over?) Måske fordi jeg endnu ikke tænker på efterløn og pension?

P1010231

Klokken tolv simrer der æblestykker i gryden til en mos, som måske forvandles til en æblekage. Jeg startede med at skrælle, men kom så i tanke om en af de første ting, jeg købte inspireret af blogland, så den kom frem og fik lov til at skrælle resten af æblerne.

P1010232

Landmanden er ude og køre, jeg håber vi kan spise en sildemad sammen, inden jeg går i haven, for sådan et vejr skal nydes ude.

10 kommentarer:

 1. Dejlige efterårsbilleder Lene..gæs på træk er så smukt at se på og en æblekage er ikke at foragte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, æblekagen bliver først i morgen, vi skal spise lækkert i aften, så vi sender lige nogle kalorier over til søndag :-)

   Slet
 2. NB ...pension, skal vi tænke på, men ikke endnu, vel

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, ikke endnu, men det er nu at man skal tage stilling til om vil betale afgift nu eller senere :-)

   Slet
 3. Oktober findes ikke meget bedre end dette her - kan godt forstå at du vil trække det sidste ud af friluftslivet, inden det er for sent.
  Nu skal jeg lige spille fro Overklog: Det er ret vigtigt at få sit pensionsoverblik mindst fem år inden man går på pension og helst lidt flere. Hvorfor vil føre for vidt at forklare her, men lov mig at få en snak med en pensionsrådgiver snarest. Det, at vi gjorde det i god tid (for otte-ni år siden) bevirkede, at vi har fået en del mere ud af pensionerne, end vi ville have gjort ved bare at lade dem køre som vi havde gjort hidtil. Det er noget med risikovillighedsgraden ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det var den skønneste oktoberdag i går. Og ja jeg ved det jo godt, så jeg tror at vi skal have et møde med landbrugscenterets rådgivere. Brugte du din banks rådgivere?

   Slet
 4. FRU Overklog, dammit ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg gættede det :-)

   Slet
 5. Ved vores sidste flytning dukkede den der æbleskrællerdims osse frem af en glemt kasse inderst i pulterrummet.. og den har gjort tjeneste siden for den er da lidt genial - og en hel del hurtigere end hånden til manøvren.

  Håber du får en dejlig søndag... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Overlever :-) Den æbleskrællerdims er nemlig genial :-)

   Slet