fredag, oktober 24, 2014

24 TIMER

Egentlig var det ikke planlagt, men forleden tog vi en hurtig beslutning. Der var en generalforsamling, vi gerne ville til – i København. Flybilletter blev booket, børnene havde hver deres planer, sønnen arbejder jo, datteren skulle i Tivoli med kæresten, men vi enedes om at spise sammen efter generalforsamlingen. Flyet fra Aalborg til København var forsinket halvanden time, så vi fik rig mulighed for at studere mennesker og lufthavnen. Der blev spist frokost, mens vi diskret lagde mærke til alle de kendte, der også skulle til København (de ser altså helt almindelige ud og faktisk også ældre ,end når vi ser dem tone frem på skærmen med makeup og håret sat)

20141023_154819

Hvor er det skønt at se smukt restaurerede bygninger

Da vi sad i flyveren, erindrede vi sidste gang, vi fløj sammen. Det var i 1996 på vej til Skotland på sommerferie. Siden har vi brugt bil og motorcykel til at fragte os hid og did. Jeg har fløjet til konferencer og besøg hos børnene. Landmanden har fløjet til Kroatien et par gange og til København til møde en enkelt gang, men vi to har altså ikke siddet i en flyver sammen i 18 år!

20141023_154405

Bilen var galvaniseret!

Da vi steg op fra metroens dyb klokken 15 i går eftermiddags, skulle vi have tre timer til at gå. Vi nåede meget, vi spiste lækre kager i Meyers bageri i Magasin og vi så på juleudstilling, hvor landmanden tørt konstaterede, at den mand, som havde købt en gård med masser af gevirer og havde brændt dem, havde dummet sig. De skulle bare have haft noget guldmaling eller hvid maling, så havde de kunnet sælges til Københavnere og andet godtfolk som julepynt.

20141023_155513

Vi blev enige om at det måtte være ejeren af bygningen, der havde lavet denne tilbygning til sig selv øverst oppe. Hvem ellers ville have råd til nede ved havnen at bygge oven på så pompøs bygning.

Bagefter gik vi ned til vandet, vi nød de smukke bygninger, vi så sjove biler og ditto mennesker. Jeg hoppede i trampolin med en lille purks tindrende øjne rettet mod mig. Vi gik tur langs Nyhavn og så på skibe og så tog vi turen ned gennem Strøget, for til sidst at drike te udendørs ved Bjørg’s, datterens første arbejdssted i København. Her sluttede datteren og kæresten sig til os for en kort bemærkning, inden vi gik til møde.

20141023_161206

Vi steg også til vejrs og så på metrobyggeriet midt blandt de smukkeste bygninger

Aftenmåltidet blev indtaget på Vesuvio, et supert sted med galant og opmærksom betjening. Vi nød aftenen sammen med vores børn og spiste os så mætte, at jeg havde svært ved at få benene op på 5A, der tog os ud til datterens lejlighed. Vi havde den for os selv, datteren var optaget andetsteds. Den megen og sene mad satte sit præg på min nattesøvn, så klokken halv seks var jeg færdig med at sove. Jeg studerede husene rundt omkring og så på enlige cyklister og bilister, der formentlig var på vej til arbejde. Næsten rundt om hjørnet var der kommet en bager med lille cafeområde, her nød vi vores morgenmad med lækkert brød og kæmpe kanelsnegl, før vi drog af sted til lufthavnen igen.

20141023_155954

Et flydende hotel med overnatning for 499 kr pr person og helt sikkert med garanti for natteliv udenfor.

Nu er vi hjemme igen, landmanden er trukket i arbejdstøjet for at sortere de sidste 1000 kg kartofler til i morgen, de andre 23000 kg kartofler står klar i store bigbags til at blive hentet af lastbilen. I København holdt det tørvejr i de 24 timer, her i Nordjylland regnede det, da vi forlod regionen i går middags og det regner også nu. Jeg har haft skønne 24 timer, landmanden mumler, at det var så den ferie, jeg kunne få med ham og det er jeg taknemlig for. Jeg er glad for, at jeg ikke hver dag skal leve af mad fra cafeer og restauranter, min mave er udspændt som en bold, og jeg føler mig tung og slatten. Der skal vist lidt LOOP til – lige om lidt, når jeg er færdig med min te. God fredag til dig.

20141023_162605

Jeg anede ikke, at der fandtes små arkader i København, her var en af dem med springvand, vinstue og overdækket gård.

26 kommentarer:

 1. Hold da op hvor har I nået meget på bare et døgn i hovedstaden.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, vi er næsten lige så,gode som japanerne 😊 Vi var også i nærheden af din arbejdsplads, men du havde nok fået fri på det tidspunkt

   Slet
  2. Ja jeg kan se I har været tæt på.. :-)

   Slet
 2. Og hvor har I været tæt på min arbejdsplads :) Som kender af området kan jeg skimte bygningen på billede 3, lige til højre for lygtepælen, grænsende op mod den bygning med stillads og plast på endevæggen (de håndværkere er frygtelig støjende i alm. arbejdstid, så jeg håber snart de er færdige, vinkelsliberlyd til store tanker er en dårlig kombination).
  Det lyder som en hyggelig tur, trods det pakkede program.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, vi hyggede os og tænk at vi har været så tæt på din arbejdsplads, men du var nok taget i sommerhus for at arbejde? :-) Åh ja støjproblemer må der være rigeligt af i københavn med metrobyggeri und alles.

   Slet
  2. Nej, jeg sad der helt garanteret. Jeg tager først i sommerhus i morgen. Men jeg var også helt garanteret optaget af et møde, da I kom forbi :)
   Mette

   Slet
  3. Mette, du er en travl kvinde, pøj pøj med sommerhusskrivningen :-)

   Slet
  4. Tak :)
   Mette

   Slet
 3. Som ærkekøbenhavner glæder jeg mig over, at du kan lide "min by", for her er mange skønne nicher, også selv det hele p.t. ligner en grandios byggeplads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg elsker din by og synes, jeg ser nyt hver gang :-)

   Slet
  2. Enig, Hanne. Der er gang i for mange ting på én gang. Men heldigvis kan man stadig se det skønne i byen.
   Mette

   Slet
 4. En indholdsrig tur med indlagt hygge og samvær med ungerne, er en god cocktail til en generalforsamling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, det var den perfekte coctail :-)

   Slet
 5. Det var dejligt at følge med på en lille storby-tur. det lyder nu som om I begge har hygget jer ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, vi hyggede os :-)

   Slet
 6. Hvor er I gode til at opleve og lægge mærke til, hvad der sker omkring jer. Tak for rundturen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Betty. Det at blogge og fotografere har hjulpet mig til at se livet omkring mig :-)

   Slet
 7. Åh så skønt at være spontan - og gode oplevelser :-)
  Tak for turen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Kisser, det var så god en oplevelse :-)

   Slet
 8. Det er sjovt at se sin by - eller jeg bor jo egentlig lidt længere ude - med andres øjne. Alt det I ser, som vi andre bare går fordi, fordi vi tror vi har set det :)

  Og jo, der er faktisk en del hyggelige små sidegader til Strøget - nogle af dem overdækkede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, jeg så flere sidegader, som jeg fik lyst til at gå ind og udforske :-)

   Slet
 9. Ååå så hyggelig.
  - Både å møte barna dine, men også å besøke hovedstaden.
  Kjenner jeg lengter til Kbh når jeg leser innlegget ditt. den byen har en helt egen plass i hjertet mitt. Snart håper jeg å komme dit.
  Fortsatt god søndag, kjære du.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elisabeth, jeg vil også gerne have lidt flere dage i den by :-)

   Slet
 10. Åh, hvor er I gode til de der hurtige ture, der bare giver så god energi.
  Jeg fik da også lært noget nyt om min storby. Fx var jeg ikke klar over omfanget af metrobyggeriet ved Det Kgl. Teater, og den arkade synes jeg heller ikke, jeg har set før. Jeg må vist alliere mig med en af pigerne for at få lidt indføring i byen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg gad godt flere dage, men så fik jeg ikke gemalen med :-) Du må på opdagelse en dag ;-)

   Slet